Bakdag idag med....!





Faktiskt är den en burk med kondenserad mjölk jag kokar. Vill prova på att göra en Dolce de Leche (dvs kolasås) och då ska man tydligen koka burken med kondenserad mjölk (i ca 3 timmar) för att få den som en tjockare kola-röra. Kokningen är nu klar och återkommer om några veckor hur det blev, då jag ska göra en kolakräm alt kola-frosting.
Supersöta fjärilar, men vilket meck!
Dulce de leche på kondenserad mjölk är såååå gott. Har gjort många gånger. Känns mysko att koka en plåtburk och man har ingen aning om hur det ska bli, men det har blivit mycket gott varenda gång. Kan användas till mycket; kolasås till glass, som fyllning i paj, som del i andra recept... Har för mig jag såg Leila gör nån frosting eller liknande med dulce de leche. Kanske det receptet du ska testa?
Har man bråttom och vill ha kolasås snabbt går det faktiskt bra att öppna burken och koka kolasås av innehållet i en gryta, under omrörning, lite som när man gör knäck. Men då får man ju hålla koll på den hela tiden. Burkmetoden är enklare även om den kräver framförhållning.
Öppna aldrig burken när den är väldigt varm - det väller ut het kolasås överallt!
Såååå fina fjärilar!!!