Efter stora påtryckningar...

Äppelkaka med kokos-tosca
Det här behövs:
1 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl (jag använder alltid vetemjöl special i bakning om jag använder vitt mjöl)
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
75 g smält, avsvalnat smör
Fyllning:
3 äpplen tunt skivade (ska bli ca 3 dl)
saften av 1 citron
rivet skal av ½ citron
Kokosglasyr:
50 g smör
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
4 msk vispgrädde
2 dl kokos
Gör så här:
Sätt ugnen på 175-200 grader.
Börja med fyllning och skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg dom i en skål med nypressad citronsaft och strö över skalrivet.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten växelvis med mjölk och smör.
Häll hälften av smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, täck med äppleskivorna och bred på resten av smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
Gör under tiden glasyren. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser, rör ihop och sjud upp. Tag kastrullen från plattan.
Bred ut glasyren jämnt över kakan och grädda ytterligare tills glasyren har fått fin färg.
När jag ändå är i gång kan lägger jag ut ett "recept" på en supergod dipp-röra som Anders rörde ihop igår.
Han har ju aldrig i hela sitt liv lagat mat, men sen han flyttade in hos mig har han börjat göra lite småsaker och bra blir det :-)
Anders dippa
Turkisk yoghurt
Sambal Olek efter smak
1-2 msk pesto
2 pressade vitlökar
Feta-ost, finhackad
Rör ihop allt och smaka av. Passade utmärkt till typ nachips osv. Kan även fungera som salladsdressing.