Svamptider



Äntligen svamptider i skogen. Plockade idag ca 2 liter kantareller och några soppar av olika sorter.

Thailand - I love it

Har ju haft några underbara veckor i Thailand. Det var första gången för mig där och det är en av de mest underbara och mest facinerade platser jag besökt, trots att jag var i Pattaya som är en mycket stor stad och kanske inte sådär vacker precis. Landet är underbart, människorna är underbara, naturen är underbar, lugnet, maten, stränderna, palmerna, de små bananerna, de glittrande vattnet, solen, marknaderna och mycket mycker mer. Blev bränd av en manet på ena bröstet i havet i Jomtien. Inget allvarligt, bara ett litet brännsår, men det gjorde oerhört ont. Brännsåret var rött i några veckor och nu har det gått över till att klia något vansinnigt och bli blåsor. Inget kul alls. Att handla i Thailand är oxå så himla roligt. Allt är ju så vansinnigt billigt. Handlade oxå fruktansvärt mycket. Tur man hade STORA resväskan med sig som inte innehöll så mycket när jag åkte dit. Där är så mycket att handla oxå. Givetvis blir det fler turer till Thailand framöver.

Här kommer lite bilder från resan:

  
Små skålar av                 Gulliga salt- o peppar-   Enorm manet. Skon är
kokosnöt                           kar i form av delfiner      storlek 40, så.....!


  
Fiskebåtar utanför          Utsiktsplats på Koh         Såhär kan man bo i
hotellrummet.                 Chang. Underbart!           Bang Bao i södra delen 
                                                                                       av Koh Chang.



"Vår" strand, White Sand Beache på ön Koh Chang ca 25 mil från Pattaya

Foton: "Superfotografen"

Tatuering

Idag har jag gjort något jag drömt om i 10 år. Tatuerat mig! Inte förrän nu har jag fastnat för ett motiv. En labbevalp såklart!

Så nu för tiden ser jag ut såhär:
Ronja tatuering

Tack till Dekan på Dekans Tattoo i Skivarp. Jag blev jättenöjd. Motivet är från ett foto föreställande en av Olivias valpar. Dock inte Ronja (som jag ville ha) eftersom jag inte hade något bra foto på henne som valp. Men Olivia är en fantastisk fotograf och Ronjas uppfödare, så det fick bli en släkting till Ronja istället, Sångfågelns Lauretta.

Hektisk sommar

Tja vad ska man säga! Har verkligen inte hunnit uppdatera bloggen på superlänge.
Det har varit några underbara veckor i Thailand med upplevelser som inte alla är förunnat eftersom jag haft personlig guide med, det har varit bröllop, det har varit Österrikiska släktingar, det har varit mycket mycket förberedelser inför Thailand och en hel del massa annat.
Så tiden, orken och lusten har inte räckt till för en blogg oxå. Men lovar - inom kort kommer en "riktig" uppdatering.

"Vår" strand i Thailand

Foto: "Superfotografen"

Stjärnorna på slottet

Denna vecka spelas "Stjärnorna på slottet" in på Häckeberga slott vid Genarp. De förra avsnitten av denna "såpa" har jag bara sett lite grann av. Aldrig ett helt avsnitt, tycker det är för jobbigt. Men ändå är det ganska trevligt att det spelas in där jag bor.
Sååååå, bara för det var jag ju tvungen att åka upp en sväng till slottet när jag ändå var ute o körde.
Inte såg jag till några stjärnor. Det var helt tomt där sånär som på en kameraman som stod o filmade ut över sjön. Men å andra sidan kom jag ju inte in på slottet. Kan det bero på att vi är portade där pga av för mycket "sex, drugs and rock'n roll"? *asg*

Ja, jag vet inte *asg*

Muffins

Idag blev det lite muffinsbak igen. Muffins med jordnötssmör. Supergoda!
Men..... härom dagen bakade jag en annan sorts muffins. Och snabbt blev dom mina och alla andras nya favoriter.
Jag älskar choklad och gärna i muffins och gärna som chocolate chip och jag har ett recept som är några år gammalt som är en verklig favorit.
Men nu har jag fått en ny favorit.
Denna:
  Foto: Anna Clarin
Hallonmuffins med krossad vit choklad

Något godare får man leta efter.
......och delar med mig av receptet gör jag oxå. Klicka här!

Gnäll o tandagnissel

Har nu beställt en ny kokbok från Adlibris. Vet inte när jag köpte en ny kokbok senast. Är ju inte så himla intresserad av mat, så tycker det är rätt trist faktiskt. Men för inte så längesedan fick jag Jamie Olivers (kok-)bok "Jamies Italien". Det måste nog vara den nyaste jag har om man räknar den som kokbok.
I alla fall beställde jag Ulrika Davidssons bok "Ulrikas bästa GI-mat : 100 recept för hela familjen".



Den innerhåller så mycket tips o tricks med GI mat. Inte för att jag följer någon GI-diet precis, men mycket av det som är GI-filosofi följer jag redan så det kan ju inte skada att få ytterligare tips. Men, lovar att det inte är populärt här hemma hos barnen. Framförallt får allt sånt där som quinoa, dinkel, groddar, linser och bönor stora protester när det serveras. Men dom får väl äta sig mätta i skolan istället.
Länk till Adlibris hittar du här!

RSS 2.0