Härliga helg!

Äntligen fredag och hela helgen framför sig! Egentligen skulle jag behöva hjälpa maken med trädgården, men är knappt hemma i helgen. Vi fick ju hyra en stor fräs (stor-fräs?) i veckan eftersom vår egen fräs gick i sönder. Maken fräste tomten, det blev jättebra. Nu måste vi gå och plocka mer sten, räfsa och jämna till och till nästa vecka kanske vi kan så gräs.
Men som sagt helgen är redan uppbokad för andra aktiviteter för min del och jag får lite dåligt samvete. Dels ska vi upp till makens storebror och hans fru i deras stuga i Kristianstad där vi bla ska försöka plocka svamp. Sen kommer vi förmodligen bli bjudna på vildsvin eller hjort till middag (som jag hoppar, men de andra tycker nog det är gott), förhoppningsvis med svampar som tillbehör. Dels ska jag upp till Ronjas uppfödare i Göteborg för en kennelträff där vi denna gången kommer att träna lydnad o agility. Men visst ska det bli kul, fast man har dåligt samvete för att maken får dra ett sånt stort lass själv när jag är och roar mig med Ronja.

Annars har veckan varit jättehektisk på jobb. Har givetvis inte hunnit med allt jag skulle, fast jag tycker jag planerar så bra. GANT-schemat spricker hela tiden trots gedigen utbildning i projektledning. Förstår inte varför? Men reklamkampanjerna avlöser varandra, tidningsannonserna blir större och fler hela tiden, telefonerna ringer mer och mer (tycker jag i alla fall). Man ska väl vara glad att man har något att göra, då vet man att man behövs. Men ibland kan det bli lite för mycket.
Idag hände något trevligt på jobb (jodå, det brukar alltid vara trevligt på jobb, men idag var det extra trevligt). In kom en kund som tittade underligt på mig som om vi kände varanda och som om han ville att jag skulle börja prata. Det visade sig sen att det var en gammal klasskamrat till mig från 7-8-9:an. Har inte sett honom sen vi slutade 9:an, men jo, jag kände igen honom när han sa sitt namn. Vi pratade jättelänge. Mycket trevligt faktiskt. Här har man kontakt med så otroligt mycket folk så det är inte helt ovanligt att man känner de som kommer hit. För någon månad sedan kom en tjej sin om gått i vår parallell-klass i 7-8-9:an. Hon kände igen mig, men henne kände jag inte alls igen.

Nä, nu är det hemgång!
Trevlig helg!


Vad åren går

Äldsta dottern fyller 16 år idag. 16 år!!!!! Vart tog alla dom åren vägen? Det frågar sig alla med barn, jag vet. Men man undrar. Tiden går verkligen så snabbt när man fått barn. Ny skola har hon oxå börjat på, gymnasiet, och ska läsa bild och design. Det verkar bra än så länge, men hon har ju bara gått en vecka nu. Håller tummarna för framtiden. En hemsida har hon oxå, titta här>>

Igår kom kurserna igång för höstterminen på Svedala Brukshundklubb. Jag håller en Tävlingsförberedande kurs, igen. Det är kul. Men oxå tufft. I alla fall för deltagarna. Jag har gjort klart att vi går fram ganska fort i kursen och att man måste träna med hunden mellan kurstillfällena annars kommer man inte att hänga med. Men har man kommit så långt att man har tävlingsambitioner måste man ju oxå lägga ner tid på träning. Träning i alla former. Det behöver ju inte betyda att man måste ta alla sina hundpinaler för att åka ner till en brukshundklubb och träna. Träning går ut på så mycket mer. Har man hund är man ute och rastar den flera gånger om dagen. Som jag sa till mina kursare igår; rastningen tar ca 15 min, då har hunden hunnit både kissa, bajsa och snusa. Resten av rundan kan man ägna sig åt hunden = träning. Träna inkallning på en raksträcka, gå fot-övningar på ett grönområde, träna hopp vid ett staket eller cykelställ, lägg ner hunden på en gräsplätt och låt ligga osv. Det finns massor man kan träna ute medan man är på promenad, då behöver man inte lägga ner extra tid på träning. Det ingår liksom i vardagslivet med hund.

Ååååhhhh, glömde ju helt berätta vad vi gjorde med alla dom där kantarellerna vi plockade i lördags. Jo, vi smörfräste dom och blandade i en burk creme fraiche. Och det blev helt ljuvligt. Det var nog det godaste jag ätit på mycket mycket mycket länge. Nu måste jag ut och jaga fler kantareller.

Ps. Plockade en handfull vid min morgonrunda i morse.

Thomas Helmig

Jo, så var jag och kompisen i Köpenhamn, Tivoli, för att se Danmarks stolthet - Thomas Helmig. Åkte in direkt efter jobb och letade upp en trevlig liten kvartersrestaurang på en sidogata från Ströget, ganska nära Rådhusplatsen. En liten mysig restaurang som hette Dubrovnik, med mycket god mat, trevlig service och, det bästa av allt, rökfritt! Jo, danskarna införde rökförbud på restauranger förra veckan och det hade vi ju inte en tanke på. Men jag lovar, det märktes. Förr fick man ofta "skära" sig igenom röken på restaurangerna och nu var det så fräscht och fint. En man, i sällskapet sidanom oss, gick ut för att röka och det hade resten av sällskapet mycket roligt åt. Danskarna kommer oxå att vänja sig, vad tiden lider.
I alla fall, efter god mat och alldeles för mycket snack, höll vi på att missa tiden till Tivoli. Vi fick småspringa dit och kön in var otroligt lång. Vi kom in och fick gå en jätterunda, runt om alla som redan kommit, för att komma mitt för scenen. Men det hjälpte inte. Även om vi stod mitt för scenen, stod vi säkert 80-100 m bort. Vi kunde med lite god vilja se storbildstavlorna, men det var allt. Tivoli är en väldigt lummig plats och runt om hela scen-området finns en massa träd som nu stod i vägen för oss. Så vi såg inte så mycket, men stämningen var otroligt hög och härlig och Thomas kan verkligen få igång en publik som även står långt bak. Ljudet var bra, så vi hörde mycket bra. Jag tror aldrig jag sett så mycket människor. Hörde sen att på Stortorget i Malmö, där The Ark spelade samma kväll, var det 30.000 människor och såg The Ark. Prick 23.00 fick dom stänga av (???) Stortorget för att inte fler människor skulle komma dit. Det är många. Men det var minst lika många på Tivoli. Samma sak här. Strax innan konserten började stängde de grindarna in till Tivoli för att det redan var för mycket folk. Vi kom in precis innan. Och alla som varit på Tivoli vet hur stort det är och då är det otroligt att dom kan stänga för att där är för mycket folk. Härligt var det trots att vi inte såg något och Thomas gav minst 150% av sig själv, som alltid. När konserten var slut var det kö för att komma ut från Tivoli!!!

Igår hade vi high life i Genarp - Genarpsdagarna med både uppträde, musik, öltält med irlänsk musik, liveband, stjärnchansen, mattält , tivoli, marknad, loppis-stånd mm. Väldigt trevligt o kul. En mini-mini Malmö Festival. Idag har jag därför tagit det lite lugnt.

Var iväg och handlade lite nya växter till min rabatt där jag bla har pioner. Har köpt en marktäckare - backnejlika och 2 olika löjtnantshjärtan (en vit- och en rosa-blommande) som ska stå lite vid sidan om samt en liten lavendel "Edelweiss" som är ett komplement till en annan lavendel jag har vid min klematis. Dessutom köpte jag lite lökar, tulpan och påskliljor. Påskliljorna var av någon "fin" , dyr sort som jag inte har någon aning om vad det är för några, men de var fina på bilden. Jag har dessutom fått ner allt, utom lökarna, i jorden.

Nu ska jag bara rensa kantareller!

Hemsidan är nu uppdaterad>>


En snabbis...

Här är dagens kantarellskörd. Ca 3 liter. Mumma!

Mamma-göra

Ronja har börjat löpa! Äntligen säger jag. Men kalabalik därhemma! Mamma (jag alltså) ska ut ikväll och kommer inte hem om efter jobb. Då rasar ju världen samman när Ronja börjar löpa. "Var finns tikskyddet", "Var har vi troskydd", "Har vi inga trosskydd?", Då får ni åka och köpa det då eller ta bindor, "Bindor? Men hur gör vi med vingarna då? Ska vi klippa av dom?"..................
Hur svårt kan det vara. Herregud, Ronja är 6 år gammal, hon har löpt sen hon var 9 månader!
Mamma måste tydligen vara hemma...!

Längtar till imorgon kväll.....!

Tivoli, Köpenhamn, 24 augusti:
image5

Malmö Festivalen

Igår var jag ju och såg Timbuktu på Malmö Festivalen tillsammans med Jenny. Det var riktigt bra. Timbuktu ger absolut 110% på scen och det saknades ingenting (nåja, några låtar saknade jag, men det var väl bara jag...) och stämningen var på topp på Stortorget i Malmö. Bandet var oerhört bra och några trevliga gästartister hade han med sig. Bara positivt alltså. 
Vi stod ganska nära scenen, men ändå för långt borta för att kunna ta bra foton. Men vågar mig ändå på att lägga ut en bild här.

Timbuktu in action på Stora Scenen, Stortorget, Malmö, 2007-08-21

Hänt sen sist...

...mycket!

Kräftskiva med jobb i fredags. Jättekul och jättegott. Jag älskar ju kräftor och kunde ätit hur mycket som helst. Men sen har jag ju den otrevliga ovanan att prata. Svårt att då hinna skala kräftor, sörpla och äta samtidigt. Det blev en hel del, men kunde varit fler.

I söndags skulle jag och Ronja tävla bruksspår. Första tävlingen för höstsäsongen. Det var långt bort betyder upp urtidigt. Men har man lyckats komma med är man ju bara tvungen att åka dit. Och efter bara någon timme var det dax att åka hem igen. Ronja och jag var nämligen inte ute på samma spårtävling. Jag var på rätt tävling, Ronja var någon helt annan stans..... helt annan planet, tror jag! Okej, hon ska börja löpa vilken dag som helst och har varit mycket jobbig hemmavid när vi varit ute på promenad, men det har aldrig tidigare påverkat tävlandet. Men nu var hon så himla okoncentrerad och yr och varenda liten stubbe eller grästuva hon hittade skulle hon fram till och lukta och kissa på. Sen var hon av med spåret. Så höll vi på tills vi hittat 4 pinnar, sen var hon helt borta och hittade inget spår alls. Det var bara för mig att bryta tävlingen och åka hem igen. Usch inget roligt. Men sånt ska man väl oxå uppleva.
Nu har jag i alla fall bestämt mig - Ronja ska steriliseras. Och det snarast möjligt. I alla fall när tävlingssongen är slut.

På söndag kväll var vi inne i Malmö på årets Malmö Festival, den 23:e i ordningen. Vi var bara där en stund och tittade på Mike Watson och hans 60-talsband The Hittills i 60-tals tältet. Vilket ös dom hade. Massa goa 60-tals bitar spelade dom och några bitar från Mikes 80-tals tid med Little Mike & the Sweet Soul Music Band. Bra var det i alla fall.

Igår var vi inne på festivalen igen, då för att kolla på ett band i blues-tältet som spelar i Steve Ray Vahn's anda. Men nej, det var inte riktigt något för mig, däremot för maken. Men vi stannade bara en stund för att sen bege oss till Stora Scenen för att se Malmös stolthet; Nisse Hellberg. Numera spelar han ju inte med Wilmer X, utan har ett annat band där dom lirar 50-tals rock. Vilket ös dom hade och vilka duktiga musiker. Killen på stå-bas var oslagbar. Lite mat fick vi oxå i oss. Höjdaren var Poppers (friterade, ostfyllda jalapenos) och pannkakor med varm chokladsås från Malmö Chokladfabrik. Änglalikt. Poppers har jag saknat! Dom är så goda.

Ikväll blir det festivalen igen, då är det Timbuktu som äntrar Stora Scenen så jag och barnen åker dit för att se Malmös stolthet nr 2.

Nytt Nytt Nytt....

Nu har jag gjort uppdateringar på hemsidan igen. Det är sidan om Resor och Bilderna. Klicka på länken Bilder för att se uppdateringarna.

Välkommen in!

Vilken morgon, förmiddag.........och dag!

I morse var jag som vanligt ute en runda med Ronja. Det blev lite uppletande träning sen gick vi en tur i skogen och jag lyckades samla på mig en drös kantareller till. Jättestora. Dom hade nog stått länge. Ett ställe där det är en strid ström av promenerare men dom stod ganska otillgängligt, men jag tyckte att stället borde vara perfekt för kantareller och på andra sidan stigen växer många, men där vet jag att andra plocker. Så jag kröp och klängde i den här otillgängliga lilla backen med Höje å i slutet och där stod dom..... stora och stolta som bara kantareller kan. Tur jag alltid har extra påsa med mig när jag är ute och går.

Ååååhhh, vilken stressig dag jag haft idag. Annonen skulle bli klar till tidningen, någon ville ha visitkort, papper skulle postas, planskisser ritas, reklamblad göras och tryckas ut till Lunda-kontoret gällande flera olika objekt, bilder skickas till en säljare osv osv. Nu börjar jag se mitt skrivbord igen efter hårt tryck hela veckan! Vet inte om det är det här livet går ut på; stressa, stressa på jobb, stressa, stressa hem, hinna med både familjen och hunden med träning och tävling, hinna med hus och trädgård och allt annat. Ska man inte koppla av lite själv? Jodå, träningen och promenaderna med Ronja är avkopplande. Men eftersom jag tävlar så höga klasser och just nu siktar på elit-klass i spår så är det även pressande. Pressande med att snart kommer löp, snart blir hon skendräktig, kommer jag med på tävlingen, har jag tränat tillräckligt på alla jäkla moment. Men samtidigt är det förstås oerhört roligt och jo, jag har valt det helt själv. Men man vill ju framåt och vidare och se hur långt man kan gå. Och brukset (spår) är tufft och Ronja blir ju inte yngre heller. Men allt annat är stressigt!!!!

Kopplar i alla fall just nu av med en bit honungsmelon.....MUMS vad gott! Och nyttigt.

Jag stannar nog i mitt yrke - del 2

Idag var jag med en av mäklarna för att bistå vid en husvisning i Oxie.Spännande och roligt. Många olika människor fick man träffa. Men det roligaste av allt var nog själva huset. Jag tycker det är jätteskoj att komma in hos andra och se hur det ser ut hos dom. Ett detta var ett ganska fint hus - ett av våra "Drömhus". Men måste nog säga att huset såg mycket finare och trevligare ut på bilderna än i verkligheten och då veta att vad priset på huset är, gör att jag inte alls tyckte det var värt det. Det fanns ändå mycket att göra på huset, så huset var alldeles för dyrt i mitt tycke. Men danskarna är som tokiga i hus i området så det blir väl budgivning på detta oxå. Kul var det hela ändå och följer gärna med ut och hjälper mäklarna fler gånger.
Men.....
Jag stannar i mitt nuvarande yrke - mäklare är inget som lockar mig!

Idag var det träningsdag för Ronja och mig. Så mycket träning blev det väl inte. Jo, jag tränade henne lite, men vi var rätt ensamma på appell-planen. En annan träningskompis var med men hon tränar lydnad elit och valp och just nu tränar jag bruks. Så vi tränade var för sig. Men först blev det en lååååång stunds snack om hundar, träning, tävling och valpar. Hon har en ny ljuvlig liten golden-valp som hon börjat träna. Och jag lovar, det är ett hårt jobb. Inte alls så som jag minns det med en liten valp :-)
Träningskompisen fick även en rådjursklöv av mig för att börja träna både valpen och sin vuxna hund. Nu behöver jag snart flera klövar, det börjar ta slut. Jag delar ju ut dom till höger och vänster. Får nog fråga svågern.

Nytt Nytt Nytt

Hemsidan är nu uppdaterad med lite nya bilder på bildsidan. Bildsidan hittar du under Hundar, Om hundarna, Bilder.

Dessutom verkar nu min gästbok fungera som varit ur funktion i några dagar. Tyvärr har jag själv inte kontrollen över den och då kan det bli på det viset.

Fick en tid för återbesök hos veterinären för Ronja till på fredag. Örat är inte riktigt bra än. Jo, det är fint och inte rött, men hon kliar sig lite i det och dessutom ser jag att det börjar komma lite gegga i det igen. När vi var där sist blev hon ju spolad i örat och fick örondroppar i 30 dagar. Och gången innan dess fick vi bara örondroppar och då höll det sig fint i ett halvår. Det är säkert sommar, bad och fukten som gör att det inte blivit riktigt bra denna gången. Hoppas allt det här går på försäkringen, men tvivlar på det. Sist betalade jag 1.100 kr = inget tillbaka på försäkringen. Får försöka lägga till detta besöket oxå så kanske jag får lite.

Men jag ska inte klaga på att det kostar. När barnen nu var i Frankrike med mormor och morfar  G blev Pernilla väldigt dålig dagen innan de skulle åka hem. De misstänkte blindtarmen och hon fick åka till sjukhuset med ambulans. Där låg hon med dropp och de tog en massa prover. De hittade inget, men Pernilla piggnade till när hon fått dropp (hon hade varken ätit eller dryckit något den dagen och det var ca 37 grader varmt). Detta kostade mormor 223 euro!!!! Varav ambulansfärden kostade 90 euro. Idag fick vi dessutom något mer på posten som såg ut att kunna vara en faktura på proverna som togs, totalt ca 90 euro till!!!! Givetvis hade vi skicka med dom det lilla blå kortet man får från försäkringskassan, men enligt mormor sa sjukhuset att det inte gällde där. Det här är en liten ort utanför Nice och sjukhuset låg oxå i denna ort. När jag nu pratat med Försäkringskassan säger dom att det ska gälla i hela EU och att alla har samma kort inom EU!!?? Nåja, jag ska fylla i en blankett så ska vi få tillbaka pengarna. Men man undrar om man får tillbaka allt. Om inte får vi väl kolla barnens försäkringar oxå. Så, tycker vi det är dyrt inom vår sjukvård ska vi sluta klaga. Det dom fick betala i Frankrike är vad det kostar när det inte är subventionerat!!!!
Pernilla blev sen bara bättre och kunde åka hem dagen efter utan problem. Men vilket äventyr.


Händelserik och trevlig helg!

Helgen har varit mycket trevlig!
I lördags var det ju storkonsert i Genarp där giganterna Janne Schaffer (spelat med giganter som Abba, Bob Marley,  Jonny Nash, Electric Banana Band mfl), Björn J:son Lindh (skrivit massor av filmmusik bla till Jägarna, Häsloresan, Den demokratiske terroristen mfl) och Stefan Blomquist uppträdde. Det var en magisk kväll. Vädret höll sig hela tiden (det vräkte ju ner regn på vissa håll, men i Genarp var det torrt), området var perfekt, musiken underbar och publiken stor och trivsam.
Det var en underbar konsert där dom verkligen spelade med mycket känsla och bra kontakt med publiken. När sen min personliga favorit "Brusa högre lilla å" spelades och bruset av Höje å hördes i bakgrunden då var det bara helt magiskt. En suverän konsert med suveräna musiker.

Björn J:son Lindh, Janne Schaffer och Stefan Blomquist vid Vattenmöllan i Genarp


Söndagen började med att jag var ute och rastade Ronja på morgonen, skulle gå en lång skogspromenad. Vi hann inte mer än ut från dörren då vi fick följe av en hanhund, en welsh springer spaniel! Ingen ägare/förare syntes till, hunden hade inget koppel eller halsband på sig. Jag började gå min runda och vid Häckeberga Wärdshus försökte jag högt och bestämt få hunden att gå hem igen, men den lydde inte. Däremot upptäckte jag att alla fönster på Wärdshusets övernattningsdel var öppna (då det var mycket varmt). Blev med en gång tyst eftersom jag visste att Schaffer & Co övernattade där och ville inte vara den som väckte dom tidigt på morgonen.

I alla fall fick jag till slut koppla den här lilla hunden (som var otroligt snäll) och försöka hitta hans husse/matte eller hus. Vi gick tillbaka där vi kom ifrån och jag hittade någon som var vaken i ett hus, men han hade ingen aning vems hunden var. Gick o strosade lite till och upptäckte en cyklist som tvärnitade och tittade på oss. Frågade då om han kände till hunden. Och jo, den var hans. Han bodde i andra ändan av Genarp mot där var jag hittade hunden, ca 2 km bort!!!!! Ja, jag säger inte mer.....!


Efter den uppiggande morgonen åkte vi så iväg till min brorsdotters namngivningscermoni som hölls hemma hos Nikes morfar med fru. Jag och Nikes moster var faddrar och jag fick även äran att döpa Nike i champagne.  Hon var så snäll hela tiden. Nikes mamma har en väninna som är operasångerska på operan i Berlin, hon var med och sjöng 3 olika barnvisor. Mycket vackert!


Jag och Nike


Stor artist i lilla Genarp

Som jag skrivit tidigare var vi i lördags och såg bla Janne Schaffer i en hyllningskonsert till Ted Gärdestad på Sövde Amfiteater. Mycket bra!
För den som gillar Janne Schaffer kan ju meddela att han och Björn J:son Lind kommer till lilla Genarp i morgon, lördag, och spelar vid Vattenmöllan. Jag räknar inte med att det blir riktigt samma musik som vid Sövde-konserten, men man måste ju ändå bara dit för att kolla dessa, i svenskt musikliv, stora "grabbar".

Så, beundrar du Janne Schaffer eller Björn J:son Lindh, tveka då inte att besöka Genarp - Vattenmöllan, imorgon kl 20.00!


Jag stannar i mitt yrke!

I förrgår följde jag med vår fotograf ut på foto-uppdrag. Det var mycket spännande och lärorikt.
När man sysslar så mycket med bilder som jag gör är det alltid kul att få se hur fotografen arbetar, hur han tänker ut vinklar, vilka svårigheter som kan uppstå, hur han "ser bilden" m.m. Jag har ibland gnällt på hur jag ville ha den färdiga bilden, men det är kanske inte alltid som fotografen kunnat ta bilden som jag ville, av olika anledningar. Så i förrgår var "herr Fotograf" så vänlig att låta mig vara med och dessutom lära mig en del. Men han ville även att jag skulle ta en del bilder själv. Det var ju oxå kul, men jag vet nu att jag aldrig kommer att bli en fotograf. Jag stannar kvar i mitt yrke istället och överlåter fotograferandet åt Fotografen. Själv får jag fortsätta med original, tycksaker, bildhantering och webb. Det kan jag åtminstone.

Men tack för att jag fick vara med! Jätteskoj! Jag följer gärna med fler gånger och lär mig mer.

Date på terrassen!

Igår var Birger hemma hos oss för andra gången inom loppet av en vecka! Han är så kärlekskrank. Ja, Birger är alltså en supergullig golden retriever-pojke som inte är allför lydig när han känner lukten av löptikar (eller som i Ronjas fall, lukten av nästan-löp-tik). Vi räknar med att Ronja börjar löpa inom 1-2 veckor och det beräknar Birger oxå.
När husse och lillmatte varit ute och rastat Birger har han bara rusat hem till oss, medan husse och lill-matte varit jättelångt borta. Vi har ju ingen gräsmatta, staket eller någon häck än, så det har bara varit för honom att rusa upp på vår terrass där Ronja har stått glatt viftandes på svansen och varit jätteglad för att en kompis kommer hem till henne.
Han är jättegullig, men valpar ska vi minsann inte ha!

Var idag och hämtade ut ett nytt recept på min migränmedicin. Hämtade då även ut medicinen på apoteket eftersom jag hade lite migränkänningar i morse. 574 svenska kronor kostade kalaset. Då hämatade jag ut 1 ask Zomig Nasal à 6 st, 1 ask Zomig Rapimelt à 6 st och ett rör Treo Comp. När jag har migrän tar jag ungefär 2 tabletter/nässpray varje gång. Det blir alltså dyyyyrt!!!! Tänker på de stackare som tar medicin varje dag för någon kronisk sjukdom. Jag har ju ändå bara migrän 2-3 gånger i månaden!!!

Livets mysterier

Igår fyllde Ronja 6 år. 6 år!!! Var har tiden blivit av???
Idag fick jag det sorgliga beskedet att Ronjas mamma, Emma, gått bort! Emma var trots allt 13 år, en hög ålder för en labrador. Men ändå...! Känns sorgligt. Emma var en mycket härlig labbe-flicka och många av Ronjas goda egenskaper kommer därifrån. Därför är jag extra tacksam att just jag fick förmånen att få en valp efter Emma.

Livet går vidare och Sångfågelns kennel planerar nya valp-kullar. Alla valp-kullar har Emma i sin stamtavla och det är verkligen något att bevara.

Hyllning till Ted Gärdestad

Igår var vi på Sövde Amfiteater och såg "Sol, vind och vatten - en hyllning till Ted Gärdestad" med Janne Schaffer, Mats Ronander, Johan Boding, Måns Zelmerlöv och Sara Lövgren. Guuud vad bra!!!! Alla ni som inte var där, missade en oerhört bra konsert. Jag hade sett fram emot att se Janne Schaffer och Mats Ronander, de andra hängde bara på. Men alla var otroligt bra och gjorde "sina" Ted-låtar på ett magnifikt sätt. Framförallt blev vi mycket imponerade av Johan Boding som vi inte visste vem det var. Det är en kille från Södertälje som tolkar Ted Gärdestad och gör det med bravur. Han låter dessutom lite som Ted. Alla Ted's bästa låtar framförde gänget och det var hög stämning under hela konserten. Janne Schaffer spelade "Jag vill ha en egen måne" instrumentalt på gitarr på sitt eget vis och bara så som Janne kan spela gitarr. Vi blev upplysta om att Kenneth Gärdestad fanns i publiken, och när extranumrena spelades kom han även upp på scen och sjöng med. Åååhhhh, det var så himla bra! Och Sövde Amfiteater var ett härligt ställe att ha konsert på, en riktig pärla som vi aldrig tidigare varit på men gärna vill återkomma till. Tyvärr hade vi ju glömt kameran hemma så tyvärr har jag inga bilder från konserten. Det var i alla fall en av de bästa konserter jag sett på mycket länge. Länge leve Ted Gärdestad.

Idag har vi jobbat i trädgården i strålande solsken och det gjorde jag med migrän. Har haft migrän nu i 3 dagar, mer eller mindre. Och idag hade jag bara lite migrän på morgonen. Men jag hade endast 1 migräntablett kvar hemma och ville inte ta den förrän det var absolut nödvändigt. Jag tog 2 Eeze istället och 2 Panodil och sen 2 Eeze till och 2 Panodil och mådde bara sämre och sämre. Vilade lite på eftermiddagen. Därefter gick vi ut i skogen för att leta kantareller. Jag mådde mycket dåligt! Vi hittade bara några enstaka svampar men nya härliga promenadstråk i skogen. När vi kom hem bestämde jag mig för att offra min sista migräntablett. Efter 30 minuter var migränen borta!!!! Varför tog jag inte tabletten med en gång?
I alla fall fick jag gjort en liten pion-rabatt framför vår nybyggda terrass. Jag hoppas det blir något av den till nästa år.
Imorgon blir det till att åka till apoteket för att få ut nya migrän-medicin.

RSS 2.0