Nytt år...

image21

Det var det...!

Julen är över... för denna gång.
December går så himla fort, julen står för dörren innan man anar det. Man ska handla klappar, fixa mat och planera var/vem man firar julen hos. Sen är den bara förbi. Lika vemodigt varje gång.

Och denna gången, förmodligen som vanligt, kom det ingen snö.
Det grämer mig allra allra mest. För mig är en drömjul en underbart härligt fin dag, med hög luft, strålande sol, massor av snö tillsammans med familjen.
Oftast blir det ju bara det sista som slår in. Men min längtan efter att få fira julen tillsammans med nära och kära uppe på en alptopp (eller i en mysig stuga ute i skogen) med metervis med snö, den förblir bara en dröm. Det blir det gamla vanliga. Inte för att det inte är trevligt, det är det visst, men bilden av dom där vintriga jularna etsar sig fast. Kanske nästa gång......
 
Zauchensee               Altenmarkt

Nu ser jag fram emot det nya året och önskar alla en god fortsättning på 2008!
Kram Karin L


...å mer, å mer, å mer....

Nya julklappar till jobb idag. Mer godis - såklart!
"Datanisse" kom med en korg med massor av choklad i.
Tryckeri nr 2 kom med en stor korg med massor av godis i - supergott godis.
Alltså, vi sitter 8 st på detta kontoret. Tänk er mängden av godis som finns här nu som lockar varje gång man går in i köket......

Det blir inte lätt att sitta här alldeles själv i mellandagarna. Puh....

Om julklappar

Önskelista

Alltså, nu har jag funderat lite till på julklappar, så jag tänkte göra en liten lista på önskeklappar. Förmodligen är det väl försent, för vad jag vet så har alla redan handlat, men ändå....

1) Stor chokladask med underbart god choklad från Malmö Chokladfabrik
2) Chokladprovning
3) Vinprovning
4) Goda ostar
5) Ostprovning
6) Bjuden på en god middag på mysig restaurang
7) Aromamassage

Härligt va? Man får väl lov att drömma lite.


Om julklappar på jobb:

Vi fick julklappar från jobb oxå. En av dom jag faktiskt är mest glad för. Det var en "glögg-box" med 5 olika glöggsorter från Dufvenkrooks. Ska bli spännande att smaka. Men precis innan hade jag ju själv införskaffat Blossa's årgångsglögg från de 5 senaste åren. Och dom har jag inte hunnit smaka än.  Så man får väl dricka glögg långt in i sommar.

Har faktiskt fått ytterligare en julklapp. En mycket liten sådan, men å så uppskattade den blev av mig. Ett av de tryckerier vi använder skickade ut en super super trevlig almanacka till mig. Och almanackor är väl ingen speciellt egentligen. Men denna är!!! Lovar att man känner sig jättespeciell. Det är en bordsalmanacka, att ha stående på bordet. Varje månad har en trevlig liten bild och på varje bilds motiv har de lyckats få in mitt namn. Väldigt personligt. Det är väl ingen konst egentligen att få in namnet i bilden, men så som det är gjort på flertalet av bilderna är det otroligt. Tex en bild på en liten eka i en sjö med näckrosor, där några näckrosor bildar mitt namn. Som jag sa; man känner sig otroligt speciell när man får något sådant. Lovar att jag kommer att använda det tryckeriet framöver oxå.

Från en av bankerna vi samarbetar med här på jobb, fick vi 2 enormt stora korgar fulla med godis!!!!! Jag som är nöjd med min vikt just nu! Hur ska man kunna hålla den med allt detta godis?????  Karaktären sätts på hårt prov.

Gulliga men inte i trädgården

Det har varit ett rådjur eller förmodligen en hjort i min trädgård. Jättegulliga djur, men inte i en nyanlagd trädgår där ingenting satt sig. Stora, djupa spår i gräsmattan efter klövarna. Vet ett det är så här var jag bor, att det ofta vandrar in både hjort o rådjur i ens trädgård. Men har man, som sagt, en helt nyanlagd sådan där jorden fortfarande är väldigt porös, är det inte särskilt kul. Givetvis inte heller när de äter upp ens växter. Men jag har inte så många växter (ännu) som de är sugna på. Men "hål" i gräsmattan är inte hellre snyggt!

Igår var jag och chefen på julmingel. Mycket trevligt att få träffa de personer jag ofta har kontakt med på jobb men aldrig träffat. De hade dukat upp med glögg, ett minijulbord och en enorm korg med godis. Gissa vad mina ögon var fixerade på hela tiden?

Och så var det det här med julklappar. Vad önskar man sig? I år vet jag faktiskt inte. Har inte haft ork eller inspiration att tänka på det alls. Barnens önskelistor har vi ju fått och som vanligt nu för tiden är det bara superdyra saker på dom. Men till mig själv då? Alla frågar och frågar och jag har inget svar!
Men det är klart en chokladask med supergod choklad i från Malmö Chokladfabrik är ju aldrig fel. Tom helt rätt! Eller en chokladprovning någonstans. Eller en vinprovning. Eller en ostprovning. Eller......
Något gott!!! Fast jag är ju väldigt kräsen av mig, så det är inte lätt.
Men Forest Gump sa något väldigt fint: "Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!"

Just nu:

Störtlopp på TV med Anja Pärson, som just nu leder........


Uppdatering

Hemsidan är uppdaterad på lite olika ställen. Bla har jag tagit bort gästboken. Tyckte inte det var någon idé att ha den kvar. Fortsättningsvis får man skriva en rad eller två till mig genom bloggen. Eller helt enkelt genom att skicka ett mail till mig. Så det så....!

Julbord, idag igen! Med Svedala brukshundklubb, för styrelsen, sektorer, instruktörer och andra som hjälpt till på klubben under året. Jag tillhör kategorin sektorer (2 st), instruktör och hjälpt till under året. Denna gången var vi inte på klubben utan var bjudna på restaurang Svea i Svedala. Mycket trevligare än i klubbstuga - faktiskt. Julmaten, sådär. Jag är ju ingen julbordsälskare så jag är väl inte rätt person att recensera, så överlåter det till andra. Trevligt hade vi i alla fall. Så tack alla trevliga vänner på klubben.


Julbordens tid

Ser fram emot ett trevligt julbord, jättemycket! :-D


Spårträning

Ibland undrar jag hur man är funtad.
Upp i ottan en lördag, när man egentligen bara vill få sova ut. Tittar ut och ser att det regnar MYCKET. Slänger i sig lite frukost, gör fika att ta med. Byltar på sig allehanda kläder som förhoppningsvis står emot regnet. Kör ut i skogen medan regnet tilltar. Allt detta för att träna spår med Ronja!!!!
Jo, det regnade mycket. Vi gick ut spåren och därefter brukar vi fika. Såg ut som en dränkt katt när jag gått ut spåret och när vi fikade satt vi ute i det härliga vädret och fikade. Ingen av oss ville sätta sig i bilen med de våta kläderna vi hade.
Det spåret jag lade gick dessutom genom ett vattensankt område som jag inte lyckades komma runt utan var tvungen att kliva rakt igenom. Måsta tacka Graninge extra för dessa fantastiska kängor som klarar sådan väta. Har nämligen inga stövlar.
I alla fall, gick spåret bra, både mitt och kamratens. Så det blev ändå en rätt lyckad förmiddag. Och kläderna klarade vätan bra. Lite våt var jag på fleece-byxorna jag hade under mina regnbyxor och något om ena foten. Men annars hade jag klarat mig. Men det var ju bara att ta av sig alla ytterkläder innan man satte sig i bilen för att köra hem.
Belöningen hemma var en mugg Blossa! Mums!

Det är rätt roligt vad hundarna är lika oss. Ja, jag menar då den som är förare av hunden. Idag tränade vi tillsammans med schäfern Jack och hans husse. Husse är en ganska sävlig och lugn typ. Jack är precis likadan. Tar det lilla lugna i spåret, men är väldigt noggrann. Han är ändå en schäfer.
Annat är det med Ronja. Hon är som ett yrväder i spåret, i alla fall i början, och jag måste hålla igen henne. Hon vill att det ska gå fort fort. Ändå är hon faktiskt noga. Inte för att jag tycker att jag själv är ett yrväder, men jag vill nog ändå att allt ska gå ganska fort. Där är nog mer fart i mig än i Jacks husse i alla fall.

RSS 2.0