.... och en massa julbord

Jag o älskade har haft två härliga dagar då vi fått uträttat mycket och ändå haft både skoj o mysigt.

Först julbord med FMF, träffade där Camilla som jag inte sett eller pratat med på jättelänge. Vi bestämde att vi måste ju bara träffas nu. Det har vi sagt sååååå länge. Och Facebook har vi ju bägge, så varför ska det vara så svårt? Sen bar det iväg till Kristianstad för jobb och nöje. Körde inom en lite by där ett hus är till salu som jag ska skriva texter till och jag var tvungen att kolla upp miljön innan.
Fot-sightseen i Kristianstad centrum där A visade sin "släkthistoria".
Bio på kvällen, 2012 - okej, sen myspys med massa vin o därefter O'Learys som var mycket trevlig men ganska folktomt. Men dom som var där lärde man ju känna allihopa. Träffade ett par trevliga män som flög Cessna, trevlig kontakt för oss.

Fortsatte med datorjobb nästa dag och skissande på en ny webbplats. Sen iväg för kundbesök. Hmmmm..... tyvärr hade vi varit så slarviga att vi inte fått med oss allt, så det blev besök hos endast 3-4 kunder och sen bar det iväg hemåt där vi mellanlandade på det supermysiga o trevliga Ringsjö Wärdshus som vi har flera erfarenheter av tidigare, där åt vi deras julbord som var mycket godare än det i Dalby. Vilket gottebord. Rena julafton för mig..... :-)
Tur A inte gillar sånt. Allt för mig själv.

Annars var det en mycket givande jobb-tur med många nya kontakter som vi hoppas Michael ska få stor nytta av.

Och nu ska jag gå en Nikon-kurs, fast inte i själva kamera-tekniken utan i Nikons framkallningsprogram NX2 som jag jobbar i. Men man lär sig väl alltid något nytt. Sen blir det förhoppningsvis kurs i Nikon D700 när jag investerat i den.

Ibland flyter det bara på hur smidigt som helst....


..... och snart är det julshow i Ystad :-)

Skidsäsongen startar

I helgen som kommer (27/11) startar skidsäsongen i Altenmarkt/Zauchensee.
Vore härligt om man kunde komma dit denna säsongen oxå :-)
Och (som vanligt, tänkte jag skriva) har dom bytat ut några gamla liftar mot nya, fina, moderna kabiner.
Härligt! Inga släpliftar här inte eller gamla trista sittliftar. Nya moderna grejer ska det vara så man tar sig upp bekvämt och slipper liftköer.
Läs mer här: http://www.zauchensee.cc/

Översättning

Puh, sitter här igen med ett mycket jobbigt och tråkigt översättningsjobb.
Har nu i några veckor haft en översättning från tyska till svenska. Trots att det var mycket tekniska termer gick det ganska bra. Så nu håller jag på med en teknisk översättning från engelska till svenska och den är så himla jobbig. Framförallt är alltid inledningen på dessa översättningarna jobbiga eftersom det är mycket byråkratiska säkerthetsföreskrifter. Men manualen jag översätter är oxå för maskiner/produkter jag inte har en aning om vad det används till och hur, det gör det hela ännu svårare.
Urban som korrekturläser det sedan brukar få sig en massa roliga skratt när jag tagit en översättning direkt från någon ordbok och betydelsen egentligen är en helt annan på maskinen :-)
Men vad gör man inte för att få andra på gott humör.
På 8 timmar har jag kommit 2 sidor!!!!
Nä tacka vet jag mina fotograferingar och planskisser!!!!! Ge hit dom ge hit dom.....

Nostalgi

Fixade till lite här hemma igår och idag.
Städat, organiserat, slängt, sorterat och allt möjligt.
Rätt skönt att få sånt gjort ibland.

Och vår nyinköpta "Lack"-hylla blev såhär fin:
Nostalgi
Mina gamla vinyl-skivor kommer till nytta igen :-)


RSS 2.0