Uppdaterat på hemsidan

Nu har jag, äntligen, gjort en liten uppdatering på hemsidan. Jag och Ronja har ju fått fler (vandrings)-priser på klubben. Är du nyfiken så titta in här!

Vin igen

Sitter här hemma med ett glas vin framför skidskytte på TV o datorn (som vanligt) i knät. Jodå, jag var faktiskt lite sugen trots gårdagen :-)


Lite mossig idag...

... men får väl skylla mig själv. Hade lite fest på jobb igår för en nybliven 40-åring och det blev väl lite mycket vin för min del. Ändå var jag duktig och stannade inte alls länge utan var hemma samma tid som jag brukar gå och lägga mig. Men det hjälpte tydligen inte. Hängig, mossig och otroligt trött idag!

Radio MCB - Facebook

Vill bara meddela alla, så det inte blir någon alltför stor chock för de drabbade/medverkande, att imorgon kommer det ut nya, fina, trevliga och pinsamma bilder från Radio MCB tiden på Facebook. I gruppen "Vi som minns Radio MCB" :-)

Träningsrapport...

Tränade Ronja idag. Men hade ingen ork att åka ner på klubben så det fick bli hemmavid. Har ju ganska bra, hyfsat upplysta gräsytor utanför huset.
Det gick i alla fall mycket bra. Eller så bra det kan bli, när det är lite halvskumt. Hopp, apportdirigering och vitringsapport tränade jag inte. Annars körde jag hela elit-lydnadsprogrammet + skall och kryp. Vågade mig på krypet oxå även om Ronja varit lite krånglig i bakdelen. Nu är hon bättre, men jag ser ju att hon inte riktigt tar ut stegen som normalt i trav. Ändå gick krypet bra. Lät henne bara krypa 2-3 m (8 m i tävlingssammanhang).

Annars tränade vi fritt följ med både 8:or, cirklar, backningar osv i gången. Givetvis även vändningar och halter. Ronja var mycket följsam, mycket bra o raka sittningar, bra vändningar. I höger cirklar trängde hon lite, men när hon fick ett knä i sidan blev det bra! Mitt i fritt följ körde jag även gå-rutan med stå, sitt och ligg. Vid stå tog hon ett extra steg, sitt och ligg gick snabbt och bra.
Därefter var det sändande till rutan. Konerna hade jag försökt sätta där det var som mest upplyst, men det är inga strålkastare precis, så första skicket klarade hon till konen och sen sprang hon rätt mot rutan, men hittade inte rutan. Stannade en bit därifrån och kom sen mot mig. Jag sa "rutan" igen och hon gick mot ena hörnet av rutan och ställde sig vid konen och kom sedan till mig igen. Gjorde om det men utan skick till första konen, bara ställde henne där. Skickade därefter till rutan och hon sprang rakt till rutan och in i den i mitten jättefint.
Flyttade därefter rutan och gjorde om samma sak som sista moment och det gick kanon.
Sen körde vi fjärrdirigering på ca 5-6 m avstånd. Hon hade problem med backligg först. Fick göra om 2 gånger innan hon förstod att det var backligg och inte bara vanligt ligg framåt. Sen körde jag stå/backsitt. Då la hon sig med en gång. Fick göra mycket tydligare tecken och säga kommandot mycket tydligare och då gick det oxå bra. Körde det sedan en gång till lite senare med fullt avstånd, men då fungerade inte backligg. Gjorde om 2-3 gånger, men hon förstod inte. Gjorde till sist om på 3-4 meters avstånd och då funkade det med en gång, gick då ut fullt avstånd igen (15 m) och då fungerade hela fjärrdirigeringen bra.
Sen var det skall och kryp och bägge gick jättebra!
En mycket bra träning, trots att jag inte kunde köra hela programmet. Men det jag körde körde jag så tävlingsmässigt som möjligt utan för mycket beröm och godis.

1:an på Österrikiska topplistan

Bara för att informera alla som inte är inne i Österrikes musikvärld; här är 1:an på Österrikiska topplistan - Kuschelsong med Schnuffel (en kanin!).

Kanske förklarar varför Österrike alltid kommer sist i Eurovision Song Contest?

Hemma....!

Då var man hemma igen efter en veckas skidsemester i det mest underbara av alla ställen i Österrikiska alperna; Altenmarkt/Zauchensee. Resan har varit bra, vädret strålande, skidåkningen kanon. Lite sliten är man förstås. Träningsvärk i vaderna första dagen, skitont i mitt ena knä hela veckan efter en gammal skidskada. Har nämligen aldrig åkt så mycket skidor som jag gjort denna veckan. Ingen att vänta på i backen, ingen som gnäller att dom vill in och vila, bara skidåkning - mycket, länge och fort. Det är benen inte vana vid. Härligt var det i alla fall.
Backarna var kanon och fastän vi åkte på sportlovet märktes det inte alls i Zauchensee, inga liftköer och bara något fler folk i backarna än på lågsäsong. Däremot åkte vi även skidor i Wagrain/Alpendorf/S:t Johann och även i Schladming och på dessa orter var det otroligt med folk i backarna och lite liftköer. Men kul att testa något nytt oxå eftersom liftkortet ändå gäller i 29 orter kan man ju passa på!
Vi hade jättetur med vädret oxå, strålande sol de 4 första dagarna, ca 0 - +3 grader varmt (kallt), jättefint skidföre och massor av snö. Satt ute och solade och åt varje dag. Såååå härligt! De 2 sista dagarna var det något molnigt med lite solglimtar emellanåt, men ännu lite varmare. Det gjorde att snön blev lite blötare att åka i, men fortfarande var det fint. Benen fick dock ta mer stryck eftersom man måste trycka på mer för att kunna svänga i blötsnö.

Men resan började inte så bra. Vi tog som vanligt färjan över till Tyskland, denna gången blev det Trelleborg/Travemünde, då Rostock-färjan var fullbokad. Travemünde-färjan skulle lägga till i hamnen i Tyskland kl 7:30 på morgonen, det är 1,5 timme senare än Rostockfärjan, så redan där skulle själva bilresan ta lite längre tid. När vi var nästan ända framme i Travemünde, stannade färjan och personalen berättade att det var strejk i hamnen och båten inte kunde gå in i hamn. Vad gör man? Efter en halvtimme fick vi nya besked. Vi skulle gå in i Rostock hamn istället. En extra tur på ca 3,5 timme! Totalt blev vi 4 timmar försenade. Vi kom inte av båten förrän kl 12 på dagen. TT-Line bjöd dock på frukost under tiden, så vi behövde inte stanna i Tyskland för att äta frukost, som vi planerat. Vi kunde stå på hela vägen på Autobahn och i bra fart. Vägarna var bra, vädret skitfint så det kunde inte varit bättre för att åka bil så långt. Vi stannade bara en gång för att äta middag på kvällen, sen åkte vi vidare och var framme i Altenmarkt kl 21:45. 10 timmar - bra marscherat på 98 mil Autobahn!

Strax påväg...

Nu är det mesta packat och utsatt i bilen. Om några timmar är vi påväg till färjan till Tyskland för vidare färd till Österrikiska alperna. Första skidsemestern sen jag själv var liten som vi har förlagt till vecka 8 (sportlovet). Beror lite på att den skolan äldsta dottern går på inte beviljar semester. Men det ska väl gå det med. Något dyrare och förmodligen mycket mer folk, men jag vet oxå att det inte brukar uppstå liftköer i Zauchensee, så räknar med att det blir okej. Men restauranger och gasthofs blir förstås överfulla.
Det ska i alla fall bli jättehärligt att åka skidor igen. Var ju 2 år sen sist och jag har längtat efter att få åka igen. Vädret ser ut att vara mycket bra där just nu. Snö finns i massor och skulle det ta slut åker vi bara bort till Dachstein-massivet där det finns glaciär, så det är inga problem. Vägarna i Tyskland ser torra och bra ut just nu, så vi hoppas på att det förblir så under hela resan.
Ja, då var det väl bara att bege sig då!

Titta här hur det ser ut just nu i Zauchensee. 

(Livekameror på hus-taken i Zauchensee)


Gamle chefen

Igår ringde min mobil och jag svarade. I andra änden hörde jag en mörkt röst säga "hallå Karin". Och jag blev helt överlycklig. Det var min gamle chef som ringde. Gamle chefen från Sydsvenskan och meste a-lagsspelaren i MFF med 625 matcher och den bäste chefen jag någonsinn har haft. Och jag har saknat honom såååååå mycket. Vi pratade ett bra tag om gamla minnen, om vad han gjorde idag, vad jag gjorden nu, resor och en massa annat. Gud vad kul det var att "chefen" ringde mig. Gör han i och för sig lite då och då, men det var längesen sist. Bara häromdagen tänkte jag på honom och undrade vad han pysslade med.
Tänk vad lite som krävs för att pigga upp vardagen. En gammal chef!

Trevligt på Apoteket

Igår var jag på Apoteket och skulle hämta ut medicin till ena dottern. Den var skickad digitalt från Sjukhuset i Lund. Åkte till Apoteket på Bergsgatan för att där var lättast att parkera. Jag är annars van vid Apoteket i Dalby eller Staffanstorp. Där brukar man inte behöva vänta så länge. Men här...... Jisses!
Fick vänta i ungefär en halvtimme på att få medicinen klar. Jovisst, det var 4 olika sorter och läkaren hade skrivit hela romaner på instruktioner hur de skulle användas. Men ändå, en halvtimme!!!!
I alla fall började jag konversera med mannen som satt sidanom mig. Det visade sig att han bara pratade engelska. Han kom från Irak och hade varit i Sverige i 7 månader och inte hunnit lära sig svenska än. Han var mycket trevlig och visste precis hur man charmar en svensk flicka när han trodde att jag var mellan 30-35 år gammal.
Tänk vad lite vissa behöver göra för att man ska tycka dom är
trevliga :-).

Alla hjärtans dag!

image27


Ofattbart...

Fick alldeles precis reda på att Sydsvenskan chefredaktör Peter Melin avlidit.
Han var 59 år gammal!!!
Jag kände inte Peter sådär närmare, men hade en del kontakt med honom när jag jobbade sista tiden på Sydsvenskan och kan säga att det är en oerhörd förlust.
Helt ofattbart.
Läs mer på Sydsvenskans nättidning.

Tisdagsträning

Tränade Ronja på klubben igår. Var ju lite tveksam eftersom hon haft ont i bakdelen och haltat några dagar. Hon haltade även på morgonen när vi var ute vår morgontur, men kunde ändå följa mig i mitt tempo och hela rundan.
När vi tränade gick det i alla fall bra. Hon var hur pigg och allert som helst och jag hade nästan lite svårt att hålla henne på marken på alla 4 eftersom hon var så glad och studsade och hoppade hela tiden. Så ont hade hon definitivt inte. Men vi skippade hopp och kryp ändå.

Fritt följ - tränade mest position och följsamhet, körde slalom, åttor, cirklar, backningar, gå i sidled osv. Gick jättebra och hon följde mig kanon och pinnande verkligen på när hon kom efter i tex cirkel. Sittningar och vändningar gick oxå bra. Raka sittningar, ganska snabba. Vändningar okej, men tränger lite i vänstersväng.

"Dum-rutan" - Stå, sitt, ligg. Gick kanon. Snabbt stå utan steg. Snabbt sitt och snabbt läggande. Kanon!

Rutan - Bra tempo fram till konen. Bra tempo in i rutan i mitten. Men när jag sa stanna till henne vänder hon sig så hon kommer ut i kanten på rutan. Men är helt klart innanför. Kanon. Gjorde om det från andra hållet och gick oxå bra. Körde det igen som sista moment från första hållet, jättebra igen. La henne sen i rutan och gick själv mot rutan och kallade in. Kom snabbt på rätt sida i fot och följde mig sen.

Fjärrdirigering - Körde mycket stå/ligg med tonvikt på backligg. Kanon, även om avståndet varierade. Körde sen hela fjärren och märkte då att hon flyttar sig en bit vid stå/sitt. Tränade då stå/sitt ett antal gånger med tonvikt på backsitt. Gick bra efter ett tag men jag vågade inte gå längre bort än 5-6 meter. Får tänka på att träna det mer.

Apportdirigering - La ut apporterna. Ställde henne på lagom avstånd och jag ca 10 m från Ronja. Körde högerapport. Ronja sprang vänster. Jag skriker stanna och visar höger apport igen, hon springer och tar rätt. Vi slutar där.

Skall - Uppskallet var kanon, fint skall. Själva momentet oxå mycket bra skall för att vara Ronja. Flyttade sig bara minimalt. Kanonbra. Hon tyckte det var skitkul!

Sen var det täcke på, in i blen o hem. Jag var rätt ensammen  därnere igår. Men det gick bra ändå.

Har nu anmält till 3 spårtävlingar. Får se om vi kan vara med (om vi lyckas komma med). Ronja måste ju vara helt okej i bakdelen först.

Janne Fexman

Fick mail från Janne Fexman idag. Han ville meddela att Radio MCB även finns på Facebook under gruppen "Vi som minns radio MCB" och givetvis var jag tvungen att ansluta till den gruppen. Där fanns en massa bilder upplagada och det var väldigt kul att titta på det gamla bilderna (där man av någon underlig anledning lyckats komma med på ett hörn).

Blev så inspirerad att jag sprang ut i förrådet för att hitta mina gamla foton från MCB-tiden för att kanske (säger bara kanske) lägga ut dom oxå på Facebook eller på www.radiomcb.com. Vi får se vad jag hittar.

Tack för tipset Janne och vad kul att du hörde av dig!

Anna Pihl

Sitter och slötittar på Anna Pihl på TV. Kunde inte riktigt bestämma mig om jag skulle titta på avsnittet på TV4 eller avsnittet som samtidigt sänds på Danmark TV2. Dom ligger ju lite före. TV4 vann!

Men apropå Anna Pihl så har jag av 2 helt oberoende källor fått veta att jag är väldigt lik Anna Pihl!!!! Det är väl en komplimang eller hur?

Radio MCB - den enda radiostationen som fått mitt hjärta!

Läste Sydsvenskan igår, Maria G Francke's krönika. Den greppade tag om hela min famn och kastade mig 20 år tillbaka i tiden och fick minnen att svepa som en stormvind över mig! Radio MCB - ett underbart minne i mitt förflutna! Allt Maria G Francke skrev i sin krönika om gamla närradiostationen i Malmö var som ett utdrag över mitt liv i tonåren. Förutom det att jag var med där! Jag var en av de som ideellt hjälpte till på denna härliga närradiostation och har givetvis ännu starkare minnen än många andra. Krönikan (som jag tyvärr inte hittade på nätet) berättar att Janne, Anders, Jocke, Per, Thomas och några till kommer att göra MCB mer levande än någonsinn genom en ny hemsida; http://www.radiomcb.com/

Jag var ju tvungen att gå in där med en gång och titta, lyssna och läsa. Gamla Janne-jinglar, gamla sändningar, gamla intervjuer, gamla bilder. Åååååhhhh, vad kul! Har under dessa åren tänkt på grabbarna många gånger. Några har jag träffat en och annan gång under årens lopp på diverse tillställningar, men det har inte varit mer än något hej och så. MCB har jag saknat. Men tiderna förändras och förutsättningarna ändrar sig hela tiden, men det var en enormt kul period i mitt liv.

Maria G France's krönika i Sydsvenskan 2008-02-10


Igår var jag på bio och såg Arn - Tempelriddaren. Har ju lästa alla böckerna om Arn och dom älskade jag. Hade mina tvivel angående filmen då filmen baseras på 2 böcker! Hur får man in 2 böcker i 1 film???? Men faktiskt blev jag positivt överraskad. Den var mycket bra, väldigt välgjord, bra skådespeleri osv. Kanske var det bra att det var så himla länge sedan jag läste böckerna. För man kommer ju då inte ihåg exakt vad som hände när och man retar sig inte så mycket på att något saknas. Men visst fanns där saker som man retade sig på ändå. Saker som inte fanns med i böckerna, saker som var annorlunda i böckerna och saker som givetvis gick alldeles för fort. Men i det stora hela var det en mycket bra film. Får nog 4,5 stjärnor av mig.

Hektisk vecka

Veckan har tillbringats på brukshundklubben. Kunde nästan ställa dit min säng, känns det som ibland.

I tisdags var det träning.

I onsdags var det årsmöte. Ovanligt många medlemmar som dök upp denna gången. Utmärkelser delades som vanligt ut på årsmötet och jag och Linda knep de flesta. Linda i lydnaden och jag i brukset.
Jag och Ronja tilldelades dessa vandringspriser för 2007: Bästa bruksmeriterade hund, Nydala Zoo's vandringspris till bästa bruksmeriterade hund och Årets pluttmästare bruks (som jag även fick förra året).
Ändå gick det ju inte alls bra för oss i brukset. Vi blev ju inte uppflyttade till elitklass utan höll oss i högre klass hela året. Men vi tävlade ändå så många gånger och fick så höga poäng så vi lyckades skrapa ihop en del meriter till vandringspriserna.

I torsdags var det HUS-möte inför kursstarterna. Jag ska ju bara hålla en "halv" kurs denna termin. Och med halv kurs menas med att jag ska hålla i brukslydnaden i spårkursen. Jag kommer att ha den 4 gånger i mars/april någon gång och P-O och Tommy ska hålla i själva spår-delen. Men det räcker för mig. Hade ju tänkt göra en sista satsning på Ronja i år så jag behöver tid för träning. Förmodligen satsar vi både på lydnad och på bruksspåret.

Fredag kväll - faktiskt hemma, efter en underbar dag.

Fredag morgon började med att Ronja skrek till på morgonen när jag gick upp, sen ville hon knappt gå, bara stå tätt intill mina ben. Såg att hon betedde sig konstigt med bakdelen. Försökte få henne att springa inne så jag kunde se om hon haltade, men hon ville inte. Hon ville knappt gå ut. Satte sig bara ner. När hon väl gick såg jag att hon haltade och gick mycket konstigt med bakdelen. Så morgonrundan blev inte den vanliga motionsrundan utan jag fick gå en mycket kortare och mycket långsammare. Men när hon börjat komma igång att gå så gick det bättre. Men hon hade ont och gick konstigt. När Pernilla skulle gå ut med henne på eftermiddagen hörde hon att hon skrek till igen när hon skulle lägga sig. Men de kunde gå sin runda utan större problem.  Kvällsrundan gick tydligen oxå utan problem, men när jag kom hem såg jag att hon gick stelt med bakbenen.
Idag lördag var vi ute en kortare morgontur än vanligt. Hon haltade inte och verkade inte ha ont, men såg att hon inte gick riktigt som vanligt med bakdelen. Det är något fel. Igår kväll fick jag ringa och Gösta och tala om att vi struntar i spårträningen, vågar inte låta henne pinna på i skogen.
Det här är ju inte alls kul.  Vet inte nu hur mycket jag vågar träna henne. Hopp är ju helt uteslutet just nu. Får se nu 1 vecka om hon blir bättre annars får vi väl åka till veterinären. Hon har ju HD-fel så man oroar ju sig för att det är något som ska visa sig nu. Och avvägningen av motion och vila är svår. Hon behöver musklerna för att stärka bakdelen, men för hård träning kan göra det värre. Förhoppningsvis är det något tillfälligt som går över. Men, som sagt, jag är ju jätteorolig.
Kanske blir det så att jag får lägga ner satsningen på tävlingar ändå och sluta med det helt och hållet. Vore trist!

Bra träning...!

Var och tränade på klubben igår. Jag och Linda och våra odjur, Ronja, Foppa och Lidas. Jag har sååååå svårt att åka iväg denna årstiden för träning på en lerig appell-plan med skum belysning. Jodå, vi i Svedala har egentligen riktigt fin belysning med flera starka strålkastare på höga stolpar. Men det räcker liksom inte till den här årstiden. Apport-dirigeringen skippar jag helt för att det oftast blir så att Ronja måste s ö k a efter apporten när hon går åt rätt håll för det är så många skuggor överallt. Rutan får man ju köra ändå, men egentligen inget jag vill för det är samma problem där. Vitringsapporten är samma sak. Kryp - usch, lägga hunden på en ganska lerig appell-plans trots att det inte regnar. Försöka hitta en plätt där det är mer gräs än lera.
Låter jag negativ? Jo, det är jag när jag ska träna på vintern. För många år sen bestämde jag mig att ha träningsuppehåll under de värsta månaderna på vintern, så det brukar bli så. Men just nu är jag ju så sugen på att tävla och de första tävlingarna kommer ju igång i mars och det betyder att vi måste vara helt redo inför dom. Och just brukstävlingarna finns det ju så få av här nere, så jag måste anmäla till varenda en för att ha en chans att komma med på några stycken. Och sen var det ju det här med DM i lydnad som går i april. Vill oxå vara med där.
Så träna måste vi, så är det bara. Hur trist det än är. Men jag har sagt nu att regnar det så skippar jag tisdags-träningen. Där går gränsen denna årstiden. Jag är ute så mycket i regn och rusk ändå, så en ännu kletigare appell-plan undviker vi då.

I alla fall, så tränade vi ju igår. När jag väl är där är det så himla kul. Ronja är så himla pigg och alert just nu så jag önskar nästan att det kunde dyka upp en tävling redan imorgon. Tränade först lite fritt följ, utan kommendering, där jag mest ville kolla positionerna. Körde mycket slalom, 8:or, cirklar, bakåt, sidan osv för att kolla följsamheten i alla gångarter. Ronja var skitduktig. Det var en av de första helt om som hon kom oerhört långt ifrån mig. Sen blev det skick till konen och rutan. Första skicket var Ronja så snabb så matte hann inte alls med när hon kom in i rutan, utan hon hann ut ur den på andra sidan innan jag reagerade. Vi gjorde om det från konen. Denna gången var jag med bättre och hon hamnade bra mitt i rutan. Mycket beröm o lek i rutan. Därefter körde vi skall och kryp. Gick bra både och. Sen var det dax för vittringsapporten. Linda la ut pinnarna och Lidas som är med för att träna passivitet satt och gnällde hela tiden. Ronja blev väldigt störd märkte jag, men hon har ju ändå stor erfarenhet av liv och rörelse på tävling. Men hon fixade inte pinnarna. Tog 2 olika som inte var min. Vi gjorde om det med nya pinnar. Linda la min pinne på samma ställe och denna gången fixade Ronja det med en gång. Varför ska det alltid behövas 2 gånger innan hon lyckas. Jag bad Linda lägga upp det så att pinnarna låg med ca 1 dm avstånd från varandra, alltså mycket närmare varandra än på tävling för att Ronja skulle se alla pinnarna på en gång när hon kom fram till dom. Vet inte om Lidas gnällande störde henne. Hon var ju så uppåt och kanske lite okoncentrerad ändå. Efter det körde jag en rak inkallning med mycket bra tempo. Körde rutan en gång till från andra hållet. Men det gick inte alls. Vi hade konen kvar i andra ändan och hon sprang mot den hela tiden och såg inte alls rutan. Körde från första hållet och det gick kanon. Beröm och slut med det momentet. Därefter fjärrdirigering med tonvikt på backligg. Gick bra. Flyttade sig lite i början på stå, men sen resterande stå/ligg gick bra. Sista momentet, som vanligt, var hoppet. Hade först hindret på 60 cm med godisskål långt bort på andra sidan hindret. Gick jättebra. Hon hoppade fint och sökte sig ut med en gång. Sitt på kommando och hopp tillbaka. Höjde hindret till 80 cm (5 cm under brukshöjden). Hopp ut gick jättebra, men det känns ändå som om hon är för nära när hon sätter sig, trots godisskål en bra bit ut. Måste sätta ut den ännu längre. Hopp tillbaka slog hon i, men annars okej.

Sen hjälpte jag Linda med Lidas o Foppa. Lidas skulle träna vitringsapporterna och vi diskuterade hur han bäst skulle fås att ta dom. Med godis runt om bryr han sig inte så mycket om pinnarna. Jag föreslog bara 2 pinnar, Lindas och en utan doft, och inte ha något godis. Det gick jättebra. Lidas använde sin nos hela tiden. Hoppas Linda kör på det sättet nu och inte skyndar på med fler pinnar för fort.

En lyckad träningskväll, trots lera, kyla och mörker. Mackor och te väntade när jag kom hem. Mmmmm.....!

Helgen...

Fredag kväll och satt med migrän-vinet igen. Men denna gången gick det faktiskt mycket bra. Får lära mig dricka vatten vid sidanav vinet. Annars var fredagskvällen mycket trevlig. Tror faktiskt det var längesen den var så trevlig :-).

I alla fall vet jag inte om det var den trevliga kvällen eller vinet eller både och som gjorde att jag sen inte kunde sova på natten. Skulle ju upp tidigt och träna spår. Men när jag till slut somnade vid 3-tiden och vaknade vid 6 mådde jag så dåligt och var helt väck, så jag fick skicka iväg ett sms till P-O o tala om att det fick vara med träningen denna veckan. Var tvungen att sova. Vaknade sen vid halvtio och kände mig ändå ganska utsövd (och utan migrän). Så, som kompensation för den uteblivna spårningen i skogen tog jag och Ronja en jätte långpromenad i skogen på eftermiddagen. Trots halv snöstorm var det underbart att komma in i skogen. Lugnt och tyst. Det är bara såna som jag som är i skogen i sådant väder! Letade efter en ek, men tyvärr, det är långt mellan dom i våra skogar :-D!
Passade även på att lägga in små träningspass till Ronja när vi var därute i vildmarken. Fjärrdirigering med backligg - gick superbra, inkallning med stå och ligg - ganska bra, rak inkallning - där börjar hon i makligt galopp-tempo som ökar enormt efter mitten när hon vet att det inte kommer några stå/ligg kommandon. Det är inte helt rätt, hon ska ju hålla samma tempo hela tiden. Men det får gå så! Hade med mig en vinkork ut i skogen som jag kastade i en hög med pinnar, Ronja fick söka och hittade (givetvis) korken med en gång och apporterade den. Måste lära mig använda sådana saker och naturpinnar mer i spåret, så det var bra att testa av såhär på ett litet närsök. Kändes som lagom o bra träningspass. Blev i alla fall jättesugen på att anmäla till lydnadstävling igen. Får se om det blir av.

På kvällen skulle det blivit bio, men sviterna efter nattens sönmlöshet gjorde sig påmind, så vi sköt på det.

RSS 2.0