Inköpsstress?

Hur många av er därute som har inhandlat julklappar tycker att julklappshandeln är stressig?
Eller "inför julen"?
Tycker ni att ni känner stress när alla klapparna ska handlas så har ni inte varit och handlat jeans med min yngsta dotter.
Jag byter gärna med vem som helst till nästa jul!!!!

Jag hade lovat dottern att vi skulle åka till Swedala Outlet nu i mellandagarna då dom har sin rea.
Dessutom hade hon fått ett presentkort därifrån i julklapp (av mig!!!!!).

Så idag var dagen då vi skulle åka iväg till Svedala.
Sist jag var iväg med henne när hon skulle handla jeans lovade jag mig själv att aldrig mer handla tillsammans med henne. Hon är ändå 17 år och klarar det där bäst själv! Men hon ville såklart ha sin mamma med sig, och då blir ju mamma så glad och smälter och måste bara tacka ja till förmånen att få följa med. Okej att hon har svårt att ta sig till Svedala själv.
Men nu har jag lovat mig själv att ALDRIG vara med och handla kläder till henne mer.

För, precis som förra gången, provade hon ALLA jeansen dom hade på Swedala Outlet och de flesta av dom 2 gånger, för säkerhets skull.
Och ni anar inte hur kallt det är på Swedala Outlet och hur enormt tråkigt det är att vara jeanshämtare/jeanshållare. Tror vi var där i över 2 timmar bara för att hon till slut skulle få med sig 2 par jenas med sig hem :-(
Nä, så kul tycker jag verkligen inte det är att handla. Framförallt inte när det inte är till mig själv!

Men jo, jag fick med mig 2 linnen därifrån och ett jättefin stickad mössa som jag ska ha att åka skidor i :-)
Men hade hellre avstått från dom sakerna om det hade gått fortare med dotterns jeans-köp!


Otur eller djävulskap?

Såhär efter julafton ska man ha frid i sinnet och vara ödmjuk.
Jag försöker väl så gott jag kan, är tacksam för alla julklappar som var både fina, behövliga och önskade.

Men idag har faktiskt varit en riktig jäkel-dag och då är man inte så ödmjuk längre.
När man har massor man ska fixa via internet så funkar givetvis ingenting.
Vår router har krånglat lite några dagar, vi har fått starta om den så har den funkat igen.
Men idag verkade den ha dragit en sista suck, den fungerar o dioderna lyser, men det går inte att komma ut på nätverket. Efter att ha kollat alla möjliga och omöjliga inställningar och kollat så att vi hade den senaste programvaran, gav vi upp och drog ut sladden och satte i nätverkssladden i stället - direkt till datorn. Det betyder att bara min dator har internetanslutning nu eftersom vi inte kan koppla upp oss trådlöst :-(
I och för sig så finns det ett annat oskyddat trådlöst nätverk i huset om Anders skulle behöva koppla in sig, men ändå!

Efter mycket suckandes och stönandes så tänkte jag fixa lite mat, broccolisoppa med lite godsaker i.
Väldigt lätt att göra, grovhacka bara grönsakerna och koka dom mjuka. Därefter ska soppan mixas ihop till en ganska slät soppa.
När jag håller på att mixa med mixerstaven börjar det lukta bränt och grönsakerna verkar inte mixas sönder heller. Jodå, stavmixern gick sönder. Motorn skar sig eller brände eller nåt åt det hållet. Stavmixern blev otroligt varm och det rök rejält från den. Efter en timme var den fortfarande varm.
Tack och lov finfördelades grönsakerna i alla fall, så vi kunde äta soppan. (Den var god!)

Alltså kunde inte allt detta hända INNAN julafton så jag hade en chans att önska mig nya manicker av tomten?
Så imorgon blir det till att åka iväg till Net on Net för att inhandla nya apparater (precis som om vi egentligen har råd till det efter alla julklappsinköp och kommande skidresa!).




Kvalitetstid :-)

Igår hade jag och barnen kvalitetstid :-) inför julen.
Vi var ute och åt på restaurang Mosaik.
Och höjer denna fantastiska restaurang till skyarna med sin goda mat, trevliga atmosfär och inredning och trevliga personal. Men framförallt var maten fantastisk.
På Mosaik äter man bara smårätter (tapas) men man beställer då helst in flera smårätter och smakar av varandra. Och alla rätter vi beställde in, inklusive efterrätterna, var super supergoda.
Så fem guldstjärnor till restaurang Mosaik i Malmö från oss!

Men vilket bry vi hade innan vi kom till restaurangen.
Det var ju trafikkaos överallt. Från Staffanstorp till Malmö tog det oss nästan en timma med bil och då tog det längst tid när vi kom in i Malmö vid gamla Ikea (XxxLutz). Det berodde väl både på all snön och dåliga vägar och att det var rusningstrafik och julrusch!

Och idag snöar det för fullt igen med mycket snålblåst och kallt. Bådar bara för ännu mer trafikkaos av alla drivor som kommer ligga överallt.


Vackert i vinterskrud

Idag när jag var ute med Ronja hade jag för en gångs skull kameran med mig.
Och så hade jag tur att dagen visade sig från sin allra bästa sida med strålande sol, vindstilla, gnistrande snö och -16 grader med knarr under skorna :-D (Just nu har det börjat mulna på och ser ut som om det ska komma in mer snö!).
Här är några av bilderna jag tog!

 
Givetvis fick gullet vara med!

 
Någon som gett upp :-)

 
Golfbanan!

 
Frostigt!


(Foto: Karin Lundahl - Kamera: Nikon D200)




Dagens i-landsproblem - micro!

När vi flyttade in i min nya lägenhet fanns ingen microvågsugn.
Och det går ju knappt leva nu för tiden utan micro.
Jag menar hur värmer man glögg, lussebullar, maten som blev över igår eller degspadet till bakningen????
Jo då, jag vet, på det gamla hederliga sättet; antingen på spisen eller i ugnen.
Men när man inte gjort det på evigheter vet man inte hur länge saker och ting ska stå i ugn/platta för att bli bra. Nu har jag testat mig fram med lussebullarna och nu blir dom kanonbra i ugnen!

I alla fall har jag fått en microvågsugn av älsklingen i julklapp (och den är redan öppnad och ställd på plats!).
Vi invigde den med glögg och det blev bra, lite varmt kanske, men drickbart.
Men så skulle jag nu värma lussebullar *s* och dom blev/blir INTE bra!!!!
Nåja, man får ju äta en massa (dåligt värmda) lussebullar för att hitta "rätt", hur dom ska värmas :-D
Jag värmer dom nog för länge, men det är supersvårt att hitta rätt!

Jag vet - dagens i-lands problem.
Men det är viktigt att äta goda lussebullar, eller hur?


Tavlor
Anders har ju en sån där superduper-skrivare som kan skriva ut i massor av olika format upp till A2 på massa olika typer av papper bla A2-fotopapper och canvas-papper. Vi har skrivit ut en del nu och ska göra lite tavlor, eller en tavla som vi ska ha här hemma.
Motivet?

 |
Mycket stämningsfulla och fina :-D
Han är såååååå duktig - älskade!

(Foto: Anders Ekberg - Kamera: Nikon D3)



Dagens jultips och flygstrul!

Det är många som är stressade i dessa jultider för att det ska springas i oändliga affärer för att hitta de bästa / önskade julklapparna, som säkert är slut där man springer in och måste hitta en annan affär där klappen kanske finns.
Själv måste jag säga att jag aldrig haft så lätta julklappsinköp någonsin och varit klar så tidigt och utan stress.

Hur det kommer sig? Tja, lite är ju faktiskt planering, man måste nog veta vad man ska köpa. Men den största delen är faktiskt att jag, som en modern människa, gjort de flesta av mina julklappsinköp via nätet!!!

Och jag älskar det! Sitta framför datorn, hemma i soffa i stressfri miljö, gå igenom olika sajter för att se vad man kanske kan hitta på för julklapp. Sen måste jag givetvis ge lite credit till de jag köpt julklappar till att det kommer med så specificerade önskelistor och att de sakerna är lätt att få tag på via nätet :-)

Jag menar om nu någon önskar sig en CD-skiva, DVD eller t.o.m en bok - varför i hela friden ska man springa omkring i en massa affärer (förmodligen olika om du ska ha bok o DVD) för att hitta just den boken/CDn/DVDn, när du enkelt och smidigt kan beställa det på nätet. Och det finns väldigt mycket som är praktiskt att köpa i nätbutiker. Kläder och sånt kanske är lite vågat, men mycket annat är superduper att köpa via nätet.

Så, här sitter jag nu, stressfri, alla julklappar inhandlade och kan sitta med min glögg och lussebulle i soffan och bara njuta av juldagarna :-D



FLYGSTRUL!


I januari åker vi ju till Österrike för att åka skidor. Jag är en väldigt praktisk människa (nåja) och gillar det här med att organisera och styra upp, så jag har ju då fixat bla resan mot alperna.

Ner till Österrike blir flyg till Salzburg med ett bolag (Norwegian) och hem blir oxå flyg från Salzburg med ett annat bolag (Transavia). Varför jag valt 2 olika bolag hade lite med att Transavia flög hem på en tid som passade oss bättre än alla andra bolag.

Transavia är ett holländskt bolag men hemsidan är på engelska och det var inga problem med bokningen. Dock kom bekräftelse och den elektroniska biljetten på mail på holländska!!!! Nåja, det gick att utläsa vad man behövde veta även på holländska.

Men nu har det strulat till sig rejält. Häromdagen fick vi ett mail från Transavia, på holländska, om något med bokningen. Jag kunde absolut inte förstå vad där stod överhuvud taget.

Tur jag har en så himla bra översättare som jag kunde använda mig av eftersom det där framgick att de ändrat vårt flyg från den "bra" flygtiden till en annan tid! Den tiden vill vi inte åka hem, det är alldeles för sent. Och i mailet skulle man klicka på en länk för att bekräfta att man tagit del av informationen och accepterade ändringen. Men om man nu inte vill acceptera den ändrade tiden och flyget nu är flyttat, vad gör man då??? Nja, det framgick inte precis.

Så det var bara att ringa deras call-center och där var bara hänvisningston, tills jag förstod att det inte gick att ringa det numret från våra mobiler (kommentar: vi har ingen fast telefon).

Nu har jag dock fått tag på call-centret och avbokat flyget med Transavia hem från Österrike och ska försöka boka med ett annat bolag som åker hem tidigare.
Strul strul strul... gillar vi inte alls. Framför allt inte så här nära jul!!!! Men det löser sig nog :-)

...och snart har jag denna utsikten från pisten!



När det är vinter så ska det vara vinter

Ja, iaf om man bor i denna delen av världen!
Men jag märker ju att alla inte håller med mig.
Nä, de flesta tror att vi kan ha lika varmt här på vintern som det är i Thailand *da*
Vi bor i norden, långt norr om ekvatorn, kallt och räligt året om, ingen riktig sommar, ingen riktig vinter.
Så jag är jätteglad när det i kalendern visar vintermånader oxå är riktig vinter med snö och några minusgrader.
Dessutom är det mycket lättare att hålla hund och lägenhet rena när det ligger mycket snö utomhus.
Jag älskar snö. Men jag älskar även värme. Alltså riktig värme typ 35-40 grader. Inte som svensk sommar med 20-25 grader.
Nu är det ca 3 veckor kvar tills vi åker till ännu mer snö i Österrike för att åka skidor. Just nu är där ganska kallt oxå, men jag ser fram emot strålande sol och massor av snö när vi är där.
Just nu ligger det över 1 meter snö i pisterna :-D så det bådar gott.


------------------------------------------------------------------------

Pernilla Design
Om någon skulle ha missat det så vill jag bara göra ännu mer reklam för Pernilla Design och hennes smyckestillverkling.


Nu har Pernilla börjat sälja jättefina egendesignade smycken till lågt pris och dessutom HELT FRAKTFRITT! Nu har ni har även chans att be om egna önskemål så att hon kan göra smyckena exakt som ni vill ha dem. Är ni intresserade så maila henne på [email protected] eller ring henne på nummer 0705-795834.



Ha-begär!

Sitter och surfar på Bluebox hemsida.
Jag älskar Bluebox och tycker det är så trist att dom inte har butiken i Malmö kvar utan man bara kan få tag på varorna via webbshoppen.
Jag har absolut ingenting emot att handla via webben, men det blir ju rätt dyrt när man måste betala frakt hela tiden. För det är ju så att först letar man och  hittar några bra saker man handlar, man får hem dom och blir jätteglad, går in på webbshoppen igen och hittar nya saker man vill ha och handlar och får betala ytterligare frakt! Så jag tyckte butiken var bättre.

 |  |  |
Bag-in-box vinställ :-)      Kaffe-paket-hållare       Bagage-våg


   | 
Bok-hållare / Bok-stöd       Tidnings-ställ


 
 Och detta är vad jag faktiskt köpte på Bluebox


---------------------------------------------------------------------------------------------------


Men om man vill ha något riktigt vackert och personligt så tillverkar och säljer Pernilla egen-designade smycken - fraktfritt!!!!
Titta gärna in på Pernilla Design för att beundra och köpa!


L U S S E B U L L A R mmmmuuuuuummmmmsssssssss......

Japp!
Idag har jag bakat lussekatter.
Tänkte att det var lika bra att göra dubbel sats för jag kommer nog inte baka mer, så det gjorde jag.
Men det var med nöd och näppe som allt fick plats i hushållsassistentens bunke!
Och så fick jag ju använda en jädra massa plåtar.
Men gott blev det. Och så fick vi ju testat det med den goda saffransglöggen från Blossa och det passade perfekt.

Sen när jag ändå var igång så gjorde jag en dubbel sats med griessnockerl oxå.
Riktigt duktig husmor jag varit idag :-D

Så ikväll gjorde jag en superenkel, supergod Thai-inspirerad fiskgryta med kokosmjöl. Den blev en riktig hit. Både god och jätteenkel där man blandade alla ingredienserna i en skål och sen bara hällde ner i en ugnssäker form och så in i ugnen. Det är så lätta rätter man vill laga varje dag!

Och nu efter alltihopa sitter vi i soffan och jag tränar för fullt på mitt nya planritningsprogram som är lite knixigt, men det går framåt. Mellan vilopauserna har jag oxå hunnit boka flygbiljett till Salzburg inför vår skidresa i januari :-D *yeeeaaahhhh*
Som jag längtar. Fast pengarna går ju åt som smör i solsken :-(


RSS 2.0