Hemmagjorda chips!
Igår testade jag att göra hemmagjorda chips i ugnen.
Har hittat flera recept på detta, men det flesta var för micro och då blir det ju ingen knaprig yta om man inte har micro med grillfunktion!
Tog 2 stora potatisar, skalade dom (men det behövs verkligen inte!) och skivade dom väldigt tunt med en osthyvel. La dom sen på bakplåtspapper på en plåt (varmluftsplåt) och in i nedre delen av ugnen i ca 150 grader med varmluft (kanske 175 i vanlig ugn) i ca 15-20 minuter.
Nu var det så att jag glömde bort mina chips i ugnen så tyvärr stod dom inne några minuter för länge, men trots det blev de jättegoda. Lite väl mycket färg och en och annan smakade något bränt med i det stora hela blev dom jättegoda. Så 3-4 minuter kortare tid i ugnen hade gjort dom perfekta!
Varför köper man feta chips i affären när det är så lätt att göra själv????
Kommentarer
Trackback