Njutningens olja

Häromdagen köpte jag ny olivolja.
Försöker köpa lite olika sorter och smaker.
Så köpte en vanlig "virgin" och en olivolja med citronsmak. Det är dom jag brukar ha hemma.
Men denna gången köpte jag även olivolja med chili & vitlök för att prova något annat.
Tidigare har jag provat den olivoljan med truffelsmak.
Så väl hemma var jag ju tvungen att provsmaka!!!
Hällde upp oljorna i små glas och tog fram ett ciabatta och började njuta av dessa naturens under genom att bryta bitar av brödet och doppa i oljan.
Njöt oerhört av varje liten brödbit med olika olivoljor på och gud vad god den med chili & vitlök var *mums*
Tänk att något så enkelt kan få smaklökarna att ta små glädjeskutt vid varje tugga.
.... och jag med dessutom :-)
Nåja, gott var det och kan starkt rekommendera som en liten förrätt.

Sitter här och jobbar lite med objektsbeskrivning till en superfin lägenhet i Ystad och ser min härliga mysiga Ronja busa omkring. Ännu en dag har hon hittat ett byte att döda genom att hoppa på det och slänga iväg det i vardagsrummet.
Att bytet sedan länge är ett dött märgben, det bryr hon sig inte ett dugg om.
Det är så härligt att se när hon är pigg och glad och kry och verkar mer vital än vanligt.
Men jag vet att dagarna finns där, det där dagarna när hon har svårt att resa sig och bara stapplar omkring.
Men försöker hålla det i schack med glukosaminen och idag verkar det fungera.


Uppdaterat!

* JAG ÄLSKAR MIN VOLVO!!!
Min älskade lilla (nåja) bil gick rakt igenom besiktningen igår med blankt papper. Jag blev såååååå glad så jag skulle kunna pussat besiktningsmannen, men gjorde det inte. Det har varit en stor börda eftersom jag trodde där var något fel vid ena framhjulet och att det skulle bli en dyr historia. Men nu är jag glad glad glad. Och för pengarna som blev över (alltså utebliven reparation) MÅSTE jag (tyvärr) köpa 4 nya sommardäck :-( Men jag har lite tid på mig då jag har odubbade vinterdäck på bilen nu!

* 16 grader varmt och strålande sol och helt underbart väder var det igår. 4 grader, regn, rusk och jätteblåsigt idag. Uuuuuuhhhhh, vad jag frös när jag var ute med Ronja. Det är INTE roligt att ha hund när vädret är såhär. Kan 16 grader komma tillbaka???

* Efter en lång dag igår som avslutades med mysmiddag och alldeles för mycket vin (förlåt Mads att vi terroriserade dig igår kväll) vaknade jag idag och var inte pigg precis. Efter en god frukost kände jag mig yr och vi gick för att vila frukost i soffan *myyyyys* Synd Ronja som inte fick gå sin långrunda förrän vid 12-tiden. Inte för att jag är speciellt pigg nu heller, men mår iaf bra :-)

* Har lämnat mina papper till min "revisor" och håller nu tummarna för att jag inte behöver betala så mycket i F-skatt som jag gör nu och framförallt att jag får massor av pengar tillbaka på skatten. Ska bara fixa fram papper på senaste husförsäljningen oxå :-)

* När jag skulle ut eftermiddagsrundan med Ronja igår orkade A inte följa med. Han hade ju redan gått en superlång runda på förmiddagen med henne (hmmm.... typ 5 km i såååå långsamt tempo....). Men när jag kom tillbaka så tränade jag Ronja lite o då ville A vara med o titta på och givetvis ta över träningen. Och Ronja gör ju allt för godis, men det såg så roligt ut och det där med raka sittningar och inte tigga och hur tävlingsmomenten ska se ut, det brydde hon sig inte om. Inte A heller för den delen :-) I alla fall försökte han förstöra för mig o Ronja när jag tränade genom att kalla på henne o locka med godis när jag la henne ner och gick ifrån för inkallning. Men si, så duktig är min lilla älsklings-ronjis att hon vet att matte blir arg om man reser sig när jag sagt att hon ska ligga kvar. Bra träning alltså och mycket stolt matte!!!!!

Nu kommer krämporna

Ja, nu var det längesen jag skrev..... IGEN!
Och varje gång säger jag till mig själv att skärpa mig och skriva lite oftare.

Men ibland, rätt ofta nu för tiden, har man annat att tänka på och hjärnan går på högvarv för att reda ut saker och ting och då är det sista man tänker på bloggen!

Men här är jag nu :-)

Funderar lite på Ronja och hennes problem med leder och ev höfter. Har ju tidigare berättat att hon börjat halta och ha svårt att resa sig upp vissa dagar när vi varit ute och det har kommit nu rätt hastigt de senaste 2 månaderna. Jag skyllde mycket på vädret, att det varit en mycket kall vinter och mycket snö som hon fårtt plumsa i.
Jag har ju i ca 5 års tid gett henne Glukosamin och för 2 månader sen ökade jag dosen till dubbel dos och det verkade hjälpa. Dessutom verkade hon bli mycket piggare och busigare hemma och började busa med leksakerna varje dag.
Men igår var det likadant igen. Hade i och för sig gått en extra runda igår, inte jättelångt eller jättefort, men extra utöver det vanliga + att jag la in ett litet träningspass igår efter en av rundorna och där hade jag bla kryp med. Hon fick krypa ca 6-8 meter.
När vi kom in åt hon och sov i vardagsrummet, sen när hon vaknade skulle hon resa sig och då såg jag att hon hade jätteproblem att resa sig, sen så stapplade hon ut i köket för att dricka.

Ååååhhhh, det är jättejobbigt att se henne.
Men sen nästa dag på morgonen är hon precis som vanligt igen.
Var det krypet tro som fick lederna att värka eller var det extra rundan igår?
Eller ska jag öka glukosaminen ytterligare? Hon får inte så mycket, 2 kapslar per dag.
Trots att jag inser att hon börjar bli lite till åren och jag vet att hon har höftledsproblem så är det jättejobbigt att ha det såhär. Tja, får väl gå till veterinären om det inte blir bättre av högre dos glukosamin.

I lördags var jag på bio och såg Johnny Depp i "Alice i Underlandet" i 3-d. Vilken underbar film och Johnny Depp är ju som alltid superduperhärlig!
Och wow, för 3-d filmer i modern tid. Har ju sett Avatar oxå, men då i 2-d på DVD. Minns bara när man såg 3-d filmer när man var liten med det där roliga glasögonen i papp med ett rött och ett grönt "öga". Det är sååååå långt ifrån det, så nu är jag helt frälst på 3-d och vill se många fler filmer i 3-d. Och det kommer många nya bra filmer framöver :-D


Har sko-funderingar!

Undrar undrar undrar.....!
Vad jag undrar?
Om man har ett par vinterkängor som gått sönder och det fortfarande är kallt och vinter ute men alla skoaffärer tror det är vår och sommar och enbart säljer vår- och sommarskor, hur gör man då????
Hur får jag tag på nya vinterkängor, såna jag vill ha alltså????

Skulle det krisa riktigt rejält får jag väl sätta på mig mina hundkängor, men de är både klumpiga, grova och och rejält smutsiga och av"jägare-typ", så det är inget man har på sig när man går till jobbet.

Varför kan affärerna aldrig vänta med att sälja kommande säsongs kläder och skor tills säsongen verkligen startar. Likadant är det ju med vinterjackor.
För två år sedan skulle vi åka skidor vecka 10 och då hade vi inte så här lång vinter i Sverige, så affärerna hade givetvis inga skidjackor kvar till försäljning, så jag fick åka i min hundträningsjacka. Som dock är både tjock, praktiskt och ganska snygg. Men det står med stora bokstäver på ryggen "Instruktör". Men det gjorde ju inte så mycket :-)

Blir bara så trött på allt när man inte kan få tag på saker som man behöver just när det går sönder eller man ska göra något!

Sen måste jag bara berätta om det här med salvor och krämer!
För ett tag sedan hade jag ju jätteproblem med sprickor på mina händer pga det kalla, torra vädret. Till slut hjälpte mig apoteket att hitta en kanonbra handkräm till det. Men det var ju egentligen en fotkräm för spruckna hälar. Men den funkade perfekt och jag var jätteglad över krämen och rekommenderar den till alla.
Och nu är det så att jag varit hos läkaren pga mitt munsår. Har ju haft munsår nu i 3-4 månader från och till. Kommer ungefär en vecka, är borta 2 veckor, kommer igen osv. Men nu så har det suttit i i 3 veckor. Jättejobbigt och jag som aldrig någonsinn förr haft munsår.
Nåja, begav mig ju i veckan till läkaren eftersom inga av apotekets munsår-salvor fungerar. Där tog de lite tester och så, bla järnvärdet för munsår kan bero på för lågt järnvärde i kroppen. I alla fall fanns inget bra att skriva ut till mig (enligt dom alltså), men läkaren rekommenderade 4 olika krämer jag kunde använda, dels var de 2 st mycket feta oparfymerade krämer som hon sa kunde vara bra eftersom de är så feta. Sen var det 2 krämer med kortison i.
Idag var jag då på Apoteket och skulle köpa en av de här krämerna med kortison i. Fick hjälp av personalen att hitta den ena eftersom den ligger i kyl. Jag berättade att den är till för mina munsår och hon stod som ett frågetecken eftersom krämen jag fick "Daktakort" är till för fotsvamp!!!!! Men men, läkaren hade rekommendera och hon på Apoteket skulle prova den eftersom hon oxå hade munsår :-)

Så allt är inte som det ser ut att vara i den medicinska värden. Nu kan jag inte säga hur den fungerar för jag har precis satt på en första omgång, men återkommer om några dagar för en rapport.


Hund och ungar

Måste bara berätta att Ronja nu i 3-4 dagar blivit galen här hemma.
Varje dag har hon nu "attackerat och dödat" sina märgben, sin nalle och några pip-leksaker.
Och hon ser så himla rolig ut.
Hoppar och stutsar som en liten unghund, hoppar på märgbenen, stannar upp tittar på oss för att se om vi tycker det är kul. Och då hejar man ju på henne och hon blir ännu tramsigare.
*hahahahahahaaaa* man skulle verkligen försöka filma det där, men tyvärr gör hon ju inte såna saker på kommando så man missar det.
Men det är hur härligt som helst att se att den gamla tanten på 8,5 år kan bete sig som en liten valp emellanåt. Det trodde man inte :-)

Sen bara måste jag ju visa en bild på min äldsta dotter.
Hon har varit på en sån där modell-fotografering igen och denna bilden blev verkligen bra.
Hela designen är ju fejkad, men den kunde vara sann :-)


Min otroligt snygga dotter :-)


Små små ord av....

* Trött
* Vansinnigt trött
* Lång dag
* Långis med Ronja i det härliga vädret
* Ikea
* Mysmiddag
* Fredagsmys
* Hyrda filmer
* Godis
* Viiiiiiiiiiiin

...och sover förmodligen i soffan snart :-)
Så godnatt redan nu


Byta grejor på återvinningscentralen?

I säkert 4 månader har vi haft saker stående utanför dörren som skulle ner i källaren eller till tippen.
Det har kommit upp lappar i trappan om hur farligt det är att det står massa grejor i trappen som inte hör dit, pga brandrisken, och jag har känt mig utpekad.

Så i fredags slängde jag in allt i bilen. Orkade inte ta ner det i källaren för jag tänkte att jag kommer nog inte ha nytta av något av det ändå.
Och idag åkte jag iväg till tippen för att slänga allt så det inte ligger i bilen i 4 månader oxå :-)

När jag kom till tippen och plockade ut den första grejen, som var en hel rulle sån där papp man har till golven när man renoverar, tänkte jag att det är jäkligt synd att slänga. Det är kanske någon här på tippen som vill ha det. Gick förbi en bil till containern och bilens ägare stannade mig direkt och frågade om jag verkligen skulle slänga pappen. Han fick den av mig :-)
Sen hämtade jag ut nästa grej som var såna där saker man gömmer sladdar i, tex tak-lamps-sladd och fäster i taket. Då frågade jag om han ville ha dom med. Det var 4 st flera meter långa såna. Och det ville han.

Så jag hade nog kunnat ha loppmarknad där på tippen!

Det känns i alla fall jättebra att jag slapp slänga det och att det kunde komma till användning hos någon annan.


RSS 2.0