Såhär jobbigt var det inte när jag valde gymnasielinje

Men, okej, det var väl sådär en 100 år sen oxå.
Har en dotter som redan valt till gymnasiet, för 2 år sedan. Redan då undrade man om regnskogarna fortfarande stod kvar och växte eftersom all den reklam vi fick hem måste orsakat en stor förödelse för regnskogen. Och, ja, det är reklam och inte information som skolorna envisas med att kalla det.
Buntar med broschyrer, vykort, foldrar, reklamblad och allt möjligt dimper ner i brevlådan.
Nu är det då dax för dotter nummer två att ta del av exakt samma information - och till och med lite mer. Så stod regnskogen tidigare kvar, så gör den det säkert inte nu längre.
I alla fall, förutom all reklam då som kommer hem till en och gör det ännu värre att välja skola och utbildning så har alla skolor sk öppet hus, då det är meningen att man ska komma och besöka dom och få veta mer om utbildningar och skolan.
Idag var jag och dottern iväg på NTI-gymnasiet i Malmö (hon vill inte gå på någon kommunal skola, så vi inriktar oss på friskolor). Där är hon intresserad av Medieprogrammet med inriktning rörlig bild (dvs film). Och det var väl intressant att se och lyssna på. Imorgon ska vi iväg till 4:ans gymnasium (? aldrig hört talas om), det gäller oxå Media med inriktning film. Men på 4:ans gymnasium har de förutom inriktning film även en valbar del (det har alla, men inte samma) som är foto - och det är hon då oxå intresserad av. På lördag är det ytterligare en ny skola och så var det nog en till på söndag (Cybergymnasiet och Mediegymnasiet trots att det är en kommunal skola). Alla med inriktining film eller film/foto.
Så gissa om mina dagar nu är fyllda med gymnasieskolor.
Allt är ju inte dåligt. Det är jätte jättebra att det finns så många olika skolor med olika inrikting och att man får ordentlig information innan dom ska välja, men.........!!!!!!! Man undrar om det egentligen inte gör valet svårare med alla dessa utbildningar som man knappt vet vad det är.
Jag stöttar henne till 100% i valet och är bara glad att hon väljer film eller foto, för hon är en mycket duktig fotograf och har redan gjort en och annan, liten, film. Så det finns intresse och säkert en del fallenhet oxå.

Måste bara berätta att när vi snurrade runt skolan i jakt på en p-plats skulle vi passera en korsning. Vi hade stop-plikt och bilen framför oss stannade. Sen började den köra och då kom en cyklist, från vänster, som han inte såg och han körde rakt in i cyklisten. Vilken chock att se något sådant. Cyklisten, en äldre man, hade tur och reste sig med en gång. Han såg inte skadad ut och jag såg att bilisten tog hand om honom. Cykeln satt dom vid trottoaren och mannen skulle väl få skjuts hem eller till sjukhuset, så det ordnade sig. Men ändå....
Det var andra gången på några månader jag såg något sådant här. Förra gången var det en bil i Svedala som skulle svänga vänster och körde, trots att det kom bilar i möte, och då blev påkörd i ca 60-70 km/tim. Uuuhhh, det var riktigt otäckt. Men ingen blev skadad där heller.

May the force be with you!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0