Hundträning

Var och tränade Ronja igår på brukshundklubben. Igår var det träning med träningsgruppen. Annars är det ju vissa tisdagar "klicker-träning" och det är urjobbigt att hålla reda på när det är vad. Man måste ju träna! Och till klickerkursen måste jag träna andra saker än vanligt - operant inlärning - så det är jobbigt att hålla reda på. Men men.... så är det när man gör många saker samtidigt.

I alla fall så tränade jag tillsammans med Linda och Ingrid igår.
Jag tänkte bara träna fritt följ, rutan och vittringsapport. Var inte så inspirerad (åh, så ovanligt nu för tiden) och så var det så himla kallt (trots att jag hade långkalsonger på mig!)!!!
Men när jag väl startade gick Ronja skitbra. I början på fria följet var hon inte riktigt med, eller med och med. Hon var med men hade inte riktig kontakt med mig, så började med att bara berömma kontakten när hon gick. Och se - det fick upp hennes tempo och koncentration på mig och vad vi gjorde. Någon sne sittning blev det, annars kändes det förvånansvärt bra. Linda tyckte oxå hon gick bra.
Därefter körde jag rutan, först till konen och sen in i rutan. Hon rusade iväg, rakt in i rutan - längst bak, där jag vill ha henne. Skrek stanna till henne och hon stannade fint och satte sig precis där jag ville!!! Whao - vad har hänt med henne. Klick med en gång hon var rätt och sen rakt in i rutan och mycket beröm!
Jaha vad skulle jag nu träna.
Linda förslog inkallning med ställande och läggande, men jag ville inte. Har inte tränat det på så himla länge och Linda och Foppa tränade innan oss och Foppa gjorde inkallningen som en super-10:a. Hallå, hur skulle jag överhuvud taget bara kunna tänka på att träna det efter dom?
Men Linda är bra på att övertala :-) så jag gjorde en inkallning. Och döm om min förvåning (och Lindas och Ingrids förvåning) när Ronja gjorde en av de bästa inkallningarna hon gjort. Nåja, det blev ju ingen Foppa inkallning med ställande i luften och läggande som en border collie, men det var otroligt snabbt ställande och läggande för att vara Ronja och helt okej för vilken hund som helst.
Nöjd? JADÅ!
Därefter körde jag vittringsapportering. Förra gången jag körde det med Linda så gjorde Ronja en kanon vittring. Gick från ena änden av raden med pinnar, till sista pinnen och tog rätt på vägen. Smakade ingen pinne. Hur bra som helst. Och gjorde precis likadant igår igen när vi tränade. Jätte jättemycket beröm.
Ja, så sista moment körde jag rutan igen. Ville köra hela, med att jag går mot den osv och sen inkallning. Gick jättebra. Hon sprang snabbt rakt in i rutan, stannade på samma ställe som första gången, la sig fint och kom kanonbra på inkallningen.
Tja, vad säger man?
Vilken hund! Varför är hon inte såhär alltid?

Tack Linda, du är en sån himla klippa att träna med och du och Foppa inspirerar oss så mycket. Hoppas du kvalar till SM nästa år igen!

Vill dessutom på att säga grattis till Niclas och Akkila som redan kvalat in till nästa års lydnads-SM - GRATTIS!

LADIES NIGHT

Ladies Night på Baltiska Hallen med Peter Stormare, Martin Stenmarck och Henrik Hjelt. Förutom dessa 3 härliga killar medverkade även Martins bror David Stenmarck och på en snabbvisit som stripptease kom även Matte från TV4's Bygglov in. Han agerade även DJ under kvällen. Konfrencier och DJ var Daniel Da Silva. Givetvis hade killarna även med ett härligt band som spelade superbra, och underbara dansare som verkligen visade upp sig själva på de mest iögonfallande sätt och vis. (En av musikerna, gitarristen Jonny var tvungen att lämna föreställningen innan den var slut för att ta sig vidare till USA och där åka på turné med Michael Jackson).

Men showen då? Jo, den var ju bara hur bra och underbar som helst. En hel drös med underbara låtar och en stor portion humor, blandat med diverse ögongodis för oss tjejer i publiken. Och tjejer var där - bara tjejer var tillåtna, förutom de som jobbade där. En av höjdpunkterna var bla när Martin Stenmarck sjön "7 mila kliv" i duett med brorsan, David. Fantastiskt bra. Andra höjdpunkter var ju givetvis när Peter Stormare klädde av sig helt, in på bara mässingen.......
Jo, detta kan jag gärna göra om. Men tyvärr var detta sista föreställningen på Ladies Night-turnén, så det blir till nästa år i så fall.

Efter denna oförglömliga show fortsatte vi vidare till Hipp och Schlagerbaren. Där spelades en massa gamla godingar och bartendern kunde till och med göra en Screaming Orgasm, riktigt god, men inte alls så god som den jag fick i Polen. Men det får duga!

Jodå, en mycket trevlig utekväll var det. Tack!


Är jag ett tekniskt geni?

Nja, kanske inte.
Men har idag laddat ner ny mjukvara till digitalboxen (inspelningsbar med 2 tuners) och lagt in mina digitala bilder på boxen så man kan visa dom via TV:n. Jo, jag vet att det även går via datorn, och tro mig, har försökt det. Men vi har så gammal TV så bilderna blir så himla mörka när man visar dom i TV:n. Överföringen funkar inte på något konstigt vis. Men när jag lagt in dom i digitalboxen blev dom perfekta för visning på TV:n. Kanon. Kan jag varmt rekommendera.
Nästa steg är att lägga över musiken på digitalboxen, men tror inte jag gör det för det funkar himla bra via datorn. Men det är klart, ibland har man inte datorn precis vid TV:n.....
Så kanske...........?


......och just nu håller jag på att laga blinier (plättar med en röra av creme fraiche, lök och röd kaviar) och dricker ett härligt glas rött sydafrikanst vin till, Makulu. Det är supergott. Har haft ett skuntet rött Chilenskt vin nu ett tag, men äntligen tog det slut så man kunde öppna en ny flaska gott gott vin.
Regnet silar ner ute, har tänt alla levande ljus i vardagsrummet = supermys och supervarmt.  Kanske blir det Carte d'Or-glass till efterrätt. Härligt härligt! Myskväll ikväll!

Nytt och spännande

Har idag fått en ny uppdragsgivare att samarbeta med. Det ska bli jättekul och spännande. Det blir lite blandade jobb med både trycksaker och hemsida. Kul med något nytt.
De andra hemsidorna börjar nu bli klara, så det är bra om det kunde rulla på.

Imorgon ska jag och min kära vän gå och se Ladies Night på Baltiska Hallen i Malmö, med Martin Stenmarck, Peter Stormare och Henrik Hjelt. Det ska bli sååååååå kul.

Mycket kul i dagarna alltså. Tur att man blir uppiggad i höstmörkret.

PMS

Vill bara tala om att med 2 tonårsdöttrar, som tydligen bägge hade PMS-besvär igår, är det inget kul att vara förälder eller ha dom hemma över huvud taget!
Dom bråkar mycket sällan - eller aldrig skulle jag vilja säga.
Men igår kväll var dom otroliga!

Puh....., inte konstigt vi blir gråhåriga i förtid.

Allo' allo'

Kommer ni ihåg den galna 80-tals-serien "Allo' Allo' 'emliga armém"?
Den går i alla fall nu på TV4. Sitter o tittar på den just nu. Den var ganska rolig. Men förlagan var, givetvis, mycket bättre, seriös. Men denna är rolig.
Fast efter en 4-5 glas rött vin så är det nog mycket som är roligt.
Detta vinet är inte en av favoriterna. Ett (mycket) billigt Chilenskt vin, köpt på Border Shop i Puttgarden. Men om vi ska ta in en ny box, måste ju denna ta slut, så det är bara att dricka upp det.
Annars har jag fått rekommenderat ett Chilenskt rött vin, som är underbart, Sankta Helena. Funkar till det mesta, en fantastisk njutning.....

Nä, nu svamlar jag bara....
4 glas, en torsdag, är för mycket för mig med..........
*hihihihi'

Så, vad jag ville med detta inlägget, är inte riktigt utrett, men förmodligen ingenting....................................................

Reklam-TV

Måste bara får ge en stor eloge till, tror jag, världens bästa reklamfilm; http://www.crimemedicine.com/

En av de bästa reklamfilmer jag någonsinn sett. TV4, om ni missat den!

Svamptur

Har varit i Vånga utanför Kristianstad och plockat svamp idag. (Sen blev det vildsvin till middag, men jag äter ju inte sånt).
Däruppe hittade vi flera svampar som jag inte hittar här hemma. Plockade bla kantarell, trattkantarell, trumpetsvamp, blek taggsvamp, blåmusseron och olika sorters sopp. Men nästan alla soppar var maskätna. Tom dom allra minsta!



Kantarell

 Trattkantarell
 Blåmusseron
 Svart trumpetsvamp
 Blek taggsvamp

Mörbultad

Var på yoga idag!
Det är mysigt o härligt och sååååå skönt för kroppen. Idag gjorde vi  några nya övningar och känner mig redan helt mörbultad eftersom det var tuffa övningar där hela kroppen skulle vridas på helt onaturliga sätt och vis och stånde på huvudet gjorde att kroppen trycktes ihop.
Undra hur det känns imorgon när träningsvärken kommer smygande?

Precis som förra gången höll jag på att somna under Yoga Nidra (meditationsövning). Då är man väl ändå avslappnad? Men å andra sidan är ledarens röst oändligt långt borta och jag hör inte ett dugg av vad han säger! Det är nog inte så bra, va?

Kallt kallt

Vi har haft frost i natt igen.
Inte lika kul här som i Österrike.
Skrapa rutor på bilen i morse. Inte alls kul och jättekallt.
Det enda som är härligt är att solen skiner och att luften är hög och härlig och det är underbart att vara ute i skogen på morgonen med Ronja.

Snö i Österrike


Gamskogel, Zauchensee, 1.900 m (högsta pisten här 2.188 m)

Så här mycket snö är det i Zauchensee idag, 5 oktober, kl 12:20 i mitt skidparadis Altenmarkt i Salzburg Ski Amadé.
Webbkamera-bilden är tagen från Gamskogelhütte på en höjd av 1.900 m med utsikt över FIS-störtloppsbanan.

Dalen
Nere i dalen är det dock lite mindre snö, tippar ca 1 dm eller så. Början på en bra skidåkarvinter!

Bild över svart pist ("Kanonenrohr") samt puckelpist "Underbergriedl

I februari 2008 (sportlovet) såg det ut så här från Gamskogelhütte med ett snödjup på 140 cm:


Lite av varje...

Tja, vad ska man skriva när man har så mycket att säga och det bara snurrar runt i huvudet så man inte kan sätta något på pränt?
Så är det för mig just nu. Veckan har varit bra med en trevlig dag på landet :-) och lite annat.

Men det jag först och främst vill framföra är ett jättestort grattis till min vän Topolino som precis klarat sitt körkort. Go for it! Efter att ha kämpat länge och väl gick det äntligen vägen!
Vi ska fira stort på Ladies Night, eller hur?

Grattis grattis Topolino!

---------------------------------------------------------------------

Vet ni att idegran luktar som riktig julgran?
Nä, det visste inte jag heller förrän idag när jag var ute i skogen med Ronja. Dom fällde träden för fullt och det luktade julgran i hela skogen. Men det var idegran dom fällde. Gran som gran, kan väl stadsborna tycka, men idegran har ju inte barr på samma sätt som gran och tall. Dom tappar sina barr på vintern och är helt kala. Men som sagt, julgran luktar dom ändå!
Och finns det någon nytta med att fälla idegran, kan man då undra? Ingen aning, men den goda smörsoppen försvinner :-(

RSS 2.0