GRATTIS!!!

Min lilla plutteflicka (nä inte Ronja nu då) fyller hela 17 år idag!!!
Det är helt otroligt. Det var ju bara ett litet tag sen jag låg flera veckor på sjukhus med dropp och hon låg o sprallade i min mage o gjorde så jag mådde så dåligt.
Men till slut gick ju allt bra och hon lyckades växa upp till en redi' tös som dessutom är en superduktig fotograf :-)

GRATTIS TILL DIG MIN LILLA JENNY

Dessutom passar ju denna låten helt perfekt till Jenny
Scotts - Jennie vet vad hon vill



Följetången Ronjas öron....!

Att vara hundägare (djurägare) innebär ibland stora kostnader.
Har man tur, så är djuret friskt hela livet och man åker bara till veterinären för vaccinationer eller dylikt.

Ronja har väl varit förhållandevis frisk, inga större saker, alla blir ju sjuka ibland, men hon har alltid haft problem med sitt ena öra! Hon får några gånger om året svampinfektioner som är skitjobbiga att bli av med. Hon har periodvis fått olika typer av droppar i öronen och jag har regelbundet använt öronrens i öronen och gjort fint.
Svampinfektionerna kommer oftast när hon badat mycket, så de senaste har hon inte fått bada så himla mycket. Och jaktträning har vi slutat med, dels pga öronen.

För 2 år sedan blev det dock för mycket och vi fick återigen åka till veterinären och dom tyckte då att hon skulle spolas i örat - och så blev oxå gjort. Med hjälp av öronrens och min öronpolering har det hållit sig fint tills nu.

Sommaren har ju varit ganska varm och jag var har bara varit tvungen att låta Ronja bada  för att stå ut. Det har blivit mycket bad i Lomma med massor av sand-rullningar till följd. Och det kanske inte heller är så bra. Kombinationen bad och sand i öronen.
Så efter att jag försökt mig på en massa öronrens, så ringde jag till slut veterinären i Dalby för att få en tid för spolning. Denna gången gäller det bägge öronen!!!!

Så idag var Ronja hos veterinären. Veterinären bara tittade i ena örat och sa att det var fruktansvärt mycket och att spolning var det bästa. Jag lämnade henne där och hon blev spolad och jag blev 3.000 kr fattigare.
Kalaset kostade 2.100 kr samt 900 kr för 3 olika mediciner som hon fick.
Och tydligen var det mycket värre än det någonsinn varit tidigare. Förra gången blev hon bara spolad och så var det bra med det.
Nu blev hon spolad och fick kortison lokalt i örat samt dessa 3 medicinerna varav den ena är kortison.
Usch, stackars lilla Ronja.
Och stackars min lilla plånbok.
Folk frågar mig hela tiden; "Men du har väl henne försäkrad?"

Javisst, har jag det. Men först har man en självrisk på ca 1200 kr. Sen får man bara tillbaka 80% av resterande MEN ingenting för medicinerna. Sen är det återbesök om en månad!!!!!

Jo, jag är tacksam för försäkringen, men det är inte mycket man utnyttjar den.
Men bara Ronja blir bra, så är väl allt frid och fröjd.
Men, tyvärr får jag nog se till så hon inte badar mer heller och det är inget kul när man har en superbadglad labrador :-(


RSS 2.0