Blogga på sommaren?

Jo, det kan man ju oxå göra om man vill och har lust! Men mest har man inte lust.

Mamma Mia! Jo, har nu sett den 2 gånger. Andra gången var med en annan kär vän som ännu inte sett den och då vill jag ju gärna vara sällskap till en sån bra film. Åååååhhhh så härlig den är. Kommer absolut att införskaffas som DVD tillsammans med senaste Indiana Jones-filmen. Om inte annat, så för att få slut på tjatet från yngsta dottern som oxå sett den 2 gånger.

Blev igår getingstucken i foten. En geting lyckades ta sig in i min sandal o jag trampade på den. Fy f_n vad ont det gjorde. Och det kan jag säga, jag har fött barn, vaxat mig lite här o var, epilerat osv, men getingstick är något av det värsta jag varit med om. För ett ex antal år sedan råkade jag trampa ner i ett jordgetingbo när jag klippte gräset och fick då 15 stick på smalbenen. Så detta enda lilla stick var ju egentligen inte så farligt, men herregud, kunde knappt gå hem sen, visste inte hur jag skulle stödja på foten och det värkte hela kvällen.

Nu vill jag bara göra reklam för min nya sida på min hemsida eftersom jag fått några samarbetspartners som jag gärna vill presentera där. Gå gärna in och titta och klicka på deras länkar för att se vad de har att erbjuda! Mina samarbetspartners...

Åååhhh, Mamma Mia, here we go again.... Mamma...

Har ju helt glömt bort att berätta att jag och kär vän var och såg Mamma Mia häromdagen. Först åt vi på V.E.S.P.A. En riktigt favorit bland pizza/pasta-restaurangerna i Malmö. Vilka underbart goda pizzor. Det är så himla svårt att välja mat när man är där. Ska man  ha pizza? Ska man ha pasta? Men denna gången blev det pizza (igen!).

I alla fall; Mamma Mia!!!!! Vilken underbart härlig film. Precis så som en film ska vara, härlig, medryckande, bra musik, rolig, romantisk, underbara bilder, underbara skådespelare (som i och för sig kunde sjungit bättre, men who cares?), ja, allt var helt underbart med filmen.
Några roliga detaljer var Benny Andersson på piano på en båtbrygga, Björn Ulveus med i en sångscen och svenska flaggan på Stellan Skarsgårds båt.
Sen är det väl aldrig fel med 3 underbara män med i samma film va? Pierce Brosnan (ååååhhhhhh...), Stellan Skarsgård (mmmm, inte dum han heller) och Colin Firth (med de underbara ögonen). Tja, kan det bli bättre? Näääää...... Absolut inte.

Får nog gå o se den igen..... :-)

Intressant artikel

Fick tillsänt mig en mycket intressant artikel av författaren Jörn Oleby, som handlar om uppvärmning av hund, för att läggas ut på klubbens hemsida (där ligger den oxå!). Men tänkte att jag vill gärna ha med den på min egen hemsida oxå.

Uppvärmning av Jörn Oleby

Artikeln är hämtad ur boken "Hundmassage och Stretching" skriven av Jörn Oleby. Den kan du köpa via Canis.

Rallylydnadsinstruktör

Nu är jag utbildad rallylydnadsinstruktör på Svedala Brukshundklubb. Avslutade min 4-dagars utbildning igår på Oxie Brukshundklubb.
Det var en mycket trevlig, givande och otroligt rolig utbildning. Tack alla ni som var med på kursen. Kul att lära känna er alla.
Så är du intresserad av att gå en kurs i Rallylydnad är det bara att anmäla sig hos Svedala Brukshundklubb för där kommer jag att ha min första kurs i rallylydnad till hösten. Andra klubbar som även har kurser till hösten är Oxie BK, Veberöd BK och Burlöv BK.

En gamling och en sjukling

Helt plötsligt utan förvarning har vi märkt att Ronja blivit gammal. Ronja fyller 7 år om några veckor. 7 år för en labrador är inte gammalt egentligen, hon borde vara på toppen just nu. Men hon har ju börjat få lite krämpor, artros tex. Men eftersom hon har höftledsdysplasi, så är det ju inget konstigt med det. Det behandlar jag nu och där märks inget just nu. Men det vi märkt är att hon börjar höra sämre. Och det gick fort. Och hon hör ganska mycket sämre - faktiskt. Och det är inte som hon blivit nonchalant som dom kan bli när dom blir äldre. Dom bryr sig inte. Nej, hon hör sämre. Det är lite jobbigt, både för henne och för oss.
Min gamla hund (som blev 11,5 år) fick de här symptomen när han var runt 9 år och då hade han innan dess blivit lite nonchalant. Men Ronja är bara 7! Dessutom har hon börjat bli slö, väldigt slö. Har märkt det på en del tävlingar och förklarat det med att hon varit för tjock. Har bantat ner henne nu, så nu ligger hon på 29 kg, som är lagom för henne. Men ändå är hon jätteslö och nu märks det dessutom när man är ute vanliga rundor med henne. Vill inte ens tänka på att tävla med henne när hon är såhär. Okej, det är sommar och det är varmare, men det är inte jättevarmt och hon är likadan de dagar det regnar och blåser ute.
Varje dag (minst 1 gång om dagen) powerwalkar jag med henne ca 1 timme och det är helt hopplöst just nu. Förr har hon fått gå lös, men det går inte nu längre, hon kommer så långt efter och jag måste ständigt vänta in henne. Då får ju inte jag min motion. Så nu får hon ha koppel på största delen av sträckan och jag måste ändå peppa henne och göra små ryck i kopplet för att hon ska hålla mitt tempo och inte komma efter. Det är jättejobbigt.

Men för att ge ett exempel på att hon hör sämre. Jag har märkt det flera gånger hemma tidigare, men i går natt blev det uppenbart. 2 katter höll på att ha ihjäl varandra utanför sovrumsfönstret mitt i natten. Dom skek och fräste så hela huset vaknade. Till sist var vi tvugna att gå upp och öppna dörren och skrika åt dom för att få iväg dom från tomten. Av detta märkte Ronja ingenting. Hon låg tryggt och sov 7-8 meter ifrån dörren! Hon som alltid vaktat så ihärdigt och varit på allerten när dörren öppnats och så.

Blir lite ledsen av det. Hon är ju inte så gammal åldersmässigt, men verkar bli gammal inombords mycket snabbare än hon borde. Yngsta dottern tyckte att nu kunde hon väl bara får vara hund. Med det menade hon att jag och hon har jobbat och tränat och tävlat Ronja så otroligt mycket och hon tyckte lite synd om henne. Men Ronja älskar att träna och göra saker med mig och det är bara bra för hundar, så det är inte synd alls. Vad som är synd är att hon kanske får bli "bara" hund framöver. Då blr det verkligen synd om henne!

Sen har jag även en sjukling hemma just nu. Äldsta dottern är riktigt eländig. Hon har under 3 veckor sommarjobbat på dagis här i byn. Sista dagen hon skulle dit vaknade hon med väldigt väldigt hög feber och kunde inte gå. Febern har hållit i sig i 4 dagar och hon har haft en fruktansvärd hosta. När hon var liten hade hon lätt för att få streptokocker/halsfluss, så jag misstänkte det. Men hon brukar inte hosta så då. Men efter 4 dagars feber beställde jag tid på vårdcentralen (men dom ville helst inte ha dit henne för "det går så mycket feber o hosta just nu, det är nog ingen infektion").
Och det visade sig att hon har lunginflammation!!!!! Hon fick utskrivet penicillin o hostmedicin, så nu ligger hon och sover (fast det har hon gjort nu i 5 dagar) och återhämtar sig.

Summa summarum: Det är farligt att jobba på dagis - alla dagisbaciller! Och, stå på dig när du ringer vårdcentralen och få en tid om du tycker du behöver en!

Konsert i Skivarp?

Konsert i Skivarp, Mölllevallen - juni 2008Jodå, det går bra att ha och gå på konsert i Skivarp. Riktigt mysigt faktiskt.
I lördags var vi och såg den stora danska legenden Kim Larsen på Möllevallen i Skivarp. Som förband spelade Frida (Opp o Hoppa). Och det var faktiskt mycket mycket bättre än jag trodde. Är ingen stor fan av varken Frida eller Kim Larsen. Men Kim Larsen är ju kult, så det kunde man bara inte missa.
Men bägge artisterna var mycket bättre än jag trodde - faktiskt. Kim Larsen var riktigt riktigt bra med ett högt rockigt tempo (nåja, såg man Springsteen bara veckan innan så går det ju inte riktigt att jämföra, men ändå...). Han kan än, gubben.
Många danskar hade lyckats hitta till Skivarp och publiken uppgick till ca 5.000 personer.

Det mest banala på hela konserten var när Frida spelade och hon meddelade att det skulle komma upp en man från publiken på scenen. Väl där hade han ett stort fång blommor och en tjej med sig och där friade han till henne. Jisses så banalt. Givetvis svarade hon ja.... Åååhhhh - suck! Enda blundern på hela konserten.

Nej, där var en blunder till. Det såldes ingen öl där. Va? På en konsert! Tur jag hade vin med mig.

Har ni möjlighet att se Kim Larsen, så gör det. Det var riktigt riktigt bra.

Kim Larsen och hans band Kjukken

Kim Larsen och Frida

Idag är det konsert igen av det lite mindre slaget men men en dansk legend, nämligen Kim Larsen. Han spelar i Skivarp (???) idag och det ska bli himla kul att se honom. Inte en av mina favoriter precis, känner bara till några låtar och de är då från Gasonlin-tiden. Men Kim Larsen är ju en "legend" och en skön person, så det ska bli jätteskoj. Han kommer med sitt band Kjukken.
Som förband kommer "Banka mig gul och blå"-Frida att spela (eller för de som inte känner till den låten "Opp o hoppa-Frida" från Melodifestivalen). Hon är ju från Skivar. Ska oxå bli kul. Gillar "Banka mig gul o blå", men sen vet jag inte.....
En härligt solig dag är det ju idag och vi kommer att ta med oss fika och vin och ha en trevlig stund innan konserten.

Kom hem vid 2-tiden i natt så jag sov väl till 10, sen frukost, sen var jag och Ronja ute världens runda i skogen och Genarp. När vi kom hem var Ronja helt slut och drack upp nästa allt vatten ur vattenskålen. Skogsturen var härlig, där var svalt och minimalt med insekter, sen gick vi genom hela byn upp till badet eftersom vi hittat ett badkort jag ville lämna där. Och sen bar det av hem. Tror vi var ute i över 2 timmar. Sen har det bara varit solstolarna som gällt.
Kan man ha det bättre?
Jo, men det här kostar inget!

Sommar sommar o sol.....och utan jobb

Nu när vädret verkar visa sig från sin mest somriga sida har jag blivit uppsagd från jobb. Tuffa tider för mäklare just nu och det drabbar bla mig. Inget kul alls.
För hur kul och givande är det att söka jobb mitt i sommaren? Solen skiner och man vill bara vara ute. Att söka jobb tar tid. Massor av tid, har jag lärt mig. Tillbringar minst 4-5 timmar om dagen framför datorn för att söka på olika jobbsidor, lägga in CV osv. Sen är det ju knappast någon som anställer folk nu under sommaren heller, när alla har semester. Men ändå måste man söka och leta och vara aktiv.
Ja, ja, det är bara att bita i det sura äpplet och kämpa på.

Men vad jag inte riktigt kan förstå är att om man har en idé och viljan att starta ett eget företag (som jag har, men inte har några kunder än), så får man ingen a-kassa om man nu skulle starta upp ett företag. Dvs man blir "straffad" för att man själv är lite kreativ och framåt. Vem kan starta ett företag utan att veta om man har några inkomster. Det tar dessutom tid att arbeta upp ett företag, framförallt inom min bransch.
Så nu har jag lagt det lite på is. Får se hur det blir framöver.

Trots att jag nu söker jobb och det tar tid ser jag fram emot lite ledighet nu i sommar. Jag måste ju försöka njuta av ledigheten nu när den har kommit till mig - fast det är ofrivilligt. Carpe Diem - Fånga dagen. Det är det som gäller just nu.

Tack alla mina goa vänner för att ni är så stöttande. Det betyder jättemycket.


RSS 2.0