Veterinärbesöket

Idag var jag ju hos veterinär med Ronja. Det var väl både positivt och negativt.

Ronja börjar ju bli en gammal hund, 10 år, trots att många labbar kan blir betydligt äldre än det, så kommer i alla fall krämporna nu!

Vad som framkom av besöket, utan att veterinären röntgade, var att Ronjas högra höftled/höft är helt kass och att ledbanden i vänstra knäet bak är kasst. Det betyder att hon oftast haltar på bägge bakbenen :-(

En operation på tex ledbanden är både dyr, komplicerad och svår och skulle bara medföra att man belastar det andra bakbenet ännu mer och det skulle bli mycket värre. Så enda återstående alternativet för att få Ronja att fungera någorlunda okej det är att medicinera. Och sånt gillar jag inte! Jo, om det är för en kort tid, men att hon ska leva med medicinerna resten av livet, gillar jag inte.
Men vad ska man göra?
Det är klart jag tar tag i de halmstråna som finns tillgängliga!

Så nu fick hon utskrivet anti-inflammatoriska tabletter att ta varje dag samt att vi ska fortsätta med glukosaminen och lägga till fettsyror i maten (Omega-3).

Nu på kvällen är hon fortfarande fruktansvärt halt efter att veterinären böjt på benen i alla möjliga och omöjliga vinklar :-(
Men hoppas på att hon redan imorgon är lite piggare med medicinerna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0