Mandelmjöl

Idag var jag och handlade mandelmjöl på Lidl - äntligen!
Har haft detta på gång så länge men inte kommit iväg.
Så nu ska här bakas macarons!!!

Eller rättare, försöka baka macarons, för jag har ju aldrig gjort några tidigare och jag är egentligen inte så förtjust i dom men dom är ju bara helt underbara bakverk, så jag måste nog lära mig älska dom :-)



Så nu ska jag bara köpa en ny rund  tyll så jag kan spritsa ut fina former på dom oxå :-)
Återkommer med resultatet!



Kommentarer
Postat av: Annika

Hur har det gått? Rekommenderar Mia Öhrns blogg, där finns macarontips för amatörer. Hon är så bra på att förklara och förenkla.



Gör dem inte för stora. Som en femkrona när du spritsar. Om man är lite ambitiös (och har engångsbakplåtspapper) kan man rita ut cirklar på baksidan av pappret, så är det mycket enklare att se att alla blir lika stora - snyggare att lägga ihop dem sen om de passar... :)

2011-08-05 @ 15:31:09
URL: http://citronanka.wordpress.com
Postat av: Karin L

Nä, har inte testat att göra än för jag har inte haft någon lämplig stor sprits. Men har köpt idag!!!! Så i helgen blir det nog att jag provar, beror på vädret förstås, för jag har fått lära mig att är det superfuktigt ute så spricker dom gärna. Återkommer med resultat. Mattias blogg: http://bakemyday.se/ Hoppas du kommer in på den nu, välj annars en annan webbläsare. Bloggen är en av de bästa jag hittat :-)

2011-08-05 @ 19:31:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0