Flyttat!

Såååå....., då har bloggen flyttat till ett helt eget ställe, nämligen in på min hemsida.
Så framöver är det bra om ni ändrar era länkar till:

www.ronjasmatte.com

istället så ni inte missar några kuliga uppdateringar :-)

Tack och hej, vi ses på RonjasMatte!



Den som väntar på något gott.....

...väntar förmodligen alldeles för länga :-)

Men som jag berättade igår blir bloggandet lidande när jag nu ändrar min hemsida och blogg till ett ställe och innan allt är klart tar det nästan all min tid.

Men imorgon tänkte jag berätta lite om hundleksakstestet som Lykka är med i :-)



Hav förtröstan!

Om ni undrar var alla mina blogg-inlägg och baktips tar vägen så kan jag bara lugnt meddela att jag just nu inte har så mycket tid över för att blogga eftersom jag nu fixar mig en ny hemsida med inbyggd blogg och det tar all min tid att desina och lägga över mina gamla inlägg dit just nu. Men det är snart klart, så då kommer jag att blogga som vanligt :-)
Framöver kommer mitt företag att sälja färdiga hemsidor inklusive blogg till alla som vill ha en snygg hemsida med integrerad blogg. Maila mig om pris och information.

Idag la jag ett spår till Lykka igen.
Gjorde det lika svårare idag med 2 vinklar (ungefär 90 graders) både till höger och till vänster. Dessutom hade jag en pinne mitt i förutom slultpinnen.
Och hon är bara för duktig, min lilla 4,5 månaders valpis som klarar både vinklar och pinne mitt i. Efter pinnen blev hon lite förvirrad och ville ha sin belöning (leksak). Men jag sa lugnt till henne att fortsätta, då gjorde hon det. Men idag har jag faktiskt tagit fram språselen, för den behövs verkligen. Hon är ju rätt "flackig" och springer ut och in i spåret och det känns som om jag måste börja med en längre lina för att låta henne arbeta mer självständigt.

Återkommer med information om hur det går med spårlina. Hon är i alla fall jätteduktig i spåret, om än flackig. Är ju van vid stabila Ronja, som alltid gått mitt i spårkärnan!

När spåret låg till sig så tränade jag och Lykka lite lydnad.
Det var meningen att Ronja skulle ligga en bit därifrån, men det är inte lätt kan jag säga :-)
Hon är så himla het och vill oxå jobba, trots att hon egentligen inte kan.
Men får belöna henne emellanåt för att hon utför de moment jag säger till Lykka att utföra :-)



Lyckade snäckor!


Idag bakade jag nya kanelsnäckor och passade dom som en hök och dom blev perfekta och mycket goda.
Idag hade jag endast vit choklad fyllning och vanlig kanelfyllning i dom.

De med vit choklad blev goda, men tror jag nästa gång ska ha ett tjockare lager med riven vit choklad. Nu använde jag 50 g riven choklad till en halv bullesats. 100 g blir förmodligen ännu bättre :-)



<3 Tack <3

Vill på detta vis tack alla underbara människor som grattade mig igår på min födelsedag både via Facebook och sms. Det var många och det värmde hjärtat rejält :-)

Tack <3



Brända snäckor :-(

Idag på min födelsedag hade jag planerat att baka alternativa kanelbullar.
Med alternativa menar jag att jag tänkte prova olika fyllningar som jag funderat länge på.
Men vad händer?
Har bråkat med min dator hela dagen och sambon har varit på mig hela tiden om en ny hemsida och blogg som jag har fixat, så när jag höll på att baka så glömde jag bort mig och ALLA plåtarna lyckades stå i ugnen för länge!!!!!

De smakkombinationer jag testade var vanliga med kanel och socker, en sort med lemoncurd-fyllning och en med fyllning av riven vit choklad!

3 plåtar med brända bullar :-(

De som blev minst brända, lemoncurd-fyllning, blev ändå mycket goda. Kan varmt rekommendera lemon-curd som fyllning! Har ju tidigare haft lemon-curd i smeten och det blev oxå stor succe!
Snäckorna med vit choklad var oxå goda, men dom ska jag verkligen göra om utan att få dom brända!!!

Men, vill ändå passa på att säga, att trots bråk med datorn och brända bullar har jag haft en superhärlig dag. Har Joomlat en hel del och lärt mig massor :-) Joomla är riktigt kul!



Happy birthday to you....!

Tycker det är helt okej att gratta sig själv på födelsedagen :-)
Idag fyller jag år och dagen har börjat mycket bra med frukost på sängen av älsklingen och presnter.
Eller, den började kanske inte så bra, då Lykka tyckte det var dax att gå ut kl 6 på morgonen. Hon förstår inte alls vitsen med att ställa om klockan till vintertid! Då får man ju frukost HUR SENT SOM HELST!!!

I alla fall lyckades jag somna om en stund, sen kom frukosten kl 7!

Av fina sambon fick jag dessa underbara stövlar "Janet D" från Deichmanns skor. Ikväll ska vi ut och äta på restaurang och imorgon blir det hockey Redhawks mot Rögle :-)
I helgen kommer resten av släkten för att fira mig, så nu i veckan blir det mycket bak så jag har något att bjuda på!



Har massor av datorstrul idag som jag just nu försöker lösa genom att rensa, rensa, rensa och rensa. Det betyder att jag måste kopiera över hur mycket som helst till min externa hårddisk, som jag gör jämt, men vågar inte vara säker på att allt är kopierat för nu ska ju datorn rensas.
Men alldeles strax blir det bakdag :-)



RSS 2.0