Mördegshjärtan med dulce de leche och choklad



Har lyckats hinna baka idag igen. Hade lite funderingar på att göra en typ av mördegskaka med en fyllning som skulle påminna om såna där choklad/kola "praliner" med en nöt i (minns ju inte vad dom heter just nu) och jag hade dulce de leche hemma :-)

I alla fall gjorde jag en god mördeg, tryckte ut i hjärtformar, in i ugnen med dom, fyllde dom sedan med dulche de leche, hasselnötter och smält choklad ovanpå.

Mördeg:
125 g smör, kallt
0,75 dl florsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl maizena
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Nyp i hop alla ingredienser till en mördeg och låt vila i kylen ca 30 minuter.
I nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 10-12 minuter.

Lägg därefter på dulce de lechen och lite nötter. Ställ i kylen.
Under tiden smält choklad tillsammans med en liten klick smör.
Bred ut chokladen över kakorna och låt stå i kylen ytterligare 20-30 min tills chokladen stelnat.

Jättegott :-)



Kommentarer
Postat av: Martina

Ser supergoda ut.. Måste testa o baka dessa en dag. Men dulche de lechen..är det glassen, eller vad?

2011-10-09 @ 23:35:08
Postat av: Karin L

Dulce de leche är kondenserad mjöl där du kokar hela burken under vatten i 2-4 timmar

Se tex: http://www.ica.se/Recept/lackraste-kolasasen-dulce-de-leche-712995/

2011-10-10 @ 09:00:36
URL: http://ronjasmatte.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0