Jobba jobba jooobbaaa....

Ja, då var det dax igen. Man stiger upp i ottan fast kroppen säger "sova mer", går ut på motionstur med hunden 1 timme (jo, både jag och hunden motionerar den tiden), äter frukost, duschar, gör lunchpaket, stressar iväg till jobbet, svarar på hundra frågor om semestern (som ju regnade bort, vad är det att berätta om?), det ringer ringer och ringer. Man kollar igenom mailen, nåja det var inte alls så många som jag trodde skulle ligga där. Positivt överraskad! Dagen går, man stressar hem, träna hund, göra mat, äta, städa, tvätt, umgås med familjen och så rullar det på. Än så länge har vi ju inte börjat med trädgården men den ska klämmas in i schemat sen oxå. Hur kul är det? Nä, tacka vet jag att få vara hemma och fixa och dona alltid. Det hade varit underbart! Men nu lever ju jag i verkliga livet och där måste man jobba för att försörja sig. Och visst, jag har ett härligt jobb jag trivs med, härliga arbetskamrater, underbart hus och en underbar familj. Men......! Jag hinner inte med jobb i mitt liv, jag har så mycket annat som jag bör/ska/måste göra.
Ibland undrar man om livet ska gå ut på det här; jobb, jobb och jobb...? Men det är väl så det ska vara antar jag. Sen är det alltid tufft att komma tillbaka efter sin efterlängtade semester som tar slut alldeles för fort.
Men.... jag har lite att se fram emot. Vi har precis bokat en spa-resa till Polen i november. Ska bli underbart att få bli ompysslad, njuta av god mat, lyxigt hotell och en härlig avkoppling. Sen längra fram blir det antingen en skidresa eller möjligtvis en resa till ett varmare land lite senare nästa år. Det känns egentligen hemskt att planera så långt fram när man precis haft sin semester, men man måste ju ha något att se fram emot när höstrusket snart sätter in. Eller är det det som varit under min semester nu?

Spårträning

Idag har jag varit ute och spårtränat med Ronja. Hade idag turen att få hjälp av ett par vänner från brukshundklubben. Fick ett spår som var ganska svårt och mycket tät vegetation. På vissa ställen fick man hålla hårt i spårlinan så man inte tappade bort hunden. Men kul var det och bra gick det. Det var bara i början som Ronja virrade lite. Spårupptaget tog hon klockrent, men direkt efter upptagsrutan började hon virra. När hon sen lyckades komma till första vinkeln virrade hon igen. Det gjorde inte saken bättre av att spårläggaren hade hängt upp en snitsel som Ronja fick vittring på och det dessutom kom en joggare förbi. Men när hon hade virrat där en stund hittade hon första pinnen och resten av spåret gick galant. Hon gick i spårkärnan nästan hela tiden. Hon är otroligt.
Sen tiggde jag mig till att få hjälp med en uppletanderuta och dom ställde villigt upp. Uppletanderutan la dom i en ganska brant uppförsbacke, så Ronja fick jobba. Vi körde tävlingsmässigt med tid och på utsatt tid lyckades hon hitta 3 föremål. Det kunde varit bättre. Men hon har inte fått tillräckligt med rutin utan springer mycket, använder nosen för lite i början av rutan och på ett ställe envisades hon med att leta länge. Men det gick ju ändå ganska bra. Efter utsatta tiden skickade jag en gång till och då hittade hon ytterligare ett föremål (4 föremål ska plockas in, 6 st ligger ute i rutan). Det svåraste föremålet som hon hittade var en snusdosa. Det är inget tävlingsriktigt föremål, men hon hittade och markerade den, men tvekade om hon skulle ta den. Till slut bestämde hon sig för att det var lika bra. I rutan såg jag dessutom att det låg en plastflaska, som Ronja oxå såg, men hon gick bara fram och nosade på den och konstaterade att den inte hade någon doft, så hon lät den ligga kvar.

Mycket trevlig förmiddag. Tack till Malin, Roland och Gösta!

Äntligen!!!

Äntligen är helrenoveringen av hemsidan klar och (vad jag vet) fungerar allt nu!!! Otroligt!!! Det tog jättelång tid. Mycket längre än jag hade räknat med. Det är ju ändå bara ganska små förändringar jag gjort. Men så är det. Allt med hemsidor tar tid. Har man då en massa bilder, som jag, så tar det ännu längre tid.

Om du undrar vad som är nytt så förutom lite skillnad i typsnitt så är det att det tillkommit sidor om Resor. Välkommen in och titta.

Nytt på hemsidan

Nu har jag "renoverat" min hemsida lite. Jag har lagt till nya sidor som handlar om skidåking. Får inte allt att fungera som det ska, men just nu orkar jag inte mer, så det blir till att kolla igenom länkarna imorgon. Välkommen in då för att se om allt fungerar. www.ronjasmatte.com

Möllans Ost

I förrgår var vi på Möllans Ost i Malmö för att köpa en ost som vi första gången smakade när vi var på semester på Menorca i Balearerna. Vi har letat och letat efter den här osten och nu hittade vi den äntligen på Möllans Ost. Möllans Ost.....!!!!! Åååååhhhhh, vilket paradis. Vi blev överväldigade av alla ostar, korvar, skinkor, oljor, vinägrar, pestos mm mm. I alla fall "vår" ost heter Mahon och är en Menorcansk ost. Mahon är även Menorcas huvudstad. Osten är ganska salt med mycket smak. Mmmmm.... vad god den är. Vi köpte även en fransk fårost från Pyrenéerna, Le Berlot. Ååååhhhh, den var underbar. När vi ändå var där införskaffade vi även en parmesan-ost och lite balsamvinäger. Parmesan-osten var en av de godaste jag någonsin smakat. Gissa om det kommer att bli många besök på Möllans Ost framöver. Förstår inte varför vi inte varit där tidigare?

Härliga kantarell

Idag var jag ute 2 rundor i skogen. Först på morgonen med hunden, motionsrunda. Men jag kunde ju inte låta bli att kolla om det fanns några kantareller. Och när man hittat en vill man ha fler, så morgonrundan tog 2 timmar!!! På eftermiddagen var maken och jag ute i skogen. Vi ska ha vänner hemma på middag imorgon och vi tänkte ha någonting med kantarell som förrätt och behövde några fler kantareller än de jag hittade på morgonen. Så det var bara att bege sig ut igen.

Här vill jag bara visa resultatet av mina ansträngningar i skogen.image2


Välkommen!

Hjärtligt välkommen till min blogg. Att blogga har jag tyckt inte varit något för min del. Varför ska alla möjliga människor ta del av mina tankar och åsikter? Men eftersom jag skriver längre och längre "nyheter" på min hemsida tyckte jag att det ändå var lika bra att skapa en blogg. Bloggen är en ingång till hemsidan och alla som vill är hjärtligt välkomna att besöka den oxå; www.ronjasmatte.com. Jag har inga avsikter att påverka andra med min blogg, den är bara till för mig och min hemsida. Men har du något att säga mig är du givetvis välkommen med en kommentar. Kanske kan man få lite tips via en blogg oxå, tex trädgårdstips som jag är i stort behov av just nu när vi anlägger en ny trädgård på vår nya tomt. I alla fall är alla hjärtligt välkomna att läsa och kommentera min blogg och min hemsida.

Vi kanske hörs?
Karin L

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0