Vad säga?

Igår hade jag rallylydnadskurs igen, näst sista gången.
De här 3 sista gångerna har vi låtit kursarna bygga vars en rally bana.
Dom har varit jätteduktiga. Förra gången fick vi tyvärr bara in en bana då en av deltagarna var sjuk.
Denna gången fick vi in 2 banor. 2 otroligt svåra banor. Jisses, vilka idéer dom har.
Den ena banan var byggd av Felicia 10 år. Som hon hade tänkt till för att få det så svårt som möjligt. Hon var jätteduktig.
Det är jättenyttigt för kursarna att bygga bana. Det är ganska mycket att tänka på. Felicia hade inte tänkt på allt, så vi fick modifiera banan lite, men det var inte alls mycket som behövde ändra, 2-3 ändringar. Men även Anki hade byggt en jätteklurig bana som vi oxå fick modifiera lite. Men dessa 3 som hitintills byggt bana har gjort det med bravur. Till nästa vecka är det dottern och en till som ska bygga och dottern smider reda stora planer på en urklurig bana.
Det är ju inte riktigt meningen med bygget - att det ska bli svårt och klurigt. Meningen är ju att de ska lära sig tänka bana och få flyt i det. Men det får bygga som dom vill, bara dom har kul.
Undra vem det är mest kul för? Mig och Monica som får gå och försöka bygga ihop banorna eller dom som ska gå banorna sen? Hmmmmm.......

Var idag hemma hos morbror för att hjälpa honom med hans dator. Han har på något vis klyddat till det så att den inte går att öppna. Jag tänkte att vi skulle återställa den till fabriksinställningarna. Men, tji, fick jag. Ingenting fungerade! Höll på i nästan 3 timmar med den utan att komma någon vart alls. Fick ge upp (aaahhhrrggg, gillar inte det...) och be honom ringa supporten och få beställt en återställnings-CD eller lämna in den där han köpt den.
Fasen oxå, jag har återställt flera datorer och även re-bootat dom, men denna gick jag bet på!

Vår gata har inte haft riktig väg, eller asfalt utan en så kallad "byggasfalt". Vi har bott här nu i 2 år och det har varit byggasfalt hela tiden och inga trottoarer. De som bott här längst har bott här i 4-5 år utan att ha haft ordentligt väg.
Det som är jobbigt med att inte ha en riktigt asfalterad väg är att vägen ligger lägre än våra garageuppfarter. Det betyder att alla vi (de flesta) som har stenlagda garageuppfarter har problem med att stenarna lossnar. Den raden som ligger närmast vägen. Vägen ska alltså höjas en bit och trottoaren kommer att komma i samma höjd som våra garageuppfarter. Har man då bott här i 4-5 år där man ständigt fått laga sin stenläggning är man rätt trött på det.
Riktig väg/trottoar lägger dom inte förrän hela området är färdigtbyggt. Tyvärr har vi en granne som, tydligen, aldrig börjar bygga, trots fler påtryckningar från kommunen och återtagen tomt.
Men nu äntligen gör dom då vid vägen och trottoar. Nackdelen med det är ju allt som fastnar på skorna, alltså asfalt, och även på hundtassarna. Vi försöker gå på baksidan av tomten istället för på vägen, men ibland måste man ut på den nyasfalterade vägen. Nackdelen är oxå att jag måste parkera bilden någon annan stans (läs; p-plats sidanom tomten, men en bit att gå), för att inte fördärva det som väg-killarna byggt upp.
Idag satte dom i alla fall dit kantsten till trottoaren. Nu är det snart klart. Skönt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0