Kul träning!

Igår åkte jag och Ronja till Svedala för att möta upp Linda och Linda för att träna lite lydnad.
Ja, väldigt lite för vår del eftersom Ronja är överviktig, slö och tycker det är rätt tråkigt nu för tiden och för att vi inte tränat något alls på flera flera månader!

Så himla roligt vi hade.
Ronja var, trots sin övervikt, i sitt esse och gjorde riktigt bra ifrån sig fast vi inte tränat på så länge.
Det gick riktigt bra och hon tyckte det var jättekul. Blev faktiskt lite inspirerad igen.
Men nej, det var nog bara för att vi inte tränat på så länge och för att hon var så himla hungrig och trånade efter godisbitarna :-)

Nåja, i alla fall hade både jag och Ronja roligt och det var jätte jättetrevligt att träffa Linda, Foppa och Lidas igen och även att lära känna Linda och hennes beardisa :-)
Tack tack till er båda för en supertrevlig kväll!!!

Ronja blev tokig när hon fick se Foppa och tydligen hade Foppa börjat gnälla i bilen när han fick syn på Ronja :-) Dom är ju bara för gulliga. Det var ju såååå längesen de fick träffas och ändå kommer de ihåg varandra.

Annars var vi igår och badade både i Ringsjön och Lomma. Härligt i vattnet! Ca 18 grader i Ringsjön och säkert 20-21 grader i Lomma!!!


Skogen är härlig och vild!

Har gått en härlig 2 timmars runda i skogen idag där vi träffade på en massa vilt.
Ja förutom några få andra människor och hästar med ryttare såg vi även en grävling på mycket nära håll.
Vi upptäckte grävlingen inne i skogen kommandes mot oss på stigen.
Ella sprang fram till den och den stannade, de 2 luktade på varanda och sen skrek Ellas matte o husse sig fördärvarde efter henne, men varken Ella eller grävlingen brydde sig.
Efter ett tag tyckte grävlingen att voffsen inte alls var intressant och sprang vidare mot oss och över stigen, ca 10 m ifrån oss och in i skogen på andra sidan
:-D
En underbar upplevelse att få se grävling på så nära håll.
Efter det såg vi ett rådjur med ett litet kid passare stigen framför oss :-D

Efter en sådan 2-timmars runda var Ronja helt slut och mycket stel och knixig i lederna efter att hon legat och vilat ett tag. Stel både i höfter och armbågar och så har det aldrig varit innan!!!
Betyder det att jag måste sluta gå såna härliga lång-rundor i skogen nu :-( ?

Har hållit på med Ronjas diet (dvs hälften av maten som hon fick innan, lite gurka och morot istället för tugg-pinne) i 4 dagar nu och i morse vaknade jag av Ronjas högt kurrande mage!!!
Uuuuhhhhh..... det är så himla synd om henne.


Chockerande veterinärbesök

Joviss, visst har jag länge vetat att Ronja lagt på några kilo runt magen sen vi flyttade till "stan". Dels tränar jag ju ingenting med henne längre (pga olika anledningar), dels börjar hon bli lite till åren och dels blir det inte lika mycket motion pga att vi inte tränar som förr. Vi tränade rätt hårt förr!!!

Jag har försökt vara en förnuftig matte och dragit ner på maten och eftersom vi inte tränar längre är godisintaget nästan obefintligt.

Ändå fick jag en smärre chock när vi idag var och skulle vaccinera Ronja och ställde henne på vet's våg.

När jag tränade och tävlade som mest med henne vägde hon ca 29-30 kg. Det var jättesvårt att hålla den vikten på henne, men mer än 31 kg vägde hon aldrig. Jag trodde att hon nu vägde runt 32-33 kg.

Väl uppe på vågen stannade den på 36,5 kg!!!!!!!!

Herrejisses......!!!!!
Inte undra på att hon är slö.

Som sagt att jag försöker vara en förnuftig matte och verkligen tänka på hennes vikt och vad hon stoppar i sig efterom Ronja även har höftledsfel och väger hon då för mycket så blir det mycket mycket jobbigare för höfterna. Håller man hundarna i kondition och i rätt vikt, uppstår oftast inga problem. Så nu känner jag stor skuld att det är mitt fel att hon i vintras hade ont.

Nä, nu blir det hårdbantning. Men det är inte lätt när hon hittar egen mat ut!!!

Pratade lite med veterinären om det och hans enda råd var MINDRE MAT och det är ju såååå hemskt eftersom hon redan idag får så himla lite. Får nog lägga maten i en mycket mindre matskål oxå *fniss*.

Vet menade oxå på att light-foder sällan hjälper för att banta. Han rekommenderade även foder utan spannmål. Någon som har tips om vilka foder det är?????


Min vackra gullesnuffis...



Student 2010


Min älskade Pernilla tog studenten i fredags!
Och hon var sååååååå glad.
Och mamma var sååååå glad.
Och alla var såååååå glada!

Foto: Jenny Lundahl

Pernilla har nu i 3 år läst "Design och entreprenörskap" på Einar Hansen gymnasiet i Malmö. Det är en liten skola med endast 2 utbildningar, så det vara bara 2 klasser som sparkades ut. Lärarna hade hyrt "Flotten" där alla studenterna och lärarna åt middag medan Flotten åkte genom Malmös parker.

Sen kom Flotten fram till Södertull (där även skolan ligger) och där alla vi, släkt och vänner, väntade på att få ta emot de överlyckliga och får krama och prata lite innan de åkte iväg på en lastbil för en "torr-runda" i Malmö.

Grattis min älskade Pernilla och lycka till :-¤


När solen tittar fram....

......vill man gärna ut!!!!!!!

Så idag blev det Limhamnsfältet och Västra Hamnen med kameran i högsta hugg, för en gångs skull :-)



























RSS 2.0