Äntligen träning

Igår fick jag äntligen tränat Ronja på klubben igen efter 4-5 veckors uppehåll. Vi skippade platsliggningen eftersom hon är helt kal om magen och det var några minusgrader ute igår kväll. Men sen tränade vi. Ronja skulle ta det lugnt eftersom hon ännu inte får börja träna hårt. Vi körde lite linförighet med kortkoppel och tränade precission, rutan (såklart!), fjärrdirigering och framåtsändande. Och Ronja var superpigg och tyckte allt var skitkul. Min träningskompis blev förvånad när jag sa att Ronja skulle ta det lugnt eftersom hon tyckte att var gång hon tittade åt vårt håll rusade Ronja åt något håll och tog det inte alls lugnt.
Men hon tyckte ju det var så kul så allt gick så himla snabbt. Han jag tränade tillsammans med tyckte att Ronja var väldigt slarvig och att hon inte brukade vara så. Men såååå konstigt när hon hade energi för 4 veckor i kroppen.
Ni anar inte hur kul det är att träna hund när dom älskar att träna som Ronja gör! Den känslan är otrolig!

Köpte glögg igår; Blossa med cognac och Smålands Lingon. Kom hem så sent igår efter träningen att jag inte hann smaka någon av dom då. Men nu.... Mumma! Smålands Lingon, jättegod. Rekommenderas varmt!

Omväxling förnöjer

Det har varit en omväxlande helg. Både vad gäller väder och vänner. Kallt och regnigt har det varit mesta tiden. Ett riktigt hundväder skulle många kalla det, ändå är det inget kul att vara ute med hunden i det vädret.

I lördags skulle jag och Jenny åka och handla skor och byxor till henne. Tror det var sista gången. Nästa gång skickar jag henne själv. Hon provade säkert 15-20 par olika jeans innan hon hittade några hon var nöjd med. Efter att vi varit på JC och blivit hjälpta av en mycket serviceminded man och hon där provat ett 10-tal byxor, varav ett par passade, var snygga och allmänt föll henne i smaken, men färgen var fel, hittade försäljaren rätt storlek (efter mycket om och men) i samma modell, då var dom fula!!!!! Och det blev inga byxor alls på JC. Alltså, jag trodde jag skulle bli galen. Äldsta dottern har det aldrig varit såna problem att hitta kläder till. Nu handlar hon ju själv. Och tror att yngsta oxå får göra det framöver.

I alla fall var det skor-letande sen. Det gick inte bättre och vi fick åka hem utan skor till henne. Däremot var vi dagen efter ute igen och hittade skor (kryss i taket).

På lördag kväll skulle ett par kompisar till mannen komma hem till oss. Vi träffar dom väldigt sällan och det var säkert 2-3 år sedan senast. Alltså var det verkligen på tiden. När jag hade handlat mat och mannen städat därhemma, ringer dom och säger att en av dom blivit jättedålig när dom var ute och handlade. Trodde det var vinterkräksjukan. Jaha. Där stod vi med nystädat hus och mycket mat. Vad gör man. Vi ringde ett par vänner i Genarp som vi visste kunde vara sugna på att komma ifall de var lediga. Dom skulle precis sätta sig att äta när vi ringde. Lämnade maten och kom hem till oss. Eftersom dom oxå bor i Genarp, så gick dom hem till oss, trots att de bor i andra ändan av Genarp. Det tar ändå en 15 min att gå hem till oss. Vi hade en mycket trevlig kväll med god mat, vin och mycket att prata om. När det sedan var dax för återfärden (gången) för deras del, vräkte regnet ner. De väntade en stund, men det avtog aldrig. Så det slutade med att de sov över hos oss. Tack och lov var Pernilla inte hemma och de kunde använda hennes säng och bäddsoffa till sig, sonen och hunden.
Inte för att det gjorde något, men man planerar för en sak sen blir det något helt annat. Det är väl det som gör tillvaron trevlig och spännande.

Söndag förmiddag tillbringade jag i klubbstugan i Svedala. Det var Fixardag och stugan skulle städas och fräschas upp samt julpyntas. Vi hade faktiskt riktigt trevligt och fint blev det oxå. Hade Ronja med mig i bilen med tjockt täcke på så hon inte skulle frysa om den rakade magen. Tanken var att jag skulle ta en härlig skogspromenad efter fixen. Men det regnade, blåste och var allmänt oskönt ute. Så det fick bli lite träning istället. Hade för säkerhetsskull tagit med träningsväskan. Men det var inte så lätt att träna heller. Fingrarna blev stela, det blåste så konerna flög över planen, så det blev väldigt snabba skick till rutan, det var blött och lerigt i gräset och inget sunt för Ronjas bara mage. Men lite träning blev det och Ronja älskade det. Har ju inte tränat henne sen innan operationen och hon är så pigg och glad när hon får träna. Sen kom jag på att jag skulle lagt spår till henne, men det fick vara så för det var ett riktigt hundväder ute. Och jag är faktiskt ingen hund!

500

500 - En rolig föreställning om 500 historiska personer.

Denna föreställning av och med Johan Wester och Anders Jansson (HippHipp-gänget) var jag och såg i tisdags. Så roligt vi hade. Det var längesedan jag skrattade så mycket. Anders och Johan är ju två otroligt begåvade artister som verkligen kan få med publiken. Föreställningen är uppbyggd så att publiken är med i den, 500 i publiken - 500 historiska personer. Vid intagande av sin plats får man ett kort med en av de här 500 historiska personerna på. Den personen representerar man under föreställningen.
För alla er som uppskattar Hipp Hipp kan jag varmt rekommendera denna roliga föreställning. Men glöm Tiffany, Kajan, Izhak och alla andra HippHipp-personer, för dom finns inte med här över huvud taget. Ändå är det så fantastiskt roligt.

Tack, Johan och Anders, för en fantastiskt rolig föreställning!

Snart helt frisk

Idag var Ronja hos veterinären igen. Hon fick ta bort stygnen. Nu slipper hon sin tratt. Jag har ändå låtit henne ha tratten av så mycket som möjligt när någon varit hemma som har kunnat hålla koll på henne. Men varje natt har den åkt på. Dessutom var jag tvungen att ta ut madrassen ur hennes korg och lägga mitt på hallgolvet. Eftersom korgen står i ett litet "gatt" var risken så stor att hon skulle slå i tratten i väggen och allt annat när hon gick o la sig eller vände sig i korgen. Tratten har en benägenhet att skava av färgen från väggen. Så hon fick ligga mitt på hallgolvet så hon hade gott om plats att vända sig och så. I alla fall, när jag kom hem med henne från veterinären, lade jag tillbaka madrassen i hennes korg. Det första hon gör är att springa och hämta Gustav (hennes gosehund) och tillsammans med honom lägga sig i korgen och somnade med en gång. Hon var såååå himla gullig! Sen har hon knappt rört sig från korgen på hela dagen. Hon älskar sin korg och sin hörna.

Än får jag inte börja motionera henne för hårt, men jag kan börja träna henne så smått; lite lydnad och lite spår. Inga hopp. Det får hon vänta med några veckor till. Men ska bli skönt, för hon har varit extremt pigg och sprallig denna tiden med tratt. Nu kan jag i alla fall ge henne ordentligt med motion o träning.

Tack min vän!

Igår blev jag utbjuden på middag av en kär vän för att fira min födelsedag i efterhand. Vi var på en liten, mysig restaurang på Möllan (Just like Mama's) som serverade spanska och italienska rätter. Det var supergott, servicen var jättebra och stället jättemysigt och som vanligt hade vi jätte jättetrevligt. Synd vi inte gör detta oftare. Det får vi ändra på. Tack för kvällen, du är en supervän!

Hemsidan äntligen uppdaterad...

Bild-sidan har blivit uppdaterad>>


Första snön i Genarp

Idag föll snön för första gången denna säsongen i Genarp. Det var inte mycket, men kom i omgångar. Det är både jättehärligt o lite vemodigt. Jag älskar ju vintern med mycket snö, men den är ju sällan som ett vitt alplandskap här i Skåne. Men första snön är alltid härlig.
Beviset:


I morgon är det valp-utställning i Malmö. Jo, Fars Dag oxå, men det firar inte jag. Däremot lockar valparna på Malmö Mässhallar. Måste bara dit för att bli av med abstinensen. Vill ha, vill ha, vill ha....!

Ny skidsäson i Alperna

Den 16 november startar skidsäsongen i Zauchensee, Österrike. Det är faktiskt extremt tidigt för att vara Zauchensee oxå!
Redan nu finns ca 30-40 cm i backarna högst upp och mer prepareras till nästa vecka. Den som ändå hade möjlighet att åka ner och ta några åk redan nu. Förmodligen blir det inget alls denna säsongen (heller!). Vi får se.
Kolla in snöprognosen här: Gamskogel


Blev helt betagen i den här bilden från Sofiero slottspark. Det är så vacker nu på hösten!
Var bara tvungen att visa den!
image15
Foto: Livingphoto.se

Min födelsedag.... fortsättning

Om nu någon, mot förmodan, missade artikeln i Sydsvenskan på min födelsedag så hittar ni den här: http://sydsvenskan.se/familj/fodelsedag/article276550.ece

VAH = Vård av Hund

Undra om jag kan fråga chefen om jag kan VAH:a. Ronja är nyopererad och gnällig och har jätteont. Jag skulle behöva stanna hemma hos henne i några dagar och pyssla om henne och tycka synd om henne.

Det har varit jättesynd om Ronja den senaste veckan.
Först blir hon lämnad på pensionat medan vi åker bort några dagar. Just under den period blir hon dessutom skendräktigt och äter nästan ingenting på pensionatet. Hon kommer hem, skendräktig, fruktansvärt pigg - nästan lite stressad, kan inte komma till ro. Är hemma i 2 dagar, sen iväg till veterinären för att bli steriliserad.

Nu är det alltså gjort. Allt gick jättebra och livmodern såg helt normal ut. Men Ronja har ont och är jätteynklig. Hon gnällde hela vägen hem från veterinären. Är ganska gnällig här hemma (inte just nu, nu har hon fått en värktablett och är helt sum) och tränger mot en hela tiden. Hon har en jättetratt runt huvudet och går emot saker hela tiden. När hon går emot något så stannar hon - går varken fram eller bak utan står bara helt stilla tills man flyttar huvudet på henne.
Det är sååååå synd om henne!
Så ska det vara i några dagar. På fredag ska hon tillbaka till veterinären då tar dom bort "magtampongen" och nästa vecka tar dom stygnen. Sen ska hon väl vara sitt vanliga jag, tror jag.

Men vilken vecka hon haft. Det kan inte vara kul att vara Ronja idag.

Är jag en bra eller dålig matte som utsätter henne för detta???

Förhoppningsvis mår hon själv bättre sen - utan löp och framförallt utan skendräktighet, som varit så jobbig både för henne och för oss.


Ännu en dag på jobbet

Så var lillsemestern slut. Hemma från Polen igen. Spa i 4 dagar var underbart. Helkroppspeeling, helkroppsmassage, solarium, ångbastu, torrbastu, saltbastu, isgrotta, varma härliga bad, bubbelpooler, vattenfall i isvatten, saltvattenbad, relaxrum, musikterapi, goda drinkar och mycket mycket mera. Härligt. Det som var mindre bra var maten. Den var, enligt min mening, riktigt äcklig *iiäähh*. Serveringspersonalen ingen höjdare heller. Såg ut som om vi bara var till besvär. Men hotellet och spa:t var fantastiskt.
Jag fick dessutom en specialmassage av massören. Lyckades charma honom på något sätt, för de andra fick inte de förmånerna. Härligt var det. Men vad hände sedan. Jo, när vi skulle åka hem lyckades jag ändå få nackspärr. En av de värsta jag haft. Fick leva på värktabletter hela vägen hem. Skitjobbigt. Hur kan man få nackspärr när man är så mjuk i kroppen efter sådana behandlingar vi fick? Ingen aning, men jag fick det - och har fortfarande skitont. Nu har det onda dragit sig lite neråt mot axlar och skuldror. Fick sova med värktabletter natten mot idag. Får se om jag får ta ytterligare tabletter inatt.

Tillbaka på jobbet var det precis som vanligt. Eller, värre. Igår hade internet legat nere. I morse fungerade det. Efter lunch låg internet nere och Telia sa att det skulle vara åtgärdat kl 16. Sen sa dom kl 17. Sen hade kundtjänst stängt och det hade ännu inte kommit igång! Man blir så fruktansvärt stressad av att ingenting fungerar. Vi kan inte jobba alls utan internet. Vi är uppkopplade on-line hela tiden. Så jag gick hem lite tidigare idag. Lika bra, Ronja skulle ju badas idag. Imorgon ska hon opereras och då ska hon vara nybadad. Det är hon nu. Men det var inte heller så kul när man har nackspärr, det fick ju gå. Allt måste ju gå, trots att man nästan är helt orörlig, har skitont och känner sig som en 80-åring. Skulle egentligen inte sitta här med datorn i knät heller, men vad gör man inte för omvärlden?

RSS 2.0