Tålamod är en dygd...

.... och krävs en stor portion av här i Thailand!

Även om tempot är tufft på gatorna här i Thailand så krävs det ändå en stooor portion av tålamod att ta sig fram i trafiken, både som gående och när man kör/åker något på hjul.
Man måste tex lugnt och stilla kunna sitta och vänta på grönt ljus i tex 5 min eller när polisen i korsningen tycker att man ska få köra, då ställer han om till grönt ljus.
Likadant är det när man ska ta sig över en gata, gåendes (eller tex göra en u-sväng med motorcykel). Trots att att det finns signalljus i korsningar så finns inga för gående och inga övergångsställen heller. Så gatan tar man sig över med livet som insats och med ett stort tålamod då man får vänta länge på en lucka mellan bilar, moppar, mc och taxi.
Likadant på restauranger; ibland kan det gå ursnabbt att få maten, men ibland kan det ta huuuur långt tid som helst.
Men samma sak gäller ju tex hantverkar. Har man bestämt en tid, så kommer dom 1-2 timmar efter utsatt tid, om man har tur att dom kommer utsatt dag över huvud taget.
Men det är ändå lite av charmen i detta landet. Inget fungerar perfekt, allt är väldigt komplicerat och det känns oftast som om man måste göra allt komplicerat för att folk ska ha sysselsättning. Som tex nu när det visade sig att Anders måste betala skatt för sin motocykel, den gick ut i januari i år. Hemma hade man fått en räkning på posten eller t.o.m elektroniskt och sen betalt via bank eller internet. Här måste man hålla koll själv på när den ska betalas och man måste åka in till det ställe där man köpte motorcykeln (och hoppas dom inte slagit igen) och lämna sin motorcykelbok där. Dom skickar den vidare till någon myndighet eller får någon att åka till myndigheten med den, får en ny stämpel i den och sen betalar man skatten till firman! Detta tar ca 2-3 veckor!!!!!!
Och för Anderrs del kan han bara betala till januari nästa år sen måste proceduren göras om.

För att få avläst elen i lägenheten eller få en elmätare eller vad det nu är dom gör, så får man ett papper som man ska gå till banken med, där dom fyller i ens kontonummer och skriver under, sen ska man åka till el-bolaget (som ligger lååååångt härifrån) med samma papper och få dom att fylla i andra sidan och godkänna kontonumret, sen lämnar man tillbaka lappen till receptionen i komplexet där vi bor och givetvis betalar man en summa pengar till el-bolaget.
Men vill man göra det lätt för sig när man inte bor här permanent går det lika bra att deponera lite pengar till receptionen i komplexet för några veckors elförbrukning (???).

Som sagt, tålamod är en dygd!
Men i alla fall är det ändå väldigt mysigt o trevligt här.
I måndags var vi på Koh Larn, en paradis ö som ligger ca  7 km från Pattaya där vattnet är kristallklart och hela ön är bergig och skogsbeklädd. Riktigt trevligt och superhärligt. Tyvärr kom det in lite regn på eftermiddagen, men då skulle vi ändå åka hem.
Sen regnade till och från lite igår och då gjorde vi massa ärenden.
Gud vad jag shoppat, shoppat, shoppat!!!! Allt är så fantastiskt billigt!
På markanden hittade jag superfina handgjorda saker till Nike och Ivan som dom ska få i julklapp.
Skulle även köpa Levi's jeans på beställning till dottern. Hade sagt till henne att kolla upp en supervanlig Levi's modell och ge mig storleken. Hon valde 501:or som nog funnits i ungefär 100 år och är supervanliga.
Men här fanns inte 501:orna :-( Eller inte i den outlet-butiken där vi har handlat tidigare. Men hittade även en Levi's butik i Big C, så får väl åka dit o kolla om dom finns där.

Vi höll igång absolut hela dagen igår, jobbadde med texter, fixade med advokat, med husen, med lägenheterna, shoppade massor och efter allt shoppande gick vi på gymmet kl 23:30 på natten!!!!! Hahahahaha..... jodå krafterna fanns där, men så himla kul var det väl inte. Men skönt efteråt.

Idag är det oxå något mulet och lite inbokade saker finns oxå. Först o främst ska Anders till tandläkaren (gör han jämt här) och då ska jag passa på att få en ögonfransförlängning (tror jag :-) ), sen hoppas jag det spricker upp lite så vi kan bada, sen är det advokaten igen, därefter hoppas jag få tag på ex-svågern o träffa han och hans fru, sen har vi lovat en tysk restaurangägare att äta hos honom ikväll. Jag har dessutom beställt specialmeny där (LEBERKÄSE) så vi måste dit eftersom han gör den speciellt för min skull :-)

Annars har vi träffat några holländare här, varav en bor i vårt hus. Mycket trevliga, om dom inte tog upp fotboll hela tiden ;-)

Yeeeeaaaahhhh.... nu ser jag solen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0