Nytt från Thailand

Ja, som alla nu vet är jag och Anders i Jomtien, Thailand där vi fixar och donar en massa men mest försöker koppla av.

Tänkte bara säga att jag förmodligen inte kommer att varken blogga eller vara inne på Facebook på en vecka efter en överenskommelse med älsklingen.
Han försöker nämligen sluta röka. Det går väl rätt bra, men oftast blir det ändå 1 cigg varje dag. Så överenskommelsen är nu att om jag inte bloggar eller är ute på Facebook på en vecka så ska han inte röka en enda cigg :-)
Så det är väl klart jag gör allt för att han ska försöka hålla sig ifrån cigaretterna!

Igår var vi hos tandläkaren, kostade ca 200 kr :-)
Ska avboka min tid hemma nu!

På kvällen skulle vi hitta ett billigt ställe att äta på och hittade ett riktigt thai-ställe, en typ av mat-marknad där det står en massa olika stånd med "stormkök" och lagar mat. Ingen pratade engelska, det var peka som gällde. De enda faranger där var jag och Anders. Och tror inte många utlänningar hade satt sin fot där. Men maten var mycket god och superbillig, 2 portioner 20 kr!!! Eftersom det var peka som gällde så visste inte jag vad jag fick och jag är ju svår med kött. Men min rätt var något med fisk och skaldjur :-)
Och tyvärr glömde jag ta bilder på detta ställe :-(

I natt var det ett jäkla åskoväder och regn.
Så i morse när vi skulle gå till marknaden för att fixa frukost var var och varannan gata översvämmad och vi fick nästan vada fram.
Dom är för roliga thailändarna. Dom håller på att bygga en ny väg vid marknaden, bred väg. I mitten är någon typ refug. Ena körbanan var riktigt översvämmad och vattnet stoppades av refugen att komma över till andra körbanan. För att få bort allt översvämmat vatten stod någon slags pump-bil där och pumpade vatten från den översvämmade vägbanan bort till den andra vägbanan som inte var översvämmad!!!
Men hallå, var det inte bättre att pumpa ner det i en brunn eller nåt?
Jättetypiskt Thailand!
Man får sig många roliga skratt :-)


Riktig sommar!

Vaknade i morse till en helt underbar sommardag med 30 grader i skuggan.
Jo så är man ju oxå i Thailand i några veckor :-)
Men det är ju så man vill att det ska vara när det är sommar hemma oxå, eller?
Jo JAG VILL HA DET SÅ!!! Älskar värme.

Vaknade med denna underbara utsikt från vår lägenhet.

När vi mornat oss en stund gick Anders och jag ner till marknaden för att handla det vi skulle äta till frukost. På vägen blev vi stannade av en sån där liten moppe med ett matlagningsstånd på (finns överallt här) som ville servera oss kaffe. Vi köpte vars en kaffe (ja, jag vet, jag dricker te, men det hade han inte och priset var samma för två som för en!!!) att ta med. Ingen flashigt eller lyxigt, bara 2 vanliga plastmuggar med kaffe och kondenserad mjölk. Men det var ganska gott.
Köpte frukost på marknaden som bestod av majskolvar, ägg, tomat, gurka och bananer.
Älskar de små små bananerna som är så vanliga här i Thailand, mycket godare än vanliga bananer. Små, ca 5-6 cm långa, tunnt skal och så fantastiskt söta.

Thailändska små bananer

Det var svettigt värre att gå till och från marknaden.
Efter frukost fixade vi några ärenden och hämtade Anders moppe så vi kan ta oss lite överallt.
Sen blev det polen där vi träffade ett mycket trevligt norskt par och deras lilla flicka. Dom kom från Kirkenäs (eller hur det stavas) i norra Norge. En ort med ca 10.000 invånare och många många många av dom reste hit till Pattaya på semester och de flesta av dom hyrde då lägenheter här i vårt komplex.


Anders badandes i poolen.

Kan inte säga att vattnet i poolen svalkade så mycket, men det är jättehärligt.
På eftermiddagen letade vi upp ett litet thai-krypin som serverade mat och åt för 140 baht för 2 personer (dvs ca
35 kr för två!!!)

Sen blev det en tur till stranden och där var det varmare i havet än i luften!!!! Ca 36-37 grader!
På vägen tillbaka landande vi en stund till vid poolen för att bli av med all sand :-)

Nu väntar kvällens äventyr (nåja, det blir inte allt för häftigt, vi är fortfarande trötta).


Cesar Millan - Dog whisperer

Har precis varit och tittat på seminariet med Cesar Millan på Malmö Arena.
Wow, han är ju bara så bra.
Folk får säga vad dom vill och tycka vad dom vill, men jag tycker INTE han är någon djurplågare!

Man får se till de förutsättningar han har när han jobbar med sina "klienter", tycker jag.
Han jobbar i USA där andra förhållande och lagar gäller mot här.
Han jobbar med människor i USA som tydligen är helt korkade vad gäller djurhållning i allmänhet och hundar i synnerhet.
De fall de visar på TV är ju alltid de mest extrema.
Han jobbar oftast med hundar som ingen annan ens skulle få tanken att ta i eller klappa.

Jag tycker han har en sund inställning till hundar och det vi kallar allmänlydnad.
Att han använder metoder som kanske inte är tillåtna eller kontroversiella i Sverige kan man ju inte klandra honom för när det är tillåtna i USA och att han måste få de amerikanska hundägarna med sig för att få dom att jobba med sina hundar.
Alla de som sett programmen kan nog hålla med om att i 90% av fallen är hundarna understimulerade och ägarna går sällan eller aldrig ut och rastar dom.
Att han använder sig av "treadmill" är väl ingen höjdare, men för att få hundarna något motionerade och låta ägarna se att motion är en lösning till mycket är jag helt med honom att använda det. DÄR - i USA. Här har vi en helt annan inställning till hundar och hundhållning och de allra flesta vet om att hundar måste ut och de allra flesta svenskar går oxå ut med sina hundar regelbundet.

Nä, lyssna på honom, läs hans bok, sätt er in i hans tänk, så ser ni att han har en sund inställning till hundhållning.
Sen är inte hans metoder vetenskapligt utvärderade och det är heller inget han säger något om.

I pausen visades ett avsnitt av South Park där man gjort en parodi av Cesar Millan och hans fru där han ska uppfostra sin son. Så otroligt roligt. Hoppas verkligen jag kan se avsnittet på svensk TV :-D


Cesar och Daddy


Stressigt värre :-)

2 dagar kvar tills vi stiger ombord på Airbus A330 i Köpenhamn med destination Doha i Qatar för vidare färd mot Bangkok.
(Anm: Egen tv vid varje plats med video on Demand = nice! Thai Airway är fantastiska men planen från Köpenhamn lite gammalmodiga då de inte har egen TV).
Det är mycket som ska fixas och donas innan dess. Mycket man ska komma ihåg. Det är jag mest orolig för är att jag glömmer mina datorglasögon! Faktiskt! Är ju inte någon van glasögon-användare och glömmer dom titt som tätt och har himla bry att jobba vid datorn då.

Det som ska hinnas med idag är i alla fall;
vaxning, handla (olika ställen), träffa Jenny och följa med henne till barnmorskan, inskola Jenny då hon ska passa Ronja och lägenheten, tvätta, packa och städa. Sen ska jag även hinna gå ut med Ronja och fixa lite fredagsmys!
Alltså det där med inskolning är i vanliga fall inte nödvändigt. Jenny passar Ronja som jag skulle gjort, men eftersom Ronja är så kass nu så är det mycket med medicinerna och hur hon ska motioneras och hur Ronja ser ut/är när hon är bättre/sämre, gå igenom försäkringen om något händer osv. Sen ska jag lära ut tvättstugan till Jenny oxå. Vi är ju borta i 3 veckor, så hon måste ju tvätta under tiden.

Imorgo kväll är det dax för Cesar Millan på Malmö Arena tillsammans med Pamela. Ska bli jättekul och intressant. Vad alla än säger och tycker så gillar jag Cesar. Han har en sund inställning. Sen givetvis gillar jag inte ALLA hans metoder, men man får se det som så att han bo i USA, där är mycket tillåtet som man inte tillåter i Sverige, han jobbar under de förutsättningarna. Dessutom är det ju oftast inga "duvungar" han har att jobba med. De flesta av hundarna som visas i hans program är ju rena livsfaran och skulle förmodligen vara avlivade för länge sen här i Sverige. Så att han är tuff och hård ibland, tycker jag är helt förståeligt. Med "mjuka" hunder han han ju helt andra metoder.

Nääää.... då får man väl ta tag idagen för att hinna med.
Cup-cakes har jag plockat fram till Jenny och mig :-)




Tillträde förbjudet!

När jag var ute och rastade Ronja i morse på vår vanliga runda förbi Arlövsgården och hästhagarna upptäckte jag en skylt på ängen innan golfbanan. Skylten stod på ängen 1 meter in från stigen som går runt golfbanan, ca 10 m från en av dammarna och 15 m från där själva golfbanan börjar.  Gick fram och tittade på skylten. Där stod:
"Tillträde förbjudet. Kemisk bekämpning. 12/5 kl 5-12"

Hur förvirrad blir man inte då? Var är det tillträde förbjudet???? Är det ängen dom bekämpat kemiskt, golfbanan, dammen? Är det okej att gå på stigen? Vågar man låta hundarna nosa utanför stigen? Och vad händer med alla djuren i dammen? Där lever grodo, svanar och ett flertal olika ank-arter! Hur länge varar detta?

Ja, jag utgick i alla fall från att golfbanan inte var bekämpad och gick en liten runda där med Ronja!
När jag var ute nu på kvällen kom jag från ett annat håll, samma äng, och där stod ingen varningsskylt! Alltså var har dom egentligen utfört den kemiska bekämpningen? Vore ju VÄLDIGT bra att få veta!

Handdukstork = Bra/Dåligt?

Svaret är nog både och!
Eller; handdukstork i badrummet är en lyx!
OM det finns värme i den!!!

Alltså i vår lägenhet har vi ett badrum där de förra ägarna satt in en handdukstork där elementet tidigare satt. En handdukstork som går på det vattenburna systemet. Nu är det så när man bor i lägenhet att dom stänger av värmen på sommaren!!!
Så nu torkar inte handdukarna och dom luktar "skunk" *bläää*
Så nu används stolarna på balkongen som handdukstork.

Förstår faktiskt inte varför man inte satte in en elburen handdukstork istället :-(


Ja, det här bloggar man om när man inte har annat att skiva om :-)


Oerhörd förmån!

Som vanligt tycker jag inte jag har något speciellt att skriva om och det är ju inte så himla bra när man har en blogg!
Men jag vet att många undrar hur vi så ofta kan vara hemma och sola, träna och handla på dagtid och annat som är rätt "göttigt" att man kan göra när "alla andra" jobbar.
Svaret är att vi har en oerhörd förmån att vara egna företagare med en ännu större förmån att kunna lägga upp arbetet i princip hur vi vill ha det. Visst jobbar vi för fullt och kan inte alltid göra som vi vill, men vi kan i stort sett styra våra arbetstider hur vi vill.

Många gånger lägger jag upp det så att vi är ute på jobb på förmiddagarna. När vi kommer hem så går vi ut med Ronja, tränar, fixa ärenden, städar osv. Nu när det är så otroligt varmt ute kan vi alltså ligga och gotta oss på vår underbara terrass för att få energi och härlig solbränna.
Sen på kvällen har vi mer jobb kvar, datorjobb, och vi sitter där i vars en ände av soffan med våra lap-tops och är såååå osociala i ca 2-4 timmar. Ibland kan det bli mer, ibland lite mindre, men minst 2 timmar brukar det bli.
Alla har inte den diciplinen att sitta och jobba på kvällen. Alla har inte den möjligheten med barn och aktiviteter och så.
Men vi har valt att göra så, så att vi får lite ledig tid mitt på dagen. Framför allt är det otroligt skönt nu när det är varmt och soligt ute.

Ja, då har jag berättat vår jobbe-hemlighet :-)


RSS 2.0