Hemma....!

Då var man hemma igen efter en veckas skidsemester i det mest underbara av alla ställen i Österrikiska alperna; Altenmarkt/Zauchensee. Resan har varit bra, vädret strålande, skidåkningen kanon. Lite sliten är man förstås. Träningsvärk i vaderna första dagen, skitont i mitt ena knä hela veckan efter en gammal skidskada. Har nämligen aldrig åkt så mycket skidor som jag gjort denna veckan. Ingen att vänta på i backen, ingen som gnäller att dom vill in och vila, bara skidåkning - mycket, länge och fort. Det är benen inte vana vid. Härligt var det i alla fall.
Backarna var kanon och fastän vi åkte på sportlovet märktes det inte alls i Zauchensee, inga liftköer och bara något fler folk i backarna än på lågsäsong. Däremot åkte vi även skidor i Wagrain/Alpendorf/S:t Johann och även i Schladming och på dessa orter var det otroligt med folk i backarna och lite liftköer. Men kul att testa något nytt oxå eftersom liftkortet ändå gäller i 29 orter kan man ju passa på!
Vi hade jättetur med vädret oxå, strålande sol de 4 första dagarna, ca 0 - +3 grader varmt (kallt), jättefint skidföre och massor av snö. Satt ute och solade och åt varje dag. Såååå härligt! De 2 sista dagarna var det något molnigt med lite solglimtar emellanåt, men ännu lite varmare. Det gjorde att snön blev lite blötare att åka i, men fortfarande var det fint. Benen fick dock ta mer stryck eftersom man måste trycka på mer för att kunna svänga i blötsnö.

Men resan började inte så bra. Vi tog som vanligt färjan över till Tyskland, denna gången blev det Trelleborg/Travemünde, då Rostock-färjan var fullbokad. Travemünde-färjan skulle lägga till i hamnen i Tyskland kl 7:30 på morgonen, det är 1,5 timme senare än Rostockfärjan, så redan där skulle själva bilresan ta lite längre tid. När vi var nästan ända framme i Travemünde, stannade färjan och personalen berättade att det var strejk i hamnen och båten inte kunde gå in i hamn. Vad gör man? Efter en halvtimme fick vi nya besked. Vi skulle gå in i Rostock hamn istället. En extra tur på ca 3,5 timme! Totalt blev vi 4 timmar försenade. Vi kom inte av båten förrän kl 12 på dagen. TT-Line bjöd dock på frukost under tiden, så vi behövde inte stanna i Tyskland för att äta frukost, som vi planerat. Vi kunde stå på hela vägen på Autobahn och i bra fart. Vägarna var bra, vädret skitfint så det kunde inte varit bättre för att åka bil så långt. Vi stannade bara en gång för att äta middag på kvällen, sen åkte vi vidare och var framme i Altenmarkt kl 21:45. 10 timmar - bra marscherat på 98 mil Autobahn!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0