Att ha och inte ha

Har varit av med Ronjas borste jättelänge. Borsten var en sån där hundborste med piggar på ena sidan och mjuk borst på andra sidan.
Vi använder den mest till att borsta av tassarna från grus när Ronja varit ute. Och nu har jag saknat den i några månader. Har letat och letat och letat överallt här hemma. Överallt där jag vet att Ronjas saker brukar finnas. Hon har 2 lådor i byrån i hallen, 1 låda i grovköket, 1 tävlingsväska och en träningsväska. Sen har jag en hel garderob med bara kläder och skor som jag använder när jag är ute med henne. Borsten fanns inte någonstans. Hade en svag aning om att jag använt den på en tävling eller utställning, men i tävlingsväskan fanns den inte. Inte heller i träningsväskan som alltid står i bilen.

Såååå, i förra veckan var jag då iväg och köpte en ny borste till henne. Fast det blev faktiskt 2 stycken borstar. En borste med piggar på ena sidan och mjuk borts på andra sidan som enbart ska användas till att borsta Ronja, och så köpte jag en katt-borste (?) med bara mjuk borst och lite mindre och den är till för bara borsta av tassarna från grus. Föresten, så mjuk i borsten var den inte, men den funkar.
Kanon, äntligen fick jag vad jag behövde och tänkt på länge.

Kom hem och städe upp lite i ena "Ronja-lådan" i grovköket och vad hittar jag då där???
Jo, Ronjas gamla borste, som jag varit av med och letat hur länge som helst efter. Och hittar den i den lådan där jag redan har letat hur mycket som helst, men tydligen inte tillräckligt.
Ja, så nu har jag 2 borstar hemma :-)

Mumsiga söndag

Ibland har man det faktiskt riktigt bra!
Som jag har det idag. Nåja, det började ju igår....
Dottern fick för sig att hon skulle baka. Sånt händer ibland här hemma. Och det är fördelen med att ha 2 döttrar. Dom gillar att baka och gör det ibland.
Nåväl, den ena dottern fick för sig att baka igår. Och inte bara en omgång, utan två omgångar bak. Småkakor och gifflar.
Småkakorna hade hon blivit inspirerad av TV-serien O.C. Så, TV är bra ibland. Kakorna hette på engelska, Forgotten Kisses och vi letade på nätet efter ett recept. Hittade ett tjugotal och de flesta hade ungefär samma ingredienser och jag tyckte dessutom att det verkade vara som våra svenska vanilj-drömmar. Men när vi hittade bilder på dom, så menade dottern på att dom såg inte alls ut som kakorna i O.C.
Nähä, leta och leta igen. Till slut hittade vi bilder på kakorna och därifrån hittade vi även receptet på Forgotten Kisses. Vi fick dock byta ut "chocolate kiss candy" mot något annat eftersom jag inte hittade något liknande i affären. Vi tog gräddkola istället.... mums!
Såhär blev dom:


Gifflarna var fyllda med skinka och kalkon-skinka och blev mycket goda:


Ibland är det härligt att vara mamma!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Var ute en lång härlig runda i skogen med Ronja i förmiddags. Tyvärr fick man inte vara speciellt ensam där. Ibland får folk för sig att "nä nu är det vår, nu ska vi ut i skogen". Och en sån dag var det idag.
Jättemycket folk och hundar och folk som tydligen tränade hundar.
Folk som tränade hundar - insåg vi att där fanns.
När vi hade gått en bra bit i skogen upptäckte jag nämligen en vimpel. Såna vi brukar använda när vi lägger spår (eller inte jag, men alla jag tränar med). Gick lite till och hittade ytterligare vimplar. Ronja blev nyfiken och gick fram och nosade. Nåja, tänkte jag, hunden ska klara av spåret trots att vi gått ivägen där. Men jag lät inte henne nosa för mycket i spåret utan gick vidare. Efter några hundra meter till, hittade vi ytterligare en vimpel och jag såg att där låg en slutapport.
Blev nyfiken på om Ronja tänkte markera den eller inte, så jag stod kvar en liten bit ifrån den. Hon började nosa och betedde sig som om hon fått korn på något. Duktig vovve, tänkte jag, som fortfarande är intresserad av apporter trots att vi inte spårat på länge.
Sen stannade hon vid apporten och helt plötsligt står hon och äter någonting. OOOhhhh, shit..... det var hundgodis.
Stackars spår-hunden , Ronja har ätit upp hans belöning!!!! Hoppas husse/matte har mycket godis med sig i fickorna.

Det var kanske jättedumt av mig att låta henne gå fram där, men ibland är man bara så nyfiken på vad ens egen hund ska göra.  Och jag vet att Ronja är en sån fantastisk spårhund, så hon hade klarat denna störning. Hoppas den hunden är ganska avancerad och inte bryr som om Ronja-störningen.


Vepor

Jobbade över idag på jobb.
Första gången på detta nya ställe.
Men som vanligt är det inte för att jag är dålig, långsam eller något sånt.
Nä..., det är för att chefen är så himla dålig på att planera och tala om när det ska vara någon typ av kampanj jag ska göra material till.
Som nu då. Det är en mässa som börjar den 1 april.
I måndags fick jag reda på att jag skulle göra 3 st vepor på 3x2.20 meter som ska hänga på mässmonterns väggar.
Det skulle vara massor av bilder i. Men som bakgrund i alla 3 ska det vara en stor bakgrundsbild på 3x2,20 m.
Sååå, var hittar jag 3 så stora bilder som företaget vill ha.
Dom hittade bilderna själva, men givetvis är dom för små.
Så jag har mixtrat med dom och med de andra produktbilderna som ska ligga ovanpå bakgrundsbilden.
Så idag fick jag jobba över för att hinna.
Och allt är inte klart än. Jag blev klar, men chefen var inte där idag. Kommer inte förrän på fredag och jag tror att tryckeriet jättegärna vill ha originalen denna vecka. Eller helst förra!
Så, det blir svårt att hinna med.
Blir nog någon övertidsdag till

Tja, det ger ju pengar. Bara för att dom inte kan planera ordentligt.

Piercing

Nu har jag en dotter som ser ut såhär:


och en dotter som ser ut såhär:


Och jag själv då?
Nja, förutom hål i öronen har jag bara en tatuering.
Men den är förstås extra fin :-)

Honungs-snaps

När jag var och åkte skidor i Österrike så provade jag Honungs-snaps för första gången.
Och gud vad gott det var.
Jag trodde den skulle vara varm, men den serverades kall.
Även jättegott att hälla i te! Mums!
Så nu ska jag prova att göra honungs-snaps hemma.

Att jobba för brödfödan

Hundar ska aktiveras - på en massa olika sätt.
Motion är ett sätt, men de behöver även hjärnaktivitet för stimulansens skull.
I det fria får hunddjur verkligen arbeta för att få i sig mat.
Våra hundar blir serverade, ingen energi går åt att hitta eller äta maten.
Såååå...., ibland, när Ronja inte fått så mycket motion eller stimulans brukar jag låta henne jobba för maten.
Och det finns en väldigt rolig leksak att använda då - "aktivitetsbollen".
Ronja tycker den är skitkul. Mycket energi går åt innan all mat är ute ur bollen (2 små hål) och hon är helt slut efteråt.

Såhär kan det se ut:



Efter mat-kampen:

Härligt att åka skidor

Såååå..., då var man hemma igen efter en veckas skidsemester. Veckan blev väl kanske inte riktigt vad jag hade väntat mig, men så är det ju med semestrar.
Och varför då?
 Tja, det började ju med själva bussresan. Det var säkert 25 år sedan jag var på en bussresa och jag var väl skeptisk till det hela, men den var hyfsat billig och man behöver ju inte köra själv. Men det var okej att åka buss. Kör försås hellre själv, eller ännu hellre, flyger, men det är för dyrt. Men bussen var okej. Mycket stillasittande i många många timmar. Men bussen var helt ny och modern och väldigt bekväm. Men som sagt, det är många timmar man sitter stilla trots många pauser.

Nästa grej jag hade väntat mig var ett mycket bättre väder i Österrike. Jag har åkt till samma ställe i Österrike i över 30 år och aldrig haft så här "dåligt" väder. Och med dåligt väder menar jag att det tom regnade lite grann på de lägre nivåerna. Fick hålla oss högt uppe där det då snöade hela tiden. Och det är ju trevligt, men inte varje dag och dessutom gjorde det milda vädret oxå att det blev väldigt väldigt dimmigt. Och snö/regn och dimma = väldigt dålig sikt. 2 dagar var det soligt och fint med ca +20 grader vamt i solen! Jo, det kan faktiskt vara det, men snön blir väldigt jobbig att åka på då på eftermiddagarna. Men vad gör det när man kan sitta och "löga" sig med en kalla öl eller Jaegermeister?

Skidåkningen fick jag kanske inte heller ut så mycket av som jag hade tänkt mig, dels för att vädret var som det var. Regn är det värsta jag vet. Även om det ena dagen var otroligt fint i pisterna trots att det regnade, så blir man helt genomblöt. Usch!

Men vad var positivt då? S K I D Å K N I N G!!!
Att åka skidor är alltid positivt. Man känner sig väldigt sportig, rör sig hela tiden, får träningsvärkt och blir trött. Man känner verkligen att man kan äta och dricka allt det där goda som finns i backen (se nedan) utan att få dåligt samvete.
Solen lyste 2,5 dag, så det var ju oxå jättetrevligt och övervägde regnandet.
Hotellet vi bodde på var jättefint och maten var helt klart okej. Frukosten var perfekt. Städerskan som städade rummet var oerhört kreativ och bäddade sängen olika varje dag - väldigt kul.
Bar-runda på kvällarna var mycket trevlig och jag lyckades en dag beställa en mycket mycket god Frozen Margarita av Alexander bartender.
Resesällskapetn på bussen var mycket trevliga.
Det blev ingen obstler hos Sepp i år, däremot serverade han gratis Amaretto och någon slags körsbärs-likör - ännu godare än obstler :-).
Fick ätit och druckit allt det där goda som jag hade sett fram emot, men tyvärr inte allt. Tiden är för kort och det goda alldeles för gott och fett.
Så, mycket var trevligt och man längtar som vanligt tillbaka igen.


Lite bilder:

Gamskogel - FIS World Cup störtloppsbacken. Här vann Anja Pärson störtloppet för en månad sedan och kom 3:a i superkomben

Gamskogel - lite längre ner i störtloppsbacken.
 
Felserhütte/Zauchensee - ca 20 grader varmt i solen!
 
Hiasl-brot - härligt god varm macka gratinerad med massor av ost.
 
Heisse chokolade mit rum - dracks nästan varje dag då vädret blev sämre.
 
Jag och grabbarna på en bar.
 
Schaumrolle - fick jag ätit några jättegoda
 
Germknödel med vaniljsås - fick jag oxå ätit några jättegoda av
 
Jägermeister - dracks rätt mycket och köptes hem

RSS 2.0