Nu kommer krämporna

Ja, nu var det längesen jag skrev..... IGEN!
Och varje gång säger jag till mig själv att skärpa mig och skriva lite oftare.

Men ibland, rätt ofta nu för tiden, har man annat att tänka på och hjärnan går på högvarv för att reda ut saker och ting och då är det sista man tänker på bloggen!

Men här är jag nu :-)

Funderar lite på Ronja och hennes problem med leder och ev höfter. Har ju tidigare berättat att hon börjat halta och ha svårt att resa sig upp vissa dagar när vi varit ute och det har kommit nu rätt hastigt de senaste 2 månaderna. Jag skyllde mycket på vädret, att det varit en mycket kall vinter och mycket snö som hon fårtt plumsa i.
Jag har ju i ca 5 års tid gett henne Glukosamin och för 2 månader sen ökade jag dosen till dubbel dos och det verkade hjälpa. Dessutom verkade hon bli mycket piggare och busigare hemma och började busa med leksakerna varje dag.
Men igår var det likadant igen. Hade i och för sig gått en extra runda igår, inte jättelångt eller jättefort, men extra utöver det vanliga + att jag la in ett litet träningspass igår efter en av rundorna och där hade jag bla kryp med. Hon fick krypa ca 6-8 meter.
När vi kom in åt hon och sov i vardagsrummet, sen när hon vaknade skulle hon resa sig och då såg jag att hon hade jätteproblem att resa sig, sen så stapplade hon ut i köket för att dricka.

Ååååhhhh, det är jättejobbigt att se henne.
Men sen nästa dag på morgonen är hon precis som vanligt igen.
Var det krypet tro som fick lederna att värka eller var det extra rundan igår?
Eller ska jag öka glukosaminen ytterligare? Hon får inte så mycket, 2 kapslar per dag.
Trots att jag inser att hon börjar bli lite till åren och jag vet att hon har höftledsproblem så är det jättejobbigt att ha det såhär. Tja, får väl gå till veterinären om det inte blir bättre av högre dos glukosamin.

I lördags var jag på bio och såg Johnny Depp i "Alice i Underlandet" i 3-d. Vilken underbar film och Johnny Depp är ju som alltid superduperhärlig!
Och wow, för 3-d filmer i modern tid. Har ju sett Avatar oxå, men då i 2-d på DVD. Minns bara när man såg 3-d filmer när man var liten med det där roliga glasögonen i papp med ett rött och ett grönt "öga". Det är sååååå långt ifrån det, så nu är jag helt frälst på 3-d och vill se många fler filmer i 3-d. Och det kommer många nya bra filmer framöver :-D


Kommentarer
Postat av: jenny

Tråkigt att höra att Ronja är halt/stel ibland! Brukar du stretcha och massera henne? Hjälper ju inte mot ledproblem men håller ju musklerna runt leden i trim! Hoppas det bara var tillfälligt!



Ha en fin kommande helg!/Jenny

2010-03-25 @ 08:58:35
URL: http://www.mollanochmig.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0