Vart tog strömmen vägen????

......eller hur man får en hund att gå 4 våningar upp i beck-mörker!

Idag har varit en oerhört händelserik dag där man verkligen får sig en tankeställare hur man lever i dagens samhälle och vad man är så beroende av.

Var ute med Ronja en jättelång runda i morse. Och när jag är ute o motionerar henne, så motionerar jag själv oxå, så jag var trött och svettig när jag kom hem.
Till saken hör oxå att vi bor på 4:e våningen i ett 4:a våningshus där det finns hiss. Ronjas höfter hade aldrig orkat med att varje dag springa upp och ner 4 våningar, därför var hissen perfekt när jag valde boende.
I alla fall, när jag kom hem från morgonrundan, gick in i trappen och tryckte på hiss-knappen hände ingenting. Shit, tänkte jag, hissen ur funktion - NU IGEN!!! För det har hänt några gånger tidigare och jag blir lika galen varje gång eftersom Ronja har så svårt med alla trapporna.
Då märkte jag att det inte ens lyste i trappan. Försökte tända lampan ner till källaren, inget hände! Strömavbrott!!!!
Gick ut igen o hittade vaktmästaren precis utanför och pratade med honom. Ja, då har byggjobbarna sidanom grävt av en kabel som släckte ner 4 av de 5 hus som ingår i föreningen!!!!
Vad göra? Jag var genomsvettig och var ju tvungen att ta en dusch innan vi skulle åka iväg till kunder. Ja, duscha skitsnabbt i kallt vatten, var ju lösningen.

Så in i porten och uppför trappan! Det var bara det när vi kom upp till andra våningen så försvann allt ljus från portdörren. Det blev beck-mörkt. Och vet ni hur lätt det är att få en hund att gå 2 våningar till uppför trappan i beck-mörker?????? Det är hopplöst.
Till slut fick jag upp Ronja genom att sätt på koppel och dra henne upp till 4:e våningen!!!! Stackars lilla voffsing!

Det slutade iaf med att jag fick duschat i varmt vatten, eftersom där fanns sådant kvar.
Och sen när vi skulle åka iväg fick jag använda ficklampan så jag och Anders hittade ner!

När jag sen på eftermiddagen kom hem och skulle gå ut med Ronja igen, hade strömmen kommit tillbaka men hissen fastnade på 4:e våningen när jag skulle åka upp med henne efter rundan. Så det var bara till att gå i trapporna igen, sen ner igen eftersom jag skulle iväg på styrelsemöte och tog med Ronja. När jag sen var hemma igen sent på kvällen, så funkade hissen fortfarande inte!!! Så det vara bara att pinna upp 4 trappor IGEN!!!!

Stackars lilla Ronja som får anstränga sina höfter så.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0